Loading
keyboard_backspaceTerug naar het blog

 

 

Jouw badkamer is de ruimte bij uitstek om helemaal tot rust te komen na een drukke dag. Zoals ook in de rest van het interieur veranderen trends in deze ruimte geleidelijk. Zo zagen we bijvoorbeeld vorig jaar vaak de inloopdouche terug. Daarnaast was misschien mat zwart in de badkamer wel dé belangrijkste ontwikkeling. Maar wat zijn de ontwikkelingen voor 2022 en welke daar van gaan we terug zien in onze showroom? We zetten de 5 belangrijkste badkamertrends van 2022 op een rijtje. 

 

  1. Creëer een wellness gevoel in de badkamer
  2. Maak gedurfde combinaties
  3. Goud en koper als nieuwe trendsetters
  4. Hotel Chique: De slaapkamer en badkamer in één
  5. De nieuwste technologieën

 

1. Creëer een wellness gevoel in de badkamer

Zoals al gezegd is jouw badkamer de ruimte om even helemaal tot rust te komen. Dat op zichzelf is niets nieuws, maar we zien de laatste jaren dat de ruimte hier gretig op aangepast wordt. De nadruk kan in dat geval op meerdere dingen liggen. Zo plaatsten we afgelopen jaar meerdere sauna’s in een badkamer waar extra ruimte was. Deze ruimte kan ook opgevuld worden door een mooi vrijstaand bad te plaatsen. Ook dat geeft een erg luxe uitstraling.

Helaas heeft niet iedereen plek om een luxe sauna of een mooi vrijstaand bad te plaatsen. Toch zien we het laatste jaar dat het erg goed mogelijk is om een wellness sfeer te creëren in een kleine badkamer. Dat wordt vaak gedaan door minimalistische elementen te gebruiken. Zo merken we dat marmerlook tegels steeds populairder worden. Het voordeel van marmerlook is dat het veel onderhoudsvriendelijker is dan echt marmer, zonder dat het aan elegantie inlevert. Daarnaast zien we in een marmerlook badkamer vaak een mooie inloopdouche en groene (sier)plantjes terug.

Marmerlook-tegels-badkamer

 

2. Maak gedurfde combinaties

Staat er in 2022 een renovatie van de badkamer op de planning? Dan zul je er waarschijnlijk niet aan ontkomen: gedurfde combinaties. Mondjesmaat komen ze al terug in onze showroom en vanaf begin volgend jaar zul je ze steeds vaker zien. De combinatie van gekleurde kranen en opvallende tegels geeft namelijk een erg stoer effect. Eén van de meest populaire badkameropstellingen van dit moment is Badkamer Moda. Deze opstelling bewijst dat donkerblauwe tegels en gouden accenten erg goed samen gaan.

Denk bijvoorbeeld ook aan een groene badkamer met mat zwarte onderdelen of zelfs een badkamer waar de meest opvallende kleur roze is. Hier wordt gecombineerd met koperen kranen. Meer opvallende combi’s zullen volgen komend jaar.

Gekleurde badkamer koperen kraan

 

3. Goud en koper als dé badkamertrend van 2022

Koperen en gouden kranen zijn echter niet alleen een ontwikkeling in badkamers waar gekleurde tegels worden gebruikt. Het levert namelijk ook de mooiste effecten op in neutralere ruimtes. Vorig jaar was mat zwart helemaal hip. Komend jaar zien we meer koper en goud terug.

Misschien zegt je gevoel van niet, maar beiden kleuren zijn toepasbaar in erg veel interieurstijlen. Zo past een gouden inbouwkraan goed op een betonlook wand en geeft het een luxe effect in combinatie met een houten badmeubel. Koper is erg goed toepasbaar in een industriële of landelijke badkamer.

Gouden kraan badkamer

 

4. Hotel Chique: Slaapkamer en badkamer in één

Eén van de meest opvallende badkamertrends voor 2022 is het samenbrengen van de slaapkamer en badkamer. Dat klinkt misschien een beetje onwennig, maar eigenlijk is het helemaal niet raar. Zowel de bad- als slaapkamer zijn dé ruimtes bij uitstek om tot rust te komen. Waarom zou een combinatie dan niet mogelijk zijn?

Door allebei de ruimtes bij elkaar te betrekken creëer je het ultieme gevoel van hotel chique. In onze showroom hebben we hier alvast op ingespeeld met opstelling Badkamer en Suite. Om het gevoel van eenheid over te brengen is het verstandig om de tegelvloer door te trekken naar de slaapkamer. Leg direct overal vloerverwarming weg en deze ruimte wordt de absolute favoriet van het huis.  

Hotel Chique badkamer en slaapkamer

 

5. De nieuwste technologieën

En tot slot ontkomen we er in 2022 ook niet aan: De nieuwste snufjes en technologieën in de badkamer.  De laatste jaren zien we dat de Sunshower langzaam aan populariteit wint. Sinds 2021 zien we een enorme stijging. De verwachting is dat deze ontwikkeling in 2022 door zet en straks niet meer weg te denken is uit de moderne badkamer.

Daarnaast wordt duurzaamheid een steeds groter thema. In onze showroom spelen we daar uiteraard ook op in. Zo vind je bij ons bijvoorbeeld een duurzame douche in de vorm van de Upfall Shower. Daar waar je met een normale douche zo’n 20 tot 30 liter water per minuut verbruikt, is dat bij de Upfall Shower slechts 2 liter. En dat zonder verlies aan comfort. In deze slimme douche wordt water namelijk gerecirculeerd.

Sunshower | Jan van Sundert