Loading
Geen producten gevonden voor deze selectie.

INFRAROOD SAUNA BIJ JAN VAN SUNDERT

De infrarood sauna is de moderne variant van een sauna. De temperatuur van een infrarood sauna een stuk lager blijft dan in een traditionele sauna maar door de infraroodstraling warmte het lichaam toch sneller op. Vooral mensen met spier- en gewrichtspijnen hebben erg veel baat bij een infrarood sauna. In onze showroom hebben we meerdere sauna's waaronder de infraroodcabine, de infrarood sauna en de finse sauna staan ter inspiratie.

Hoe werkt een zo'n sauna?

In een infrarood sauna wordt de lucht in de sauna niet verwarmd, zoals bij een traditionele sauna het geval is. In plaats daarvan wordt het lichaam direct verwarmd door de infraroodstraling die door de infraroodlampen wordt uitgestraald. Deze straling dringt dieper door in het lichaam dan de warme lucht van een traditionele sauna, waardoor de infrarood sauna als aangenamer wordt ervaren en het lichaam sneller opwarmt.

Wat zijn de voordelen van een infrarood sauna?

Infrarood sauna's bieden verschillende voordelen ten opzichte van traditionele saunabaden, waaronder:

1. Verbeterde bloedcirculatie

De infraroodstraling in een infrarood sauna kan de bloedcirculatie in het lichaam verbeteren, waardoor zuurstof en voedingsstoffen efficiënter worden getransporteerd naar de spieren en organen. Dit kan helpen om de algemene gezondheid te verbeteren en het lichaam te ontgiften.

 

2. Verminderde spierpijn en stijfheid

Infrarood sauna's kunnen helpen om spierpijn en stijfheid te verminderen door de bloedcirculatie te verbeteren en de spieren te ontspannen. Dit kan vooral nuttig zijn voor mensen die last hebben van chronische pijn of spieraandoeningen.

 

3. Verlichting van stress en angst

De warmte en ontspanning van een infrarood sauna of een infraroodcabine kunnen helpen om stress en angst te verminderen, waardoor de stemming verbetert en het algemene gevoel van welzijn toeneemt.

 

4. Verbeterde huidgezondheid

De infraroodstraling in een infrarood sauna kan de huidgezondheid verbeteren door de bloedcirculatie te verbeteren en de huid te ontgiften. Dit kan helpen bij huidaandoeningen zoals acne, eczeem en psoriasis.

 

Sauna’s op maat - infrarood of een finse sauna

Ben je op zoek naar een infrarood cabine op maat voor jouw binnenruimte? Met standaard sauna’s zul je mogelijk tegen beperkingen aan lopen. Niet iedere ruimte is namelijk hetzelfde. Heb je bijvoorbeeld een schuin aflopend dak? Dan ben je al genoodzaakt om een standaard sauna te bestellen die kleiner is dan je jezelf had voorgesteld. Bij Jan van Sundert zien we een sauna altijd als maatwerk product. Heb je een schuin aflopend dak? Geen probleem, we zorgen dat de cabine naadloos in jouw ruimte past.  

Wat kost een infrarood sauna?

Vaak krijgen we de vraag wat een sauna infrarood of infraroodcabine nu precies kost. Omdat al onze sauna’s maatwerk producten zijn, kan dat vooraf niet precies gezegd worden. Bij ons in Etten-Leur hebben we echter wel een aantal voorbeelden om je een beeld te geven. Als je bijvoorbeeld genoeg hebt aan een kleine één persoons sauna, zul je mogelijk toe komen met €4.000,-. Luxere sauna’s met meer banken en glazen wanden zullen duurder uit komen. Ook worden vaak infrarood gecombineerd met een traditionele stenen oven, wat de sauna natuurlijk ook een stukje duurder maakt. Wil je precies weten wat je kwijt bent aan een sauna? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend ontwerp.  

Sauna kopen? We zijn de sauna specialist in de regio.

Inspiratie op doen voor jouw gedroomde infrarood sauna, infraroodcabine of finse sauna? Kom langs bij Jan van Sundert in Etten-Leur. In onze showroom hebben we meerdere voorbeelden van infrarood sauna’s variërend in maat en mogelijkheden. Wil je graag weten hoe een sauna in jouw gewenste ruimte past? De opties zijn eindeloos. Onze adviseurs kijken graag mee en tekenen de beste optie voor je uit. Om die reden staan we bekend als dé sauna specialist in de regio Zuidwest Nederland. Inmiddels hebben we al veel sauna’s geplaatst in de regio van Roosendaal, Breda en Bergen op Zoom. Ook bezorgen we maatwerk sauna’s verder weg, zoals elders in Nederland of over de landsgrenzen in België. Een sauna kopen was nog nooit zo makkelijk geweest. Benieuwd of we ook in jouw regio een sauna komen plaatsen? Neem contact op voor de mogelijkheden.