Loading

Een luxe badkamer straat het gevoel van wellness en rust uit. Dit type badkamer heeft dus vaak een rustige, neutrale kleur, om optimaal te kunnen ontspannen. Luxe badkamers zijn voorzien van veel comfort. Daarnaast zijn onderdelen vaak uitgerust met technieken die een badkamer nog leuker maken. Zie hieronder onze luxe badkamer voorbeelden.

Filter

Rustgevende kleuren

Het mag geen verrassing zijn dat marmer(look) geregeld terug komt in de luxe badkameropstelling. Een luxe badkamer heeft vaak een minimalistische, strakke uitstraling. Door het gebruik van marmerlook tegels boots je dit effect perfect na. Bij luxe badkamers komen vaak lichte kleuren terug, zoals wit, taupe of grijs. Echter hebben we ook opstellingen in onze showroom die bewijzen dat donkere kleuren een rustgevend gevoel geven.  

 

Luxe badkamermeubels

Badkamermeubels die het beste bij de luxe stijl passen voldoen aan twee eisen. Ze ogen ruimtelijk en zijn vaak erg breed. De meeste meubels zijn daarom ook bevestigd aan de muur. Hangende badkamermeubels geven namelijk een ruimtelijk effect. Belangrijk aan een luxe meubel is dat er veel opbergruimte is. Om een ruimtelijk effect te creëren wil je natuurlijk zo weinig mogelijk spullen op de wastafel. En zeg nu eerlijk, een opgeruimde badkamer geeft toch een gevoel van luxe?

 

Wellness materialen

Het is geen vereiste, maar vaak zien we dat luxe badkamers uitgerust worden met veel extra comfort. Een vrijstaand bad geeft de ruimte een erg elegant effect.  In de doucheruimte wordt vaak gekozen voor een royale regendouche en een Sunshower om een bezoek aan de badkamer nog aangenamer te maken.

 

Chique details

Bij luxe badkamers zien we dat er gretig gebruik wordt gemaakt van hangende objecten. Badkamermeubels, inbouwkranen en wandtoiletten zijn typerend in deze stijl. In een luxe badkamer gaat het allemaal om de details. Het is daarom ook geen uitzondering dat er gebruik wordt gemaakt van goud of rosé. Dit zien we daarom ook vaak terug bij de kleurkeuze van de kranen.

 

Combineer luxe met andere stijlen

Badkamers met luxe kenmerken gaan goed samen met de moderne badkamerstijl. Omdat allebei deze stijlen focussen op minimalisme, zien we vaak combinaties in het samenstellen van onderdelen. Naast marmerlook past betonlook ook in een badkamer met luxe elementen, zoals bijvoorbeeld in badkamer Luxemburg

 

Complete luxe badkamers bij Jan van Sundert

In de showroom bij Jan van Sundert vind je diverse opstellingen met luxe badkamer inspiratie. Ook kun je bij ons terecht voor onderdelen die passen bij luxe badkamers. Daarnaast helpen onze adviseurs je graag verder met het samenstellen van jouw badkamer. Dit doen ze aan de hand van hun jarenlange ervaring en een gratis 3D-ontwerp.