Loading

Filter

Finse sauna bij Jan van Sundert

De Finse sauna wordt ook wel de traditionele sauna genoemd. Ga je een sauna kopen, dan heb je de optie tussen twee soorten. Je kunt naast de traditionele finse sauna ook kiezen voor een infrarood sauna. De Finse sauna is de meest bekende variant. Dit type sauna dankt haar naam aan de afkomst, namelijk Finland. Dat is het land waar dit type sauna zo’n 2000 jaar geleden is uitgevonden. De sauna heeft de kenmerkende oven met verwarmde stenen. Door water over de verwarmde stenen heen te gieten ontstaat er stoom die de luchtvochtigheid en de temperatuur verhoogd.

Finse sauna kopen: Wat zijn de voordelen?

Twijfel je wat je met een loze ruimte kunt doen? Misschien is een Finse sauna een goede oplossing. Natuurlijk is het heerlijk om na een drukke dag even tot rust te komen. Het ultieme gevoel van wellness in huis. Naast dit extra comfort in huis, geeft de sauna een aantal gezondheidsvoordelen, die we hieronder verder uitleggen.

Positief effect op lichaam en geest

In een verwarmde sauna stijgt de hartslag vergelijkbaar met een lichaam dat een sportieve inspanning levert. Dat zorgt op termijn voor betere hartprestaties en een gezonder lichaam. Tegelijkertijd ontspannen de spieren door de warmte. Dat zorgt juist weer voor een uitgerust gevoel na een bezoek aan de sauna. Dat ontspannen gevoel in het lichaam, weegt ook door in de geest.

De Finse sauna is goed voor je lichaam

In een Finse sauna kan de temperatuur oplopen tot zo’n 100. Dat betekent dat je hoe dan ook gaat zweten. Hierdoor verliest het lichaam vocht en tegelijkertijd ook veel afvalstoffen. Omdat je poriën verder open gaan staan, heeft het ook een positief effect op de huid.

Finse Sauna’s op maat

Ben je op zoek naar een Finse Sauna op maat voor jouw binnenruimte? Met standaard sauna’s zul je mogelijk tegen beperkingen aan lopen. In iedere ruimte kom je wel een uitdaging tegen. Bijvoorbeeld als je een schuin aflopend dak hebt. Dat kan een hele uitdaging zijn met een standaard sauna. Mogelijk moet je zelfs aan ruimte inleveren. Bij Jan van Sundert is een sauna altijd een maatwerk product. Heb je een schuin aflopend dak? Geen probleem, we zorgen dat de cabine naadloos in jouw ruimte past. 

Qua afmetingen is erg veel mogelijk. Ben je op zoek naar een sauna van 150cm bij 200cm voor 2 personen of heb je ruimte over waardoor deze misschien wel 400cm mag zijn? Heb je een ruimte van 200cm hoog? Ook hier zorgen we er voor dat de sauna mooi tot het plafond komt. Ook op het gebied van hout is er veel mogelijk. Bekijk daarvoor het artikel over de beste hout soorten voor een sauna.

Een Finse sauna of een infrarood sauna?

Twijfel je tussen een Finse sauna of een infrarood sauna? We benoemden al wat de voordelen van een Finse sauna zijn. De effecten op het lichaam zijn anders dan bij infrarood cabines. Lees je goed in over welke optie voor jou het beste is. Andere belangrijke verschillen zijn de opwarmingstijd en temperatuur. Bij een Finse sauna duurt het langer voor deze is opgewarmd en de temperatuur is een stuk hoger. Ook is een infrarood sauna vaak wat kleiner. Je hoeft namelijk niet te liggen, omdat de stralers in de rug zitten. Vind je het toch lastig om een keuze te maken? Een combinatie van beiden is ook mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden.

Wat kost een Finse Sauna?

De kosten en precieze prijs liggen erg uiteen bij een Finse Sauna. Omdat onze sauna's speciaal op maat gemaakt worden voor jouw ruimte, kunnen we vooraf niet zeggen wat de kosten worden. Bekijk onze showroomopstellingen om een indicatie te krijgen van wat jouw sauna kan kosten. Je zult snel merken dat de prijzen erg uiteen lopen. Zo heb je al een sauna voor minder dan €5000,-. Moet de sauna wat groter zijn en mag deze uitgerust zijn met meer luxe opties? Dan zul je al snel richting de €9000,- gaan. 

Dé sauna winkel in de regio

Ben je van plan om een finse sauna te kopen, maar wil je eerst graag wat extra inspiratie op doen? Dat kan in onze sauna winkel in Etten-Leur. Ter inspiratie laten we in onze showroom zien wat de mogelijkheden zijn met sauna’s en hoe ze bijvoorbeeld in een badkamer passen. Ook kunnen we voorzien in accessoires. We staan vooral bekend als sauna specialist in de regio Zuidwest Nederland. Inmiddels hebben we al vaak sauna’s in Roosendaal, Breda of Bergen op Zoom geleverd. Ook verder weg leveren we steeds vaker. Onze vrachtwagen is daarom ook vaak te vinden in de regio van Rotterdam of zelfs over de landsgrenzen in België. Benieuwd of we ook in jouw regio leveren? Neem dan contact op voor de mogelijkheden of kom langs in onze showroom in Etten-Leur voor inspiratie.