Een afspraak maken
Vandaag gesloten
Donkerblauwe keuken

Binnenkijker donkerblauwe keuken

10-07-2024
Geschreven door: Laura Nobel

Deze keer laten we de Fjordblauwe keuken van Erna en Arie-Pieter zien. Een keuken die van alle gemakken voorzien is en een luxe tintje krijgt door de wijnkoeler in het eiland. De keuze voor een donkerblauwe keuken zien we bij Jan van Sundert niet elke dag. Daarom vertellen we je graag hoe ze tot deze keuze gekomen zijn!

donkerblauwe keukenDe vloer die ze al langer wilde

Erna is geen onbekende voor Jan van Sundert. In haar vorige woning had ze al een groene keuken van ons staan. Het liefst had ze toen ter tijd ook al de vloer uit de afbeeldingen geplaatst. Deze keramische houtlook tegels had ze toen al in onze showroom gezien, maar uiteindelijk vanwege het type woning niet gekocht. Nu, met een nieuwe woning en meer vierkante meters, komt haar droomvloer er alsnog! donkerblauwe keuken

Donkerblauw of toch donkergroen

Van de groene keuken uit Erna's vorige woning werd Arie-Pieter niet zo warm. Zijn voorkeur ging eerder uit naar een keuken met houten fronten. Dit zou echter geen mooie combinatie vormen met de houtlook vloertegels die ze gekozen hadden. Gelukkig kwam de adviseurs met twee kleuropties die net binnen waren. Een donkerblauwe en een donkergroene kleur. Beide opties vond Erna prachtig, waarbij Arie-Pieter de beslissende keuze maakte voor de Fjordblauwe optie.

donkerblauwe keukenEen donkerblauwe keuken met licht blad

Voor het keukenblad had Erna een lichte kleur in gedachten. Met een donker blad zou de ruimte namelijk te donker kunnen ogen. Want naast de keukenfronten hebben ook de Luxaflex, verlichting en apparatuur een donkere kleur gekregen. 

De keuze viel uiteindelijk op een composiet blad van het merk Jetstone. In onze showroom hebben we namelijk vele stalen beschikbaar van het merk Jetstone, maar voor wie het prettig vindt kunnen we ook een bezoek aan de fabriek van Jetstone regelen. Zo heb je de mogelijkheid om het blad in een nog groter formaat te bezichtigen en kan je zonder twijfel een goede keuze maken. 

donkerblauwe keukenHet favoriete element; de wijnkoeler

Een favoriet element in de donkerblauwe keuken, is de matzwarte wijnkoeler van AEG. Deze sluit qua look & feel perfect aan op de inbouwapparatuur in de kastenwand. Niet zo gek ook, want deze apparaten komen allemaal uit dezelfde matzwarte lijn van AEG. 

Wat opvalt is het formaat van de wijnkoeler. Je kent wellicht de wijnkoelers met het formaat van een hele of halve koelkast, maar dit exemplaar is nog net iets verfijnder. Aangezien ze de witte wijnen graag koud vanuit de koelkast drinken, is er in de wijnkoeler enkel ruimte nodig voor rode wijnen. Geen reden voor een grote wijnkoeler dus; maar een perfecte match met dit kleinere exemplaar van AEG. 

donkerblauwe keukenAlle apparatuur van AEG

Wellicht zag je de naam al op de afbeeldingen voorbij komen. In deze keuken vind je namelijk vooral apparatuur van AEG. In de kastenwand zien we een multifunctionele oven met stoomfunctie, een inbouwkoffieautomaat en een multifunctionele oven met magnetronfunctie. Niet zichtbaar maar wel aanwezig zijn de vaatwasser, koelkast en diepvries van AEG. 

donkerblauwe keukenBijpassende AEG wijnkoeler 

Het laatste item van AEG benoemden we eerder al en is de matzwarte wijnkoeler. Naast AEG vinden we toch nog twee andere merken terug in deze keuken. Namelijk een kookplaat met bladafzuiging van BORA en een CUBE-kraan van Quooker. 

De keuze voor een kookplaat met bladafzuiging was zo gemaakt. Want door te kiezen voor een kookplaat met bladafzuiging is er geen afzuigkap boven het eiland meer nodig. Dat staat in veel gevallen een stuk strakker. donkerblauwe keuken

En hoe zit het met jouw keuken?

Wil jij jouw keuken idee tot leven zien komen? In onze showroom bieden we geheel gratis en vrijblijvend een 3D-ontwerp aan. Onze adviseurs gaan dan samen met jou de ideale keuken creëren. Of je nu houdt van strak en modern, klassiek en tijdloos, of een unieke mix van kleuren en stijlen. De adviseurs maken alles mogelijk. 

Met de geavanceerde 3D-technologie van nu wordt de keuken al bijna echt! Het ontwerp is volledig gratis en zonder enige verplichtingen. Dus waarom niet? Maak een afspraak en laten we ideeën omzetten naar concrete ontwerpen.