Industriële badkamers
Een industriële badkamer is razend populair. De stijl is de laatste jaren erg in opkomst in het gehele interieur en we zien het ook steeds vaker terug in de keuzes voor sanitair. De stijl is gebaseerd op fabrieksruimtes uit de 20e eeuw.
Kenmerkend voor deze fabrieksruimtes waren de ruwe materialen en donkere kleuren. Door dit na te bootsen en te combineren in de badkamer, krijgt deze ruimte een stoer karakter.
Badkamer Pesce
Badkamer met unieke trapez tegel
Badkamer Roberti
Koper met groene badkamer
Badkamer Mobilia
Met grote ronde badkamerspiegel
Badkamer Grazioso
Blauwe kitkat badkamer
Badkamer Azzurro
Scandinavische blauwe badkamer
Badkamer Cemento
Koper met marmer badkamer
Inspiratie ontvangen?
Badkamer Wall
Industriële luxe badkamer
Badkamer Freddo
Zwart witte industriële badkamer
Badkamer Viridi
Industriële groene badkamer
Badkamer Esercito
Groene trendy badkamer
Badkamer Brick
Moderne baksteen badkamer
Badkamer Felix
Hout met rvs badkamer
- 1
- 2
Grootste showroom
van de Benelux met
Industriële badkamers
Dat je veel kanten op kunt met een industriële badkamer zie je aan onze verschillende opstellingen. Bekijk alle industriële badkamers ter inspiratie. Wil je graag meer informatie over het samenstellen van het sanitair? Hieronder geven we tips en delen we ideeën om jouw badkamer een industrieel effect te geven.
Hoe creëer je een stoere industriële badkamer?
Bij het ontwerpen van stoere industriële badkamers is het gebruik van de juiste kleuren en materialen doorslaggevend. Kies voor stoere accessoires en toebehoren om de details te bepalen. Het mag namelijk allemaal iets ruwer en donkerder. Met behulp van onderstaande inspiratie creëer je moeiteloos een stoer effect in je badkamerruimte.
Industriële badkamer accessoires
Een industriële badkamer wordt gekenmerkt door het gebruik van stoere elementen. Denk bijvoorbeeld aan stoere badkamer accessoires zoals een mooie industriële lamp. Een industrieel badkamermeubel is ook één van de blikvangers van jouw badkamer.
Daarnaast zijn wastafels erg bepalend voor het karakter van jouw industriële badkamer. Er wordt vaak gebruik gemaakt van (on)bewerkt hout en staal, met daar bovenop een betonnen wastafel of losse waskom. Een mooie RVS kraan versterkt het robuuste effect van jouw wastafel.
Robuuste materialen voor de sfeer
De fabrieksuitstraling wordt bepaald door beton, hout en staal. De combinatie van deze drie ruwe materiaalsoorten zien we daarom ook (bijna) altijd terug in het samenstellen van dit type badkamer. Staal zien we vaak terug in de douchecabine of spiegels, maar bijvoorbeeld ook in de lampen.
Betonnen wastafels geven een badkamer ook een erg industrieel effect. De keuze bij tegels valt vaak op betonlook, natuursteen en steenstrips. Haal inspiratie uit badkamer Brick waar er is gekozen voor een baksteenlook wand.
Donkere kleuren in de badkamer
Industriële badkamers kenmerken zich door het gebruik van donkere kleuren. Dat maakt de totale sfeer van de badkamer wat stoerder. Bruin, zwart en antraciet zijn de meest voorkomende kleuren in de badkamer. Zo zien we bruin en antraciet vaak terug op de vloer, de wanden en in de meubels. Typerend voor de industriële badkamer zijn ook de mat zwarte accenten. Denk hierbij aan het douche frame, de kranen en de radiator.
Om het ruwe effect te creëren kies je bij industrieel eigenlijk altijd voor mat in plaats van glans. Naast de genoemde kleuren krijg je ook met donkere kleurrijke tegels een erg stoer effect in jouw badkamer.
Combineer industrieel met andere stijlen
Een industriële sfeer in de badkamer combineer je gemakkelijk met andere stijlen, zoals een landelijke badkamer. De combinatie tussen het stoere karakter van een industriële badkamer en het warme van landelijk geeft vaak een bijzonder prettig resultaat. Daarnaast past de stijl erg goed in kleine badkamers. Het gebruik van grote betonlook tegels en mat zwart staal geven een ruimtelijk en robuuste sfeer.
Inspiratie voor jouw droombadkamer
Met meer dan 100 complete badkamers doe je bij ons voldoende inspiratie op voor jouw droombadkamer. Daarnaast combineren we vaak diverse stijlen met elkaar om je een zo’n goed mogelijk beeld te geven van de mogelijkheden. Zo stel je altijd jouw ideale industriële badkamer samen. Op zoek naar losse accessoires? Ook hier kunnen we je in voorzien. Kom langs om kennis te maken met ons ruim assortiment aan industriële badkamer onderdelen, waaronder spiegels, baden, wastafels en nog veel meer.
Daarnaast helpen onze adviseurs je graag verder met het samenstellen van jouw badkamer. Al onze badkamers zijn maatwerk. Aan de hand van een 3D-ontwerp van jouw badkamer stellen ze alle onderdelen en accessoires samen. Kom langs voor inspiratie of maak direct een afspraak met één van onze adviseurs.
Veelgstelde vragen
Kleuren zoals grijs, zwart en bruin passen goed bij een industriële badkamerstijl. Deze neutrale tinten creëren een strakke en moderne uitstraling die typisch is voor de industriële stijl. Zwart sanitair, donkergrijze betonlook tegels of steenstrips passen dan ook perfect bij een badkamer met een industriële look.
Materialen zoals beton, baksteen, roestvrij staal, hout, zwart gecoate elementen en rookglas worden vaak gebruikt in industriële badkamers. Ze dragen bij aan de ruige en onbewerkte uitstraling in de badkamer.
Om de ruwe uitstraling te verzachten, kun je overwegen om zachtere elementen toe te voegen, zoals textiel zoals handdoeken en douchegordijnen, en natuurlijke accenten zoals planten. Dit kan balans creëren tussen ruw en comfortabel.
Ja, industriële badkamers maken vaak gebruik van vintage industriële verlichting, zoals hanglampen met metalen kappen of kooien. Deze verlichting draagt bij aan de stoere en karakteristieke uitstraling van de stijl.
De kosten van een industriële badkamer variëren afhankelijk van factoren zoals de grootte van de ruimte, de materialen die worden gebruikt, de kwaliteit van de afwerking en de keuze van sanitair.
Over het algemeen liggen de kosten voor een industriële badkamer tussen de €8.000 en €20.000 of meer.
Valt de keuze op één van de voorbeelden uit onze showroom? Houd er dan rekening mee dat de totaalprijs exclusief tegels en montage is. Afhankelijk van de grootte van de badkamer kan de totaalprijs nog wel een stukje hoger uitvallen. Om daar een betere indicatie over te geven, raden we je aan om jouw nieuwe badkamer door ons te laten ontwerpen.