Loading
keyboard_backspaceTerug naar het blog

Tegels: onmisbaar in badkamer en keuken 

Eigenlijk zijn tegels in zowel keukens als badkamers onmisbaar. Wand- en vloertegels bieden flink wat voordelen. In ruimtes waarin volop water wordt gebruikt zijn waterbestendige materialen noodzakelijk. Tegels kunnen goed tegen vocht, kunnen tegen een stootje en zijn eenvoudig te reinigen en onderhouden. En niet geheel onbelangrijk, tegels zien er gewoon mooi uit. Het oog wil tenslotte ook wat!

Badkamer tegels

De tegelcollecties van tegenwoordig zijn werkelijk prachtig. Mozaïektegels en wandstrips zijn de laatste trends. Ze geven een zeer eigentijdse look aan iedere badkamer. Daarnaast zijn er tegels verkrijgbaar in zeer veel materiaalsoorten, kleuren en afmetingen. Wanneer u een kleine badkameroppervlakte hebt, kies dan voor grote tegels van 60x60 cm bijvoorbeeld. Door grote tegels te gebruiken, lijkt de ruimte optisch groter. Ook zijn er speciale antislip vloertegels te verkrijgen. Deze zijn ideaal voor ouderen en kinderen, want uitglijden en lelijke valpartijen worden hiermee voorkomen.

Op zoek naar inspiratie voor uw droombadkamer? Bekijk dan eens deze luxe welness badkamer van Amanda die haar perfecte badkamer bij ons heeft laten ontwerpen. Wij zijn benieuwd wat jullie er van vinden. 

Tegels keukens

Ook in keukens worden nog steeds veel tegels toegepast. Hoewel er ontelbaar veel soorten wand- en vloertegels voor in de keuken verkrijgbaar zijn, zien we ook steeds vaker rvs, houtlook en glazen achterwanden. Deze zijn net als tegels gemakkelijk te reinigen en daarom zeer geschikt om te gebruiken in ruimtes waar regelmatig water en andere vloeistoffen gebruikt worden. Zorg er in ieder geval altijd voor dat de achterwand en vloer goed bij de kleur van de keukenkastjes passen. Zo ontstaat er een mooi geheel.

Advies tegelsoorten

Welke tegelsoort uw voorkeur heeft en wat het beste past bij uw smaak en interieur, is natuurlijk erg persoonlijk. Laat u daarom goed informeren over het brede scala aan mogelijkheden.Ook advies over de verschillende eigenschappen per tegelsoort en het onderhoud daarvan is erg belangrijk. Zo weet u zeker dat u altijd de juiste tegel kiest. Vaak kunt u indien nodig ook speciale onderhouds- en reinigingsmiddelen aanschaffen.

Tegels badkamer en keuken laten plaatsen

Heeft u de perfecte tegels gevonden, kies er dan voor deze thuis te laten bezorgen en te laten plaatsen. Dit wordt door echte vaklui uitgevoerd en er wordt strak werk afgeleverd. Zo kunt u nog jarenlang genieten van een strak geplaatste tegelwand of tegelvloer!