Een afspraak maken
Vandaag gesloten

Sauna's inspiratie - Wat is jouw saunasstijl?

Voordat je een sauna gaat kopen, is het belangrijk om na te denken waar de cabine aan moet voldoen. Bij Jan van Sundert onderscheiden we 2 soorten sauna’s: De Finse sauna en de infraroodsauna. Daarnaast is de combinatie van beide soorten ook mogelijk. 


 OF BEKIJK ALLE SAUNA'S >>

Infraroodsauna

De infrarood sauna is de moderne variant van een sauna. De ruimte wordt namelijk verwarmd door infrarood stralers. Dat zorgt er voor dat de temperatuur een stuk lager blijft dan in een traditionele sauna. Dat kan mogelijk tot wel 50 graden schelen. Vooral mensen met spier- en gewrichtspijnen hebben erg veel baat bij een infrarood sauna. In onze showroom hebben we meerdere infraroodcabines staan ter inspiratie.

Finse sauna

Laat de drukte van de dag achter je en dompel jezelf onder in een ruimte vol warmte. Creëer jouw persoonlijke toevluchtsoord waar je kan genieten van de positieve effecten van een Finse sauna, gewoon bij je thuis. Wij maken trouwens alle sauna's in eigen productie en compleet op maat.✓ Geen aanbetaling nodig ✓ Gratis 3D-ontwerp ✓ Al vanaf 4900,- euro ✓ Beoordeeld met een 9.3

Nog meer inspiratie?

Kom langs onze showroom om nog meer ideeën op te doen of maak een afspraak met een van onze adviseurs.

Wat is het verschil tussen deze sauna's?

Het belangrijkste verschil tussen deze twee soorten sauna’s is de manier van opwarmen. De Finse sauna warmt op via een stenen kachel waar met behulp van water stoom (en dus warmte) vrij komt. De infraroodsauna wordt verwarmd door middel van infraroodpanelen aan de wanden of het plafond. Iedere manier van opwarmen heeft eigen (gezondheid)voordelen. Daar vertellen we je meer over op de desbetreffende pagina. 

 

Wij bouwen jouw gewenste sauna op maat

Op zoek naar een sauna voor een binnenruimte? Wij zijn van mening dat een binnen sauna altijd maatwerk vereist. Of de sauna nu tegen de complete achterwand van een badkamer komt of op een vrije ruimte op het zolder. Haast altijd loop je tegen het feit aan dat het anders net niet lekker aansluit. In onze showroom staan onze adviseurs klaar om jouw toekomstige sauna uit te tekenen. Vervolgens bouwen de sauna zelf in onze werkplaats. Dit doen we prefab, zodat we de sauna binnen één werkdag opbouwen in jouw woning.