Loading

Filter

Keramisch parket bij Jan van Sundert

Keramische tegels zijn er in vele soorten en maten. Er is vandaag de dag ontzettend veel mogelijk op gebied van keramische tegels. Zo kunnen we tegels in bepaalde looks namaken. Denk bijvoorbeeld aan tegels die niet van echt marmer, beton of hout te onderscheiden zijn.

Keramisch parket

Een keramisch parket houdt in dat de tegels die worden gelegd een houtlook hebben. De tegels zijn niet van echt hout te onderscheiden. Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor houtlook tegels in plaats van een houten vloer. Een van de voordelen is dat de tegels waterbestendig zijn. Je kunt daardoor een houtlook vloer plaatsen in bijvoorbeeld de keuken of de badkamer.

De voordelen van houtlook tegels

Het plaatsen van tegels ten opzichte van een houten vloer heeft meerdere voordelen. Naast dat de tegels waterbestendig zijn, is een tegelvloer enorm onderhoudsvriendelijk. Je kunt de tegel met vochtige doek of dweil afnemen, dit is meestal qua onderhoud voldoende. Daarnaast verslijt een tegelvloer zelden. De meeste tegelvloeren gaan tot wel 30 jaar mee. Vaak worden de vloeren vervangen omdat de eigenaar een andere smaak heeft ontwikkeld.

Het leggen van keramisch parket

Een vloer leggen bestaande uit een keramisch parket gaat het zelfde in zijn werk als bij iedere andere tegelvloer. De ondergrond moet geëgaliseerd zijn. Zo voorkom je dat de tegelvloer scheef ligt. Na egalisatie wordt tegellijm aangebracht. Vervolgens wordt er getegeld en aansluitend gevoegd. Als laatste stap worden de tegels gewassen. Hiermee worden alle voegen even dik en verwijder je de sluier van de tegel.

Meer informatie over houtlook tegels

Bent u benieuwd geworden naar de mogelijkheden van een keramisch parket bij u thuis? Kom dan eens bij ons langs. Met 5500m2 aan showroom hebben we honderden tegels en altijd een tegel die binnen uw wensen en budget past.