Een afspraak maken
Vandaag geopend 09:30 - 21:00 | Let op! Donderdag 20 juni koopavond ipv. vrijdag 21 juni!

Finse sauna

Laat de drukte van de dag achter je en dompel jezelf onder in een ruimte vol warmte. Creëer jouw persoonlijke toevluchtsoord waar je kan genieten van de positieve effecten van een Finse sauna, gewoon bij je thuis. Wij maken trouwens alle sauna's in eigen productie en compleet op maat.

Geen aanbetaling nodig Gratis 3D-ontwerp Al vanaf 4900,- euro Beoordeeld met een 9.3

Sorteren op
Maatwerk sauna in badkamer | Jan van Sundert
Sauna Kiero
Prijs vanaf
4.818,00
BEKIJK PRODUCT
Luxe sauna glazen pui | Jan van Sundert
Sauna Tiukka
Prijs vanaf
9.591,00
BEKIJK PRODUCT
Finse sauna steenstrips | Jan van Sundert
Sauna Lasit
Prijs vanaf
6.992,00
BEKIJK PRODUCT
Sauna in witte badkamer | Jan van Sundert
Sauna Rento
Prijs vanaf
5.974,00
BEKIJK PRODUCT
Grote sauna in badkamer | Jan van Sundert
Sauna Mukava
Prijs vanaf
10.115,00
BEKIJK PRODUCT
Combi sauna met glazen pui | Jan van Sundert
Sauna Rikkautta
Prijs vanaf
12.277,00
BEKIJK PRODUCT

Wat is een Finse sauna? 

Het verschil tussen een Finse sauna en andere typen sauna’s ligt voornamelijk in de werking waarmee ze warmte opwekken. Kenmerken van een Finse sauna zijn: 

1. Temperatuur: In een Finse sauna wordt de lucht verwarmd tot een hogere temperatuur dan bij andere typen sauna’s. Vaak ligt de temperatuur bij een Finse sauna tussen de 70 tot 100 graden.

2. Luchtvochtigheid: Finse sauna’s hebben een lage luchtvochtigheid in vergelijking tot andere type sauna’s. De luchtvochtigheid bij een Finse sauna is ongeveer 10 tot 20 procent. Ter vergelijking; een stoomsauna’s of Turks bad maken juist gebruik van hogere luchtvochtigheid en hebben een lagere temperatuur, wat een andere warmte-ervaring biedt.

3. Verwarmingssysteem: Een Finse sauna maakt gebruik van een kachel die stenen verwarmt. Op deze hete stenen giet je water om zo stoom en uiteindelijk hitte te creëren. In andere type sauna’s wordt bijvoorbeeld warmte gecreëerd door infraroodpanelen of elektrische verwarmingssystemen.

4. Type warmte: De Finse sauna is vooral populair vanwege de droge, hete lucht die je omringt. Andere sauna’s gebruiken vochtige lucht en zijn geschikt voor mensen die de voorkeur geven aan een warmte die milder voelt.

5. Houtgebruik: Traditionele Finse sauna’s herken je vaak aan het gebruik van hout en de kachel. Dit geeft een bepaalde charme en sfeer die bij andere type sauna’s kan ontbreken.

Of een Finse sauna voor jou de beste keuze is, hangt af van je persoonlijke voorkeur en gezondheidsoverwegingen. Het is belangrijk om rekening te houden met uw comfortniveau, eventuele gezondheidsbeperkingen en de gewenste ervaring bij het kiezen van een sauna.

Finse maatwerk sauna in huis

Finse sauna kopen om deze voordelen

Twijfel je wat je met een loze ruimte kunt doen? Misschien is een sauna een goede oplossing. Natuurlijk is het heerlijk om na een drukke dag even tot rust te komen. Het ultieme gevoel van wellness in huis. Naast dit extra comfort in huis, geeft de sauna een aantal gezondheidsvoordelen, die we hieronder verder uitleggen.

1. Verbeterde doorbloeding: De hitte van de sauna zorgt voor vasodilatatie, waardoor bloedvaten verwijden. Dit verbetert de bloedsomloop, wat gunstig is voor de gezondheid van het hart en de bloeddruk.

2. Ontspanning van spieren: De warmte helpt bij het ontspannen van spieren en verlicht spierspanning. Dit kan helpen bij het verminderen van pijn en stijfheid. Daarbij weegt het ontspannen gevoel in het lichaam ook door in de geest.

3. Verlichting van pijn: Saunagebruik kan tijdelijke verlichting bieden aan het lichaam bij pijnaandoeningen zoals artritis, rugpijn en gewrichtspijn.

4. Bevordering van zweetproductie: De warme temperatuur stimuleert zweten, waardoor gifstoffen en afvalstoffen uit het lichaam worden verdreven.

5. Immuunsysteem versterken: De tijdelijke verhoging van lichaamstemperatuur kan het immuunsysteem stimuleren en verbeteren. Zo word jij minder snel ziek en bouw je meer weerstand op.

6. Verbeterde ademhaling: De warmte opent luchtwegen en kan verlichting bieden bij ademhalingsproblemen zoals verkoudheid. 

7. Huidgezondheid: In een Finse sauna kan de temperatuur oplopen tot zo’n 100 graden. Dat betekent dat je hoe dan ook gaat zweten. Door te zweten in de sauna worden poriën gereinigd en kan de huid er gezonder en stralender uitzien. Wie wil dat nou niet?

8. Stressvermindering: De ontspannende omgeving van de sauna kan helpen bij het verminderen van stress en het bevorderen van een gevoel van welzijn.

Finse maatwerk sauna binnen in huis

Een Finse sauna binnen in huis

We kennen allemaal de populaire barrelsauna's in de tuin, of de sauna onder de overkapping en in het tuinhuis. Er zijn echter genoeg redenen om voor een sauna in huis te kiezen.

1. Privacy: Een sauna in huis biedt vaak meer privacy dan een sauna in de tuin. Geen zorgen over nieuwsgierige blikken van buren of voorbijgangers wanneer jij de sauna betreedt of weer verlaat.

2. Gebruiksgemak: Een binnen sauna zorgt vooral tijdens de wintermaanden voor extra gebruiksgemak. Je hoeft niet de kou van buiten te trotseren om gebruik te kunnen maken van je sauna.

3. Gehele jaar bruikbaar: Een binnen sauna kan het hele jaar door gebruikt worden, wat voor weer het dan ook is.

4. Persoonlijke voorkeur: Sommige mensen geven de voorkeur aan de intieme sfeer van een sauna in huis, waar je kan ontspannen in je eigen vertrouwde omgeving.

5. Design: Een sauna in huis kunnen we dankzij ons maatwerk naadloos integreren in het interieur. Hierdoor kan een sauna een blikvanger worden in huis die ook nog eens esthetisch aantrekkelijk is.

Finse sauna op maat

Ben je op zoek naar een Finse sauna op maat voor jouw binnenruimte? Met standaard sauna’s zul je mogelijk tegen beperkingen aan lopen. In iedere ruimte kom je wel een uitdaging tegen. Bijvoorbeeld als je een schuin aflopend dak hebt. Dat kan een hele uitdaging zijn met een standaard sauna. Mogelijk moet je zelfs aan ruimte inleveren.

Bij Jan van Sundert is een sauna altijd een maatwerk product en maken we enkel sauna's binnen. Heb je een schuin aflopend dak? Geen probleem, we zorgen dat de cabine naadloos in jouw ruimte past.

Finse sauna op maat binnen

Qua afmetingen is erg veel mogelijk. Ben je op zoek naar een sauna van maat 150 cm bij 200 cm voor 2 personen of heb je ruimte over waardoor deze misschien wel 400 cm mag zijn? Of heb je een ruimte van 200 cm hoog? Ook hier zorgen we er voor dat de sauna mooi tot het plafond komt.

Kortom; we maken voor ieder formaat ruimte een sauna op maat die perfect past. Hoe onhandig de ruimte ook lijkt, het maakt voor ons niet uit. Onze adviseurs tekenen een optie die mogelijk is en doordat we alles in eigen productie hebben kunnen we deze tekening tot de werkelijkheid maken.

Een Finse sauna of een infrarood sauna?

Twijfel je tussen een Finse sauna of een infrarood sauna ? We benoemden al wat de voordelen van een Finse sauna op het lichaam zijn. De effecten op het lichaam zijn anders dan bij infraroodcabines. Lees je goed in over welke optie voor jou het beste is.

Belangrijke verschillen zijn de opwarmingstijd en temperatuur. Bij een Finse sauna duurt het langer voor deze is opgewarmd en de temperatuur is een stuk hoger dan bij een infraroodcabine. Ook is een infraroodcabine vaak wat kleiner. Je hoeft namelijk niet te liggen, omdat de stralers in de rug zitten.

Vind je het toch lastig om een keuze te maken? Een combinatie is ook mogelijk.

Finse maatwerk sauna in huis

Wat kost een Finse sauna?

De kosten en precieze prijs liggen erg uiteen bij een Finse Sauna. Omdat onze sauna's speciaal op maat gemaakt worden voor jouw ruimte, kunnen we vooraf niet zeggen wat de kosten worden. Bekijk onze showroomopstellingen om een indicatie te krijgen van wat jouw sauna kan kosten.

Je zal al snel merken dat de prijzen uiteen lopen. Zo heb je al een binnensauna voor minder dan € 5000. Moet de sauna wat groter zijn en mag deze uitgerust zijn met meer luxe opties? Dan zal je al snel richting de € 9000 gaan.

Dé saunawinkel in de regio 

Ben je van plan om een sauna voor in huis te kopen, maar wil je eerst graag wat extra inspiratie op doen? Dat kan in onze sauna winkel in Etten-Leur. Ter inspiratie laten we in onze showroom zien wat de mogelijkheden zijn van een Finse sauna thuis en hoe ze bijvoorbeeld in een badkamer passen. Ook hebben we een ruim aanbod in accessoires.

We staan vooral bekend als Finse sauna binnen specialist in de regio Zuidwest Nederland. Inmiddels hebben we al vaak sauna’s in Roosendaal, Breda of Bergen op Zoom geleverd. Ook verder weg leveren we steeds vaker. Onze vrachtwagen is daarom ook vaak te vinden in de regio van Rotterdam of zelfs over de landsgrenzen in België.

Kom langs in onze showroom of maak een afspraak. Zo hebben onze adviseurs voldoende tijd tijdens de sessie.

Veelgestelde vragen

AFSPRAAK MAKEN MET EEN ADVISEUR?

  • Kom langs voor inspiratie en maak een afspraak bij onze receptie.
  • Bel ons. Wij zijn telefonisch bereikbaar op dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden.
  • MAAK ONLINE EEN AFSPRAAK