Een afspraak maken
Vandaag geopend 09:30 - 17:30 | 9 juni Koopzondag

Infraroodsauna

De infrarood sauna is de moderne variant van een sauna. De ruimte wordt namelijk verwarmd door infrarood stralers. Dat zorgt er voor dat de temperatuur een stuk lager blijft dan in een traditionele sauna. Dat kan mogelijk tot wel 50 graden schelen. Vooral mensen met spier- en gewrichtspijnen hebben erg veel baat bij een infrarood sauna. In onze showroom hebben we meerdere infraroodcabines staan ter inspiratie.

Sorteren op
Luxe sauna glazen pui | Jan van Sundert
Sauna Tiukka
Prijs vanaf
9.591,00
BEKIJK PRODUCT
Eenpersoonssauna | Jan van Sundert
Sauna Pieni
Prijs vanaf
6.163,00
BEKIJK PRODUCT
Combi sauna met glazen pui | Jan van Sundert
Sauna Rikkautta
Prijs vanaf
12.277,00
BEKIJK PRODUCT

Infrarood sauna kopen: Wat zijn de voordelen?

Twijfel je wat je met een loze ruimte moet doen? Misschien is een infrarood sauna een goede oplossing. Naast het extra comfort in huis, geeft de sauna een aantal gezondheidsvoordelen.

Spieren en gewrichten

Bij stijfheid in de enkels bijvoorbeeld treedt een duidelijke vermindering op in vergelijking met de toestand bij een normale lichaamstemperatuur. Ook voor andere gewrichten geldt hetzelfde. Ook de spierspanning wordt door verwarming duidelijk minder in een infrarood sauna. Doordat de spierspanning vermindert, nemen ook pijnen af. Een vicieuze cirkel dus die door een behandeling in een infrarood sauna doorbroken kan worden. De warmte vermindert de pijnsteken, zowel bij de zenuwwortel als in het omliggende weefsel. Warmte leidt eveneens tot toename van de endorfineproductie, wat een pijnstillend effect tot gevolg heeft.

Verbetering van jouw bloedcirculatie

Het opwarmen van bepaalde lichaamsdelen veroorzaakt in de andere lichaamsdelen reflexen en werkt vaatverwijdend. Het opwarmen van spieren veroorzaakt, net zoals bij beweging, een toename van de bloedcirculatie. Daarnaast heeft de infraroodsauna een positief effect op het hart.

Verbeterde weerstand

De infrarood sauna zorgt voor een betere weerstand tegen verkoudheid en wintergriepjes. Bij ziekte wordt het genezingsproces aanzienlijk versneld. Daarnaast vermindert de hoestprikkel bij chronische bronchitis.

Het verschil tussen een infrarood sauna en een Finse sauna

Nu je de voordelen kent van een Infrarood sauna is het nog handig om even in te zoomen op het verschil met een Finse sauna. Bij Jan van Sundert heb je namelijk de mogelijkheid om beide soorten met elkaar te combineren. Zo is een Finse sauna erg geschikt om afvalstoffen te verliezen omdat de temperatuur een stuk hoger is. In onze showroom staan een aantal voorbeeld sauna’s waarin een Infrarood en Finse sauna zijn gecombineerd.

Al onze sauna’s worden op maat gemaakt

Ben je op zoek naar een infrarood cabine op maat voor jouw binnenruimte? Met standaard sauna’s zul je mogelijk tegen beperkingen aan lopen. Niet iedere ruimte is namelijk hetzelfde. Heb je bijvoorbeeld een schuin aflopend dak? Dan ben je al genoodzaakt om een standaard sauna te bestellen die kleiner is dan je jezelf had voorgesteld. Bij Jan van Sundert zien we een sauna altijd als maatwerk product. Daarom is een sauna in iedere binnenruimte te plaatsen. Heb je plek over op zolder of wil je liever een luxe sauna in je badkamer

Wat kost een infrarood sauna?

Vaak krijgen we de vraag wat een infrarood sauna nu precies kost. Omdat al onze sauna’s maatwerk producten zijn, kan dat vooraf niet precies gezegd worden. In onze showroom hebben we echter wel een aantal voorbeelden om je een beeld te geven. Als je bijvoorbeeld genoeg hebt aan een kleine één persoons sauna, zul je mogelijk toe komen met €4.000,-. Luxere sauna’s met meer banken en glazen wanden zullen duurder uit komen. Ook worden vaak infrarood stralers gecombineerd met een traditionele stenen oven, wat de sauna natuurlijk ook een stukje duurder maakt. Wil je precies weten wat je kwijt bent aan een sauna? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend ontwerp. 

De sauna specialist in de regio

Inspiratie op doen voor jouw gedroomde infrarood sauna? In een paar stappen leggen we je uit waar je op moet letten als je een sauna wilt kopen. Je kunt natuurlijk ook direct langs komen voor inspiratie naar onze showroom in Etten-Leur, waar we meerdere voorbeelden van infrarood sauna’s hebben staan. Wil je graag weten hoe een sauna in jouw gewenste ruimte past? Onze adviseurs kijken graag mee en tekenen de beste optie voor je uit. Om die reden staan we bekend als dé sauna specialist in de regio Zuidwest Nederland. Inmiddels hebben we al veel sauna’s geplaatst in de regio van Roosendaal, Breda en Bergen op Zoom. Ook bezorgen we maatwerk sauna’s verder weg, zoals in Rotterdam of over de landsgrenzen in België. Benieuwd of we ook in jouw regio een sauna komen plaatsen? Neem contact op voor de mogelijkheden. 

 

AFSPRAAK MAKEN MET EEN ADVISEUR?

  • Kom langs voor inspiratie en maak een afspraak bij onze receptie.
  • Bel ons. Wij zijn telefonisch bereikbaar op dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden.
  • MAAK ONLINE EEN AFSPRAAK