Loading

Badkamer tegels kiezen

Bij het samenstellen van een complete badkamer komt vaak erg veel kijken. Zo moet er rekening gehouden worden met de indeling, het installatietechnische gedeelte en natuurlijk de diversiteit aan sanitair en vooral de badkamer tegels. Dit blijkt toch vaak het lastigste onderdeel te zijn van het samenstellen van een nieuwe badkamer. Er zijn dan ook tal van mogelijkheden als het gaat om badkamertegels. Denk bijvoorbeeld alleen al aan de verschillende formaten en designs. Zo worden er tegenwoordig steeds vaker portugese tegels, houtlook tegels of mozaiek tegels in de badkamer toegepast. Moet u gaan voor een grote tegel in de badkamer of juist een kleine? En welke kleur tegel gaat u voor? En moet de vloertegel dezelfde kleur hebben als de wandtegel of is een donkere vloer en een lichte wand juist wat u zoekt? Wij helpen u graag de juiste keuze te maken. In onze ruim 5500m2 grote badkamer tegel showroom vindt u tal van complete badkamer opstellingen welke het maken van een tegel keuze een stuk gemakkelijker maakt. Daarnaast geven we op deze pagina alvast wat tips zodat u goed voorbereid richting de showroom komt en weet waarop u moet letten bij het uitzoeken van een badkamertegel.

badkamertegels jan van sundert

badkamertegels vloer en wand

Welk formaat badkamer tegels

Welk formaat tegel u kiest voor in de badkamer is afhankelijk van de ruimte. In een ruime badkamer is het formaat vaak niet het probleem. Kies dan vooral wat u mooi vindt. Een groot formaat tegel zorgt vaak voor een rustigere uitstraling dan een klein formaat badkamer tegel. Daarnaast is het zo dat wanneer men een groot formaat tegel toepast je automatisch minder voegen krijgt en dit resulteert weer in het feit dat u de tegels en voegen beter kunt onderhouden Zeker in het douchegedeelte zult u hier erg blij mee zijn.

In een kleine badkamer is het vaak niet handig om te grote tegels toe te passen. De kans is dan namelijk aanwezig dat er teveel snijstukken ontstaan en het niet netjes uitkomt. Dit komt het eindresultaat vaak niet ten goede. Dit geldt vooral voor de vloertegel in de badkamer. Omdat er vaak een inloopdouche toegepast wordt is het met een grote tegel lastig om de vloer goed af te laten lopen naar de douchegoot zodat het water niet door heel de badkamer loopt. Op de wand kan meestal wel een grotere tegel worden toegepast. Al hangt het ook hier weer sterk van de indeling al. Middels ons 3D ontwerp programma kunnen onze adviseurs samen met u bekijken welk formaat tegels het meest geschikt is in uw ruimte. 


Donker of lichte badkamer tegels

Nu het formaat bekend is komt het lastigste gedeelte. Welke kleur badkamer tegel gaat u toepassen in de badkamer? Dit is zo lastig omdat kleur uiteindelijk de sfeer in de badkamer bepaald. Een donkere tegel geeft natuurlijk een totaal andere sfeer dan een frisse lichte badkamer tegel. Welke kleur en tint u toepast is uiteraard ook afhankelijk van de ruimte. Heeft u bijvoorbeeld een kleine badkamer dan geven wij vaak het advies om niet te donkere tegels te plaatsen. Dit maakt de ruimte vaak nog kleiner. Zeker als er weinig tot geen licht van buiten in de ruimte valt. In een kleine badkamer kiest men het beste een lichte tegel. Hierbij mag de vloer best donker zijn en de wand licht. Ook het toepassen van een decortegel zoals een mozaiektegel, houtlooktegel of een portugese tegel is geen probleem. Als het maar in evenwicht is. Is de badkamer wat groter dan kan er gemakkelijker gekozen worden voor een donkere badkamer tegel. Uiteraard blijft het ook belangrijk dat er licht de badkamer inkomt. Een grote badkamer zonder ramen is vaak al erg donker. Ook dan adviseren wij een niet te donkere tegel. Alles valt en staat dus met de ruimte, het wel of niet aanwezig zijn van ramen en wat men eventueel met de verlichting gaat doen. Net zoals het formaat tegel kunnen onze adviseurs u in het badkamer ontwerp goed laten zien wat het toepassen van de verschillende kleuren en tinten doet in uw badkamer. 

badkamertegels jan van sundert

badkamertegels vtwonen

Kleuren en typen tegels

Oke u heeft bepaald welke tint tegel u graag wil toepassen. Dan is nu het bepalen van de juiste kleur badkamertegel de volgende uitdaging. Gaat u voor een zwart/wit combinatie, een volledig grijze betonlook badkamer of wellicht toch een badkamer met een wat warme beige/taupe badkamertegel? Kleur is voor een groot gedeelte smaak. Vaak heeft u een duidelijke voorkeur voor een bepaalde kleur. Ook is het natuurlijk mogelijk om verschillende kleuren in uw badkamer toe te passen. Zo wordt er steeds vaker gekozen voor een basis kleur met daarnaast een contrasterend kleur op één wand. Ook het toepassen van decortegels zoals bijvoorbeeld Portugese tegels of mozaiektegels is nog steeds populair. Let bij het kiezen van de kleur tegel ook altijd op de kleur van het badkamer meubel. Uiteraard moet deze qua kleur ook matchen bij uw tegel of andersom. Een badkamer meubel kleur gezien welke u prachtig vindt? Pak deze dan als basis voor het uitzoeken van de tegels, zo komt achteraf nooit voor verassingen te staan. Omdat Jan van Sundert veel tegels op voorraad heeft kunnen we nagenoeg alle mogelijke tegelcombinaties live aan u laten zien. We zetten het samen met de kleur van uw badkamer meubel als set bij elkaar en u ziet direct of het een match is of niet. Daarnaast passen we de gekozen kleuren en materialen weer toe in het 3D ontwerp zodat u ook in uw ruimte het effect ziet van het kleurenpallet. 


Praktische badkamertegel tips

Als het goed is heeft u zojuist uw droombadkamer voorzien van een perfecte match aan badkamer tegels. Naast het formaat, de tint en de kleur hierbij nog een aantal praktische tips omtrent het kiezen van de perfecte badkamer tegel. Zo is het verstandig om rekening te houden met de gladheid van de vloertegel. Zeker in combinatie met het toepassen van een inloopdouche is het verstandig om een niet te gladde vloer te nemen. Vermijdt zoveel mogelijk hoogglans vloertegels, deze zijn in de basis al glad en kunnen in combinatie met water en zeep alleen maar gladder worden. Daarnaast kunt u rekening houden met het onderhoud van de tegel. Hoe minder structuur de badkamer tegel heeft, hoe meer u er vaak op ziet. Ook op donkerdere tegels ziet u vaak eerder vuil en kalk afzetting. Ook het type voeg speelt een rol in het gemakkelijk onderhouden van uw badkamer. Een gerectificeerde tegel, dit is een gezaagde tegel met een strakke zijkant waardoor u een mooie smalle voeg krijgt, is vaak gemakkelijker te onderhouden dan een afgeronde badkamer tegel. Benieuwd naar de mogelijkheden in uw badkamer? Bekijk hier alvast ons complete aanbod badkamer tegels of maak direct een afspraak!

badkamertegels jan van sundert