Loading

Sauna houtsoorten

Houtsoorten


lijn

Hout is een natuurproduct en heeft de eigenschap te “ademen”. Hout is bovendien in staat om de opgenomen warmte weer gelijkmatig af te geven. Het gebruik van de juiste sauna houtsoorten voor uw houten sauna is dan ook van groot belang voor de bouw.
Behalve de juiste houtsoort is vooral de dikte van de saunaschroten van belang.
Jan van Sundert levert uitsluitend speciaal geselecteerde saunaschroten in diktes van 14mm, 16mm en 18mm.

Informatie aanvragen over een sauna?

Nordische Fichte:
Een langzaam groeiende stabiele houtsoort uit de Scandinavische landen met een levendige structuur. Ideaal voor de bouw van saunacabines. Deze saunaschroten worden standaard geleverd in 18mm dikte.De saunaschroten hebben een softline (afgeronde hoeken) profiel, met extra lange veer en groef en zijn dubbel gedroogd.

Kiefer:
Is gelijk aan Nordische Fichte, echter de saunaschroten worden uit een ander deel van het hout gezaagd. Kiefer hout is licht vloeiend en nagenoeg noestvrij. Deze saunaschroten worden standaard geleverd in 16 mm dikte.De saunaschroten hebben een softline (afgeronde hoeken) profiel.

Hemlock:
Bijzondere stabiele houtsoort. Afkomstig van de Canadese reuzen Hemlock dennen. Het is een houtsoort met een fijne structuur, een uiterst gering harsgehalte en nagenoeg noestvrij. Erg mooi en stabiel,met een gelijkmatige warmteafgifte. Deze saunaschroten worden standaard geleverd in14 mm dikte. Wordt gebruikt voor luxe en commerciële saunacabines.

Red Cedar:
Een Canadese houtsoort, nagenoeg noest- en harsvrij met een milde warmtestraling. Heerlijk geurende houtsoort. Het is een houtsoort met een fijne structuur. Deze saunaschroten worden standaard geleverd in 14mm dikte. Wordt gebruikt bij zowel de luxe als de commerciële saunacabines.

Abachihout:
Een Afrikaanse houtsoort, zachtgeel van kleur. Warmtewerend en splintervrij, bevat geen hars. Bij hoge temperaturen voelt het hout aangenaam aan op de huid en is derhalve zeer geschikt voor de vervaardiging van banken en rugleuningen. Wordt tevens gebruikt voor saunaschroten in de exclusieve saunacabines.