Loading

Filter

Keukens bij Jan van Sundert

Heb je een nieuw huis gekocht, ga je verbouwen of is de huidige keuken aan vervanging toe? Bij het uitkiezen en het uiteindelijk kopen van een nieuwe keuken komt ontzettend veel kijken. Er zijn eindeloos veel kleuren en materialen mogelijk, maar ook moet er na worden gedacht over de vorm van de keuken en de indeling. Heb je veel opbergruimte nodig of valt het mee? En welke keukenapparatuur moet er ingebouwd worden? En waar moet de keukenapparatuur komen? 

Onze adviseurs begrijpen als geen ander dat de aankoop van een nieuwe keuken best spannend kan zijn. Je wilt er immers jarenlang van genieten en daarvoor moet je wel de goede keuze maken! Bij Jan van Sundert helpen we je in de oriëntatie en geven we advies over alle mogelijkheden.

In ons assortiment hebben we keukens in alle soorten en maten en in tal van verschillende stijlen. Voor ieder budget kun je bij ons terecht. Dat maakt dat wij voor iedereen een nieuwe droomkeuken in ons assortiment hebben! 

Rechte keuken, hoekkeuken of keuken met kookeiland? 

Bij het uitkiezen van een nieuwe keuken is het belangrijk om te starten met de vorm van de keuken. Je moet weten welke keuken past bij jouw interieur en bij de vorm van de ruimte waarin de keuken komt. De indeling van de keuken is enorm bepalend voor het uiteindelijke resultaat. 

Een veel gekozen keukenopstelling is die met een kookeiland. Dit zorgt voor een luxe uitstraling en voor extra werkruimte én opbergruimte. Het leuke aan een keuken met kookeiland is dat je de ruimte naast de keuken er meer bij betrekt. Ook kun je bijvoorbeeld een paar barkrukken aan het kookeiland zetten, zodat je hier heerlijk kunt ontbijten of kunt bijpraten met het gezin terwijl er gekookt wordt. 

Wanneer je een compacte of kleine keuken hebt, kan een hoekkeuken of een rechte keuken uitkomst bieden. Deze keukens passen in iedere ruimte en zorgen ervoor dat het ruimtelijk oogt. Ook kan een rechte keuken heel chique ogen wanneer de keuken tegen een lange rechte wand geplaatst wordt. 

Daarnaast is een open keuken ofwel woonkeuken erg populair. Zo wordt de keuken echt onderdeel van de woonkamer en is uitstraling en design hierin nog belangrijker. Vanuit de woonkamer zie je immers altijd de keuken. Dan wil je dat deze er mooi uitziet, toch?

Naast deze keukenindelingen zijn er nog tal van andere dingen mogelijk. Kortom, voor ieder wat wils! Onze adviseurs denken graag mee en gaan samen met jou op zoek naar de ideale oplossing voor jouw persoonlijke situatie. 

Keukens in iedere stijl 

Naast de keukenindeling moet er ook een keuze gemaakt worden wat betreft de stijl van de keuken. Ga je voor modern, landelijk, hout of zwart? De keuze is aan jou! 

Moderne keuken 

Een moderne keuken past in de meeste type woningen. Dit komt doordat er veel verschillende opties zijn binnen de moderne keukens. Denk aan een keuken met een houten front en een betonlook werkblad. Of een hoogglans witte keuken met zwart composiet aanrechtblad. 

Een moderne keuken is de meest toegankelijke en direct ook de meest populaire keukenstijl op dit moment. Ook wanneer je een landelijke woning hebt past een moderne keuken perfect binnen het plaatje. Kies voor een greeploos hoogglans wit keukenfront met een houten keukenblad en zwarte accenten. De landelijke elementen vloeien moeiteloos door in de rest van het interieur!

Toch liever een strakke keuken? Ga voor een design keuken met strakke vormen en materialen zoals bijvoorbeeld deze moderne eilandkeuken. Alles is mogelijk!

Landelijke keuken

De landelijke keukenstijl is nog steeds een veelvuldig gekozen type keuken. Een landelijke stijl kenmerkt zich vooral door het gebruik van natuurlijke materialen, houten elementen en keukenfronten met een kader. De vormen zijn over het algemeen minder strak en ook kiest men eerder voor een opbouwgreep dan voor een greeploos keukenfront. 

Ook binnen de landelijke keukens zijn er tal van stijlen. Je kunt kiezen voor klassiek landelijk, maar ook voor modern. De landelijke keukenstijl is daarom een ideale uitvalsbasis voor de meeste keukenontwerpen en is erg populair.

Houten keuken 

Een houten keuken mag zeker niet ontbreken in de lijst met meest gekozen keukens op dit moment. Dit type keuken geeft doorgaans een erg warme en gezellige uitstraling. Met een houten keuken kun je daarnaast alle kanten op. 

Binnen de houten keukens maken we onderscheid tussen de wat duurdere massief houten keukens en de over het algemeen wat meer voordelige fineer houten keukens. Welke soort het beste bij jouw wensen past hangt af van het budget en het gebruik van de keuken. Zo heeft een massief houten keuken meer onderhoud nodig dan een fineer keuken. 

Zwarte keuken 

We hebben het bij de moderne keukens al benoemd; een zwarte keuken is erg populair. De zwarte elementen uit de keuken kunnen werkelijk overal worden toegepast. Een veel gekozen variant is die met zwarte keukenfronten in combinatie met een houten werkblad. Hiermee creëer je een stoere keuken die past in ieder interieur. 

Naast zwarte fronten en een zwart werkblad kun je er ook kiezen voor een zwarte kraan en spoelbak en zwarte apparatuur. Dit zorgt voor een mooie eenheid in de keuken, wat enorm luxe en chique oogt.

Jouw droomkeuken: de prijs en mogelijkheden

Voor een keuken kunnen we geen vaste standaardprijs geven. Dit is namelijk afhankelijk van een aantal factoren. Zo bepaalt de (nieuwe) indeling van de keuken vaak ook voor een deel de prijs. Een rechte keuken vraagt om minder voorbereidend werk dan een open keuken met kookeiland, waarbij misschien meer leidingen verlegd moeten worden of de stroom moet worden aangepast. 

Ook het formaat van de keuken is van invloed op de prijs. Een grote woonkeuken met kastenwand en kookeiland heeft meer keukenkasten dan een kleinere rechte keuken. Ook heeft zo’n keuken doorgaans een groter aanrechtblad. Allemaal zaken die meetellen in de prijs. 

Als laatste telt de apparatuur mee in de prijs. Ben je iemand die graag uitgebreid kookt en wil je dat je nieuwe keuken voorzien is van de laatste snufjes? Of ga je vaak voor simpeler eten en maakt het niet veel uit? Dit zal mede bepalen hoeveel budget er gebruikt zal worden voor keukenapparatuur. 

Onze keukens zijn allemaal maatwerk en afgestemd op jouw wensen. Daarom stellen we aan de hand van jouw eisen graag een persoonlijke offerte voor je op. 

Van keukenontwerp tot montage

De mogelijkheden voor een nieuwe keuken zijn, zoals je leest en ziet, eindeloos! Bij Jan van Sundert hebben we al  meer dan 50 jaar ervaring in de levering en plaatsing van keukens. Hierdoor weten we goed wat mogelijk is en wat het beste in welke ruimte past. Dit kunnen wij op de juiste manier ombuigen naar jouw wensen en de ruimte waarin de keuken geplaatst zal worden. 

Kom snel langs in onze showroom of maak direct een afspraak. Laat je inspireren en adviseren omtrent de aanschaf van de nieuwe keuken. Wij helpen je graag van A tot Z aan jouw droomkeuken! 

Keukeninspiratie en ideeën

In onze ruime showroom van meer dan 5500m2 kun je zoveel keukeninspiratie opdoen als je wilt. Hier hebben we meer dan 100 complete keukenopstellingen staan, waardoor je alle mogelijkheden ter plekke met elkaar kunt vergelijken. 

Vervolgens kunnen we vrijwel iedere keukenopstelling aanpassen naar jouw wensen, smaak en budget. Ideaal, toch? Dit doen we met ons tekenprogramma waarmee we een gratis 3D ontwerp kunnen maken. Daarmee zie je direct hoe de keuken die je in gedachten hebt eruit komt te zien. 

Naast onze showroom kun je ook online alvast ideeën opdoen. Kijk hiervoor op onze Pinterest pagina of volg ons op Facebook en Instagram. Hier vind je tips, tricks en nieuwtjes over de aanschaf van een nieuwe keuken.