Vloerverwarming
12-02-2024 | Door: Marketing | Tegels
Let op: Vloerverwarming bij Jan van Sundert is een serviceproduct. We verkopen uitsluitend vloerverwarming bij aanschaf van een tegelvloer.
Nooit meer koude voeten
Steeds vaker kiezen mensen voor vloerverwarming in hun huis. En dat is best goed te begrijpen. Vloerverwarming is een ideale en duurzame manier om jouw woning te verwarmen. De vloer wordt door middel van buizen met warm water verwarmd. Dat wordt geregeld via een pomp met een verdeler vanaf de cv ketel of warmtepomp. Dat zorgt er voor dat de warmte zeer geleidelijk over een ruimte wordt verdeeld. Omdat de warmte direct van de vloer komt, heb je dus nooit meer last van koude voeten.
Steeds vaker kiezen mensen voor vloerverwarming in hun huis. En dat is best goed te begrijpen. Vloerverwarming is een ideale en duurzame manier om jouw woning te verwarmen. De vloer wordt door middel van buizen met warm water verwarmd. Dat wordt geregeld via een pomp met een verdeler vanaf de cv ketel of warmtepomp. Dat zorgt er voor dat de warmte zeer geleidelijk over een ruimte wordt verdeeld. Omdat de warmte direct van de vloer komt, heb je dus nooit meer last van koude voeten.
Hoe werkt vloerverwarming precies?
Sta je op het punt om een nieuwe vloer aan te schaffen of ga je jouw badkamer renoveren? De overweging om vloerverwarming te leggen wordt op dit soort momenten vaak overwogen. Bedenk jezelf goed welke voordelen het voor jouw situatie oplevert. Als de vloer eenmaal ligt, is de weg terug namelijk niet optimaal.
Om jouw situatie goed in te schatten is het handig om te weten hoe vloerverwarming precies werkt. Tijdens de installatie worden verwarmingsbuizen in de vloer gefreesd of op de vloer gelegd. Bij deze tweede optie wordt er dan gebruik gemaakt van speciale krimpnetten en mogelijk isolatiefolie om te warmte goed door te laten.
In de meeste gevallen wordt er echter gekozen om te frezen. Als de keuze op een tegevloer valt, hoeven de sleuven niet dicht gesmeerd te worden. De tegels kunnen dan direct op de bewerkte vloer gelijmd worden. Bij de aanleg van vloerverwarming, worden de warmtebuizen aangesloten op het bestaande verwarmingssysteem. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een verdeler die zorgt dat het water vanaf de cv ketel wordt rondgepompt.
Op wat voor vloeren is vloerverwarming toepasbaar?
Eén van de belangrijkste factoren om rekening mee te houden bij vloerverwarming is de warmteweerstand, de zogenoemde R-waarde. Hoe lager deze waarde, des te beter laat de bedekking warmte door. En dat scheelt natuurlijk weer op de energierekening. Deze waarde mag je snel vergeten, want hieronder zetten we heel gemakkelijk de beste materiaalsoorten voor je op een rijtje.
1. Vloerverwarming komt het beste tot z’n recht op keramische tegels. Eén keramische tegel heeft als eigenschap dat het warmte gemakkelijk door laat en zeer goed geleid. Misschien wel de perfecte oplossing als je wilt besparen op energiekosten.
2. Een gietvloer, beton of betonciré hebben ongeveer dezelfde eigenschappen als keramische tegels als het gaat om geleiding en weerstand, dus ook deze zijn zeer geschikt
3. Als je kiest voor PVC of vinyl duurt het al een stukje langer voor de ruimte goed is verwarmd. Toch is dit materiaal ook goed in te zetten als je vloerverwarming wilt. Vaak worden er speciale ondervloeren meegeleverd die de warmte geleiden.
4. De meeste houten vloeren zijn niet de beste oplossing als je vloerverwarming wilt. Hout is een natuurproduct en dat werkt naar gelang de temperatuur. Daarnaast is hout een goede isolator. Het is niet onmogelijk om een houten vloer op vloerverwarming te leggen, maar er zijn een aantal betere opties. Wil je toch graag de sfeer van hout? Neem dan eens een kijkje bij onze houtlook tegels. Haast niet van een echte parketvloer te onderscheiden.
De voordelen van vloerverwarming
Vloerverwarming verdeelt de warmte over het hele vertrek. De warme lucht stijgt langzaam vanaf de vloer naar boven. Hierdoor is er minder luchtcirculatie, wat met name voor mensen met allergieën gunstig is. Er zweven namelijk minder stofdeeltjes door de ruimte. De optimale verdeling van de warmte over het oppervlak zorgt voor minder stookkosten. Vloerverwarming is dus goed voor jouw portemonnee.
Bovendien ben je af van radiatoren in jouw kamer. Vloerverwarming kan onder verschillende vloeren worden gelegd, maar zoals al benoemd is een tegelvloer het meest geschikt. Bij Jan van Sundert in de showroom kun je veel verschillende soorten tegels bezichtigen en eventueel bestellen.
Hoofd- of bijverwarming
Bij Jan van Sundert kun je voor beide opties terecht. Wij leveren all-in vloerverwarming. Dat betekent één prijs voor de totale levering en installatie van zowel de vloerverwarming als de vloer zelf. Geen verrassingen achteraf, je weet direct waar je aan toe bent. Bekijk hieronder onze prijzen.
Heb je nog vragen naar aanleiding van deze informatie? Neem gerust contact met ons op. Uiteraard ben je meer dan welkom om een kijkje te nemen in onze showroom waar onze adviseurs voor je klaarstaan.
Watergedragen of elektrische vloerverwarming?
Een badkamer zonder radiator wordt een frisse bedoeling. Design radiatoren zijn daarom van enorme toegevoegde waarde. Het is belangrijk een radiator te kiezen die qua capaciteit groot genoeg is voor de ruimte.
Een groot aantal radiatoren kan ook gebruikt worden als handdoekrek. Je handdoeken drogen zo lekker snel. Ook radiatoren zijn er in vele verschillende kleuren en maten. Vraag je adviseur naar de opties in uw badkamer.
Wat kost vloerverwarming?
Koop je een tegelvloer bij Jan van Sundert? Dan kun je er voor kiezen om voor het leggen vloerverwarming bij ons af te nemen en te laten installeren. We werken daarin samen met een betrouwbare partner. Om niet voor onaangename verrassingen te komen, hanteren we een all-in prijs als vloerverwarming gefreesd wordt.
Dat houdt in dat er geen meerprijs wordt gerekend voor het compleet aansluiten op de cv installatie, reiskosten, afdoppen van radiatoren etc. Kan er niet gefreesd worden, dan zullen er wel extra kosten zijn. Denk aan montage, krimpnet en isolatiefolie. We maken onderscheid tussen bij- en hoofdverwarming.