Een afspraak maken
Vandaag gesloten | Koopzondag 21 april
JanVanSundert

Binnenkijker landelijke keuken met schouw

26-02-2024
Geschreven door: Renier van der Poel

Afgelopen zomer bleek maar weer eens dat het uitleveren van een keuken en een badkamer een hele uitdaging kan zijn. Iedere woning vraagt om een eigen aanpak om alles met de grootste zorgvuldigheid binnen te krijgen. In sommige gevallen maakt een verhoging het lastiger. In andere gevallen hebben onze chauffeurs te maken met weinig beweegruimte. Op het moment dat Ankie en Peter hun handtekening zetten onder de aankoop van hun badkamer en keuken, werd duidelijk dat deze levering heel uniek zou worden.

Landelijke keuken met schouw

Unieke locatie in de Biesbosch

Een tijdje geleden kochten zij namelijk een bijzonder appartement. Hier is namelijk een oud Fort omgebouwd tot appartementencomplex op een prachtige locatie in de Biesbosch. Het appartement bevindt zich op de tweede verdieping van dit Fort. En dat leverde tijdens de verbouwing wat problemen op: “De lift was te klein om het meubilair boven te krijgen. Ook via het trappenhuis ging het niet. We hebben daarom met de aannemer besloten om alles via het dak te laten gaan.”

Landelijke keuken met schouw

Voor dit project hebben Ankie en Peter een kraan ingehuurd. Alles moest daarvoor op dezelfde dag geleverd worden. “Alles sloot erg goed op elkaar aan. Eerst kwamen de meubels, vervolgens kwam de keukenleverancier. Binnen een ochtend stond alles binnen.” Hiervoor waren in totaal 5 mensen nodig. De kraanmachinist, twee mensen die alles beneden op de plaat legden en twee mensen die boven alles er van af haalden. “Daar kwam erg veel bezoek op af. Mensen stonden op de dijk te kijken naar wat er precies gebeurde.”

De zoektocht naar een landelijke keuken 

Toen Ankie en Peter het appartement kochten was het appartement opgedeeld als loft. De keuken sloot niet helemaal aan bij hun smaak en ook de badkamer moest gerenoveerd worden. Om die reden werd besloten om een interieurarchitect in de arm te nemen. “We hebben een paar extra muren geplaatst voor twee slaapkamers. Kortom, het hele appartement gerenoveerd.” In hun zoektocht naar een keuken en badkamer werden ze doorverwezen naar een showroom in de buurt van Jan van Sundert. “Hier zijn we gaan kijken, maar we zijn voor inspiratie ook bij jullie langs geweest”.

Landelijke keuken met schouw

En hier vond Ankie haar droomkeuken: “Ik heb heel mijn leven al een landelijke keuken met een mooie schouw gewild. En die stond bij Jan van Sundert in de showroom. Eigenlijk waren we toen meteen verkocht.” 

Op de afbeelding hierboven zie je links de keuken in het appartement van Ankie en Peter. Op de rechter afbeelding zie je de keuken die in onze showroom te vinden is. Zo zie je hoe een keuken in de showroom als perfecte inspiratiebron kan dienen. Tijdens de rondleiding door de showroom werd uiteindelijk nog een mooi granieten blad gekozen. Deze is ook in de schouw geplaatst ipv. de hexagon tegels die in onze showroom gebruikt werden. 

De eyecather van de keuken werd het vrijstaande fornuis van het merk Richmond. Een plaatje om te zien en fantastisch om mee te koken! 

Landelijke keuken met schouw

De finishing touch: houtlook tegels

Bij het landelijke interieur wat Ankie en Peter voor ogen hadden paste in eerste instantie geen tegelvloer. “We wilden erg graag een parketvloer. In het appartement lag al vloerverwarming en die wilden we graag laten liggen. Daarom viel de keuze vrij snel op een houtlook tegelvloer. Er is haast geen verschil op te merken.” 

Landelijke keuken met schouw

Een badkamer kiezen

Op de vraag waarom ook de badkamer bij Jan van Sundert is gekocht antwoordt Ankie stellig: “We wilden graag alles onder één dak houden en die mogelijkheid hadden we bij jullie. De keukenverkoper bood ook aan om het project namens Jan van Sundert te leiden. Het feit dat we één contactpersoon hadden, vonden we erg fijn.”

Ook het samenstellen van de badkamer ging erg snel. “Tijdens het oriënterend gesprek hebben we aangegeven wat we graag wilden. De adviseur nam ons direct mee naar de badkameropstelling die voldeed aan onze wensen.“ Uiteindelijk kozen Ankie en Peter voor speelsere vloertegels en andere kranen. Als leuke toevoeging is ook een Sunshower in de douchecabine aangeschaft.

Landelijke keuken met schouw

Tevreden over de service

Tijdens de montage liep de aannemer tegen een paar kleine dingetjes aan. Het badmeubel in de toiletruimte bleek net iets te groot te zijn, waardoor er te weinig ruimte over bleef. Ook was er rekening gehouden met iets te weinig tegels. ”Gelukkig konden we het badmeubel omruilen en ook de tegels waren erg snel na geleverd.”

Na de renovatie konden Ankie en Peter snel in het appartement. Toen ze besloten om het appartement te kopen waren ze misschien een beetje huiverig “Was dat wonen in een oude kazerne wel iets voor ons.” Inmiddels zijn Ankie en Peter er helemaal aan gewend: Het mooie van het wonen op zo’n ‘eiland’ is dat je het samen met de andere bewoners onderhoud. Vanuit ons balkon kijken we uit over de Biesbosch. En nu in de herfstmaanden, met het vallende blad.. Het is geweldig wonen!

Landelijke keuken met schouw

Complete keukens en badkamers bij Jan van Sundert

Ben je net zoals Ankie en Peter op zoek naar een complete keuken? Bij Jan van Sundert kunnen we daar van a tot z in ontzorgen. In onze 5500m² grote showroom bieden we voldoende inspiratie, waaronder zo'n mooi wit kookeiland als in deze woning. Onze adviseurs maken een 3D-tekening en houden we rekening met de ruimte en leidingen. Tijdens het gehele project blijven we betrokken. We leveren de keukens en badkamers zelf uit en indien gewenst ontzorgen we ook in het demonteren van de oude en plaatsen van de nieuwe keuken of badkamer.

Landelijke keuken met schouw