Loading

Tegels van Imola, dé tegelspecialist uit Italië.

Tegels zijn er in ontzettend veel verschillende soorten, maten en van veel verschillende fabrikanten. Imola is zo’n fabrikant. Al meer dan 146 jaar maakt Imola wandtegels en vloertegels vanuit Italië. Het bedrijf is uitgegroeid tot een wereldwijd begrip. De tegels kunnen geplaatst worden aan de wand, vloer, in de badkamer of bijvoorbeeld in de keuken. Hier vind je meer informatie over Imola tegels.

Over Imola

Al jarenlang heeft Imola als missie tegels te ontwerpen die toevoegen op gebied van stijl. Het bedrijf is ooit opgericht door Guiseppe Bucci, een rasechte Italiaan uit (jawel) Imola. Doordat het bedrijf al bijna 150 jaar bestaat hebben ze al vele bijzondere tegelcollecties ontworpen. Imola blijft zichzelf innoveren door keer op keer nieuwe tegels te ontwikkelen in verschillende stijlen.

Tegel effecten

Tegels zijn er met enorm veel verschillende effecten. Imola heeft op dit moment collecties in marmer tegels, steen tegels, beton tegels, hout tegels en steenstrips. Ieder soort effect heeft een aantal tegel collecties onder zich. Er is dus vol op keuze op gebied van tegels.

De collecties van Imola

Imola brengt regelmatig nieuwe tegelcollecties uit. Alle huidige collecties en trends voor je op een rijtje gezet.

 

Blox

De blox collectie bestaat uit een naturel kleurenpallet. Zachte grijstinten gecombineerd met zandkleuren. Dit zijn het soort tegels die vrijwel altijd en overal goed staan. De collectie is afgewisseld met een tweetal subtiele Portugese tegels. U kent deze tegels waarschijnlijk als opvallende prints. Imola maakt zowel de print als de tegel in dezelfde kleur. Hierdoor is de tegel niet schreeuwerig en toch speels.

Imola tegelcollectie blox

 

Wood 1a4

Houtlook tegels zijn enorm populair. Dankzij de houttegel kun je nu een houten vloer in bijvoorbeeld de badkamer plaatsen! Ideaal want de tegels zijn waterbestendig. De houttinten waarin de tegels zijn gemaakt gaan van heel licht naar donker bruin. De houttegels zijn niet van echt hout te onderscheiden. De tegels zijn te krijgen in verschillende formaten, het meest voorkomende formaat houttegel is 120 x 30 centimeter. Vergelijkbaar met een hout parket.

Tegelcollectie imola blox

 

Bubble

De bubble collectie staat voor ‘unusual design’. Heerlijk opvallende patronen en kleuren wisselen elkaar af. De tegelcollectie bestaat uit de kleuren zwart, rood, ecru, wit, platinum en goud. De tegels zijn er in verschillende structuren. Dit voegt iets extra’s toe aan een ‘gewone’ tegel. Een hippe, opvallende tegel collectie gemaakt voor mensen met lef.

Bubble Imola tegels

 

Let it bee

Nog een gedurfde collectie! Deze reeks tegels is wat minder rebels als de Bubble collectie. Toch ontbreekt het ook hier niet aan kleur en patroon. De tegels zijn er in de kleuren blauw, rood, groen, geel en ecru. De tegels zijn uitgerust met een subtiel retro patroon wat zorgt voor een speels effect. De tegels zijn enorm geschikt voor een opvallende achterwand in de keuken of badkamer.

Imola tegels let it bee

 

Stoncrete

De tegels uit deze serie lijken een mix van steen en beton. De tegels hebben een robuuste uitstraling en zijn leverbaar in natuurlijke tinten. De tegels voegen een mooie naturel look toe aan uw inrichting.

Imola tegels Stoncrete

 

The room

Deze tegelcollectie bestaat uit de marmerlook. De tegels zijn er in wit tinten, grijstinten en zwarttinten afgewisseld met zwart, wit, grijs en blush. We zien een opkomst in de aankoop van marmertegels. Marmer maakt dus een heuse comeback. We zien bijvoorbeeld complete badkamers van marmer, of juist marmerwanden afgewisseld met een strak design op de vloer.

Imola tegels the room

 

Blue Savory

Houd je van grijs? Dan is deze collectie dé collectie voor jou. Er worden in deze collectie 4 kleuren gebruikt. Van donker tot lichtgrijs. De tegels zijn gemêleerd waardoor ze enorm vriendelijk zijn in onderhoud. Een prachtige natuurlijke tegel collectie.

Blue Savory by Imola

 

Parade

Deze tegel collectie bestaat uit tegels met een betonlook. Aanvullend zijn de tegels bewerkt met kiezels. Je ziet de kiezels terug in de tegels. Toch zijn de tegels glad en dus onderhoudsvriendelijk. Je hebt de tegels in een glanzende en een matte uitvoering. De tegels kunnen op de vloer en op de wand bevestigd worden.

Parade tegels by Imola

Benieuwd geworden naar Imola tegels?

Neem gerust contact met ons op of plan een afspraak in onze showroom om zelf te komen kijken.