Een afspraak maken
Vandaag geopend 09:30 - 21:00 | Koopzondag 3 november
JanVanSundert

Binnenkijker met elleboogverband tegels

14-10-2024
Geschreven door: Laura Nobel

Bij het ontwerpen van een badkamer draait alles om de gewenste sfeer creëren. Tegels hebben hierbij een enorme invloed op de uiteindelijke sfeer. Een goed gekozen wandtegel kan de ruimte dan ook compleet transformeren. Een prachtig voorbeeld hiervan zien we terug in deze badkamer van Erna en Arie-Pieter.   

Wandtegels van vtwonen

Naast een rustige grijze tegel zien we de vtwonen wandtegel in de kleur army green. De keuze voor een groene wandtegel verbaasde ons echter niet. Wij wisten namelijk al dat Erna een liefhebber van groen is. In het verleden kocht ze al eens een groene keuken bij Jan van Sundert en ook haar huidige keuken is kleurrijk. Deze keuken deelden we eerder al en kan je bekijken door hier te klikken.

Opvallend is het legpatroon van de vtwonen wandtegels. Dit patroon noemen we een elleboogverband en is samen met de tegelzetter uitgedacht. De tegels zijn niet alleen toegepast op de muur bij het badkamermeubel, maar ook op de achterwand van het toilet. Door de wandtegels op meerdere plaatsen te verwerken, zorg je voor een harmonieuze en consistente uitstraling in de gehele badkamer. 

Old castle

Bij het uitzoeken van een keuken had Arie-Pieter een sterke voorkeur voor een houten keuken. De keuze viel daarentegen op een blauwe keuken met een wit aanrechtblad. Geen keuken met het gewenste hout van Arie-Pieter dus. Maar we zien in de badkamer dat hout toch een comeback gemaakt heeft! 

De badkamermeubelen zijn in de kleur old castle en hebben een robuuste uitstraling. Dit komt voornamelijk doordat je nog duidelijke knoesten in het hout ziet. Verder combineren de badkamermeubels mooi met de army green wandtegels. De mat zwarte inbouwkranen en ovale spiegel maken het geheel af. 

De juiste indeling

Wat de indeling betreft wisten Erna en Arie-Pieter al duidelijk wat ze wilden. Voor de showroom afspraak hadden ze namelijk al via een online tekenprogramma gepuzzeld over de indeling. Vooral door de positie van het raam bleken de mogelijkheden wat gelimiteerd. Echter bleven er nog genoeg opties over en kwamen ze met de badkameradviseur tot de best mogelijke indeling. Een indeling waarbij er een royale inloopdouche gebouwd kon worden. 

Ruime inloopdouche

Bij de douche zijn er doordachte keuzes gemaakt. Zo zijn de ingebouwde kranen aan het begin van de douche geplaatst. Hierdoor kan je de douche aan- en uitzetten zonder nat te worden. Verder is er een bankje in de douche geplaatst. Dit kan handig zijn bij het scheren en is alvast een verstandige keuze voor als je ouder wordt. Tot slot is er nog een ingebouwde nis toegepast. Jouw doucheproducten kunnen daarmee netjes weggezet worden en zo blijft het opgeruimd. 

Een bad om te genieten

Tegenover de inloopdouche vinden we het bad en toilet. Deze twee zijn slim van elkaar gescheiden door een tussenmuurtje. Zo kan je de ruimte optimaal benutten, maar hoef je vanuit bad niet naar het toilet te staren. Daarbij zorgt het tussenmuurtje voor meer privacy wanneer er gebruik wordt gemaakt van het toilet. 

Verder zien we nog iets bijzonders aan het tussenmuurtje. Misschien was het je al opgevallen; maar hier zit inderdaad een tv in verwerkt! Zo wordt een moment in bad nog beter. Kortom, een badkamer om in te genieten!

En hoe zit het met jouw badkamer?

Wil jij jouw badkamerideeën tot leven zien komen? In onze showroom bieden we geheel gratis en vrijblijvend een 3D badkamerontwerp aan. Onze adviseurs gaan dan samen met jou de ideale badkamer creëren. Of je nu houdt van strak en modern, klassiek en tijdloos, of een unieke mix van kleuren en stijlen. De adviseurs maken alles mogelijk.

Met de geavanceerde 3D-technologie van nu wordt jouw badkamer al bijna echt! Het ontwerp is volledig gratis en zonder enige verplichtingen. Dus waarom niet? Maak een afspraak en laten we jouw ideeën eens omzetten naar concrete ontwerpen.