Een afspraak maken
Vandaag gesloten | Koopzondag 21 april

Toepassing - Maak de juiste keuze met het betegelen van je vloer of wand

Keramische tegels voor binnenruimtes zijn er voor twee toepassingsgebieden: Vloeren en wanden. In sommige gevallen worden tegels ook gebruikt om een bad te betegelen. Vaak wordt dan de vloertegel doorgetrokken. Bijna iedere vloertegel is daarnaast op een wand toe te passen, maar niet iedere wandtegel op de vloer.

Vloertegels

Het vinden van vloertegels passend bij uw wensen, smaak en budget, kan een lastige opgave zijn. Een tegelvloer plaatsen met kwalitatieve vloertegels is een uiterst duurzame keuze. Wist je dat een tegel vaak wel tot 20 jaar meegaat? Vloertegels worden vooral vervangen omdat men ze niet meer zo mooi vindt, niet om slijtage. Een tegelvloer lijkt dus een hele investering, maar je kunt er tot meer dan twee keer zolang mee doen!

Wandtegels

Op zoek naar de juiste muurbekleding voor een binnenruimte? Een wandtegel is erg onderhoudsvriendelijk en is daarnaast de sfeermaker in huis. Omdat de keuze in kleur, vorm en stijl zo enorm is, creëer je haast altijd een unieke sfeer in een binnenruimte. Laat je inspireren door onze grote collectie aan wandtegels online of kom langs in onze showroom.

Nog meer inspiratie?

Kom langs onze showroom om nog meer ideeën op te doen of maak een afspraak met een van onze adviseurs.

Populaire vloertegels

Een vloertegel is verkrijgbaar in verschillende soorten. De meest populaire soorten in ons assortiment zijn houtlook tegels, betonlook tegels en marmerlook tegels. Houtlook is erg populair in woonkamers en keukens. Vooral de opkomst van visgraat als legpatroon zorgt er voor dat houtlook meestal gekozen wordt voor de vloer beneden. Marmerlook zien we daarentegen steeds meer terug in de moderne badkamerruimte. Betonlook is door de veelzijdigheid toe te passen in iedere ruimte. Niet voor niets is dit de meest gekozen optiek voor keramische tegels.

 

Wandtegels in veel vormen en formaten

Een wandtegel biedt bescherming in vochtige ruimtes of op wanden die vies kunnen worden. Daarom zie je een wandtegel terug in haast iedere badkamer en toilet. Ook een keukenwand wordt vaak betegeld. Naar de functionele voordelen, zijn wandtegels nog meer dan vloertegels sfeermakers. Ze bepalen voor het grootste deel het karakter van een binnenruimte. En steeds vaker is dat karakter uniek. Door de diversiteit in vorm, kleur en afmeting, creëer je gemakkelijk iets authentieks. We hebben het dan nog niet gehad over het legpatroon of de voegkleur. De mogelijkheden zijn oneindig.

 

Advies en inspiratie over vloer- en wandtegels

We begrijpen dat het best lastig kan zijn om de juiste keuzes te maken voor vloer- en wandtegels. Daarom nodigen we je graag uit in onze showroom. Onze adviseurs helpen je daarom graag verder. Ze laten je zien wat lichtinval met een tegel doet en nemen je mee door de showroom om de juiste keuzes te maken. Omdat we meer dan 1000 verschillende vloer- en wandtegels in onze showroom hebben, slaag jij gegarandeerd.