Een afspraak maken
Vandaag gesloten
Badkamer inspiratie hotel chique met nissen en hotbath waterval badkraan

Binnenkijker met hotel chique badkamer

22-03-2024
Geschreven door: Amber van Overveld

Hotel chique badkamer: deze woorden vatten de interieurstijl van Jasmijn en Martin perfect samen. Toen ze op zoek gingen naar een nieuwe badkamer en keuken, wisten ze al snel wat ze wilden. Pinterest bood namelijk veel inspiratie voor hun nieuwbouwwoning. Met de hotel chique badkamer inspiratie van Pinterest gingen ze op pad om hun droom te realiseren. In deze binnenkijker nemen we je mee vanaf de eerste inspiratie tot het prachtige eindresultaat.

Hotel chique badkamer inspiratie met nissen

Badkamer inspiratie voor een hotel chique sfeer

Dat het een hotel chique badkamer moest worden was voor Jasmijn en Martin al duidelijk. Maar hoe ze deze precies gingen realiseren was nog een vraagteken. Echter vonden ze tijdens een bezoek aan onze showroom de perfecte marmerlook tegels.

We liepen tegen deze zwarte marmeren tegel aan in de showroom en waren beide meteen verkocht. Het hotel chique gevoel wat de tegel gaf, was precies wat wij in ons hoofd hadden. Dit nadat we al vele badkamerzaken hebben bezocht en over tientallen tegels hebben getwijfeld. 

De tegels zijn op drie wanden geplaatst en zelfs doorgetrokken op de zijkant van het bad. Ondanks dat veel familie en vrienden eerst dachten dat het te donker zou worden, is het geheel prachtig uitgekomen. De grijze tegels in groot formaat zorgen namelijk voor voldoende rust en balans in de rest van de hotel chique badkamer. 

Verder speelt licht een cruciale rol in de badkamer van Jasmijn en Martin. De ledstrip onder het bad creëert een warme en ontspannende sfeer, perfect voor een momentje voor jezelf met een glas wijn. 

Hotel chique badkamer inspiratie met nissen in de badkamer

Strak en chique: een badkamer met nissen

De nissen in de badkamer van Jasmijn en Martin zijn echte eyecatchers. Ze zorgen voor een strakke en chique uitstraling, precies waar ze voor wilden gaan. Jasmijn had de nissen in de douche op Pinterest gezien en was hiervan gecharmeerd. De nisjes zijn links boven in de douche geplaatst, wat een speels effect geeft. 

Naast functioneel zijn de nissen ook decoratief. Bij het bad zijn de nissen van verlichting voorzien, maar ook ingericht met accessoires die de badkamer een persoonlijke touch geven. De zwarte marmerlook tegel is eveneens terug te zien in de badkamer nissen. Hierdoor wordt alles in de hotel chique badkamer een prachtig geheel. 

De nissen in de douchewand bieden een mooie plek voor de handdoeken. Onder de nissen hebben Jasmijn en Martin zelf een waszak gemaakt, wat een ideale en opgeruimde oplossing is.

Badkamer inspiratie hotel chique met hotbath badkraan waterval

Een Hotbath waterval badkraan met een wow-effect

Een van de meest bijzondere elementen in de badkamer is de Hotbath waterval kraan. Jasmijn zag hem in de showroom en wist meteen: deze moet in onze badkamer komen. De kraan geeft de badkamer een echt hotel chique sfeer. 

Oorspronkelijk was het idee om alle kranen in koper te laten uitvoeren. Echter, de Hotbath badkraan had een andere koperkleur dan de douche- en inbouwkranen. Zwart was wel een kleur die bij alle kranen hetzelfde zou ogen, dus kozen ze uiteindelijk voor zwarte kranen.

Hotel chique badkamer inspiratie met nissen

Puzzelen tot de perfecte indeling

Jasmijn en Martin wisten dat ze een ruime inloopdouche en een ligbad in de badkamer wilden. Ook een dubbele wastafel met genoeg opbergruimte was een must. Daarom kozen Jasmijn en Martin bij de aannemer voor de 'grote' badkameroptie -  30 cm ruimer dan standaard. Maar om alles passend te krijgen, was het alsnog puzzelen. Een iets kleiner bad en een smalle toiletruimte creëerden de gewenste indeling. Dit was mogelijk omdat ze beide niet heel groot zijn.

Het was fijn dat de adviseur zo veel tijd voor ons nam om de verschillende mogelijkheden te tekenen. Zo zijn we uiteindelijk tot een top indeling gekomen.

Koper en cappuccino

Het toilet is een perfecte afspiegeling van de stijlvolle badkamer van Jasmijn en Martin. De badkamertegel en sfeerverlichting in de nis maken een comeback in het toilet. In tegenstelling tot de badkamer, kozen ze hier voor een koperen kraan. De warme gloed van het koper geeft het toilet een extra luxe uitstraling. De ware blikvanger van het toilet is zonder twijfel de cappuccino kleur toiletpot. Jasmijn en Martin werden er verliefd op toen ze het bij iemand anders zagen en wisten meteen dat dit perfect zou passen in hun interieur. En zeg eerlijk… de kleuren in dit toilet vallen zo mooi en warm samen.

badkamer inspiratie hotel chique met nissen

De keuze voor Jan van Sundert

Ondanks dat ze Michel persoonlijk kennen, zijn ze bij veel verschillende showrooms geweest. De badkamer en keuken moesten in een hotel chique en luxe stijl. Daarom zijn ze ook bij verschillende speciaalzaken gaan kijken. Toch zijn ze uiteindelijk bij Jan van Sundert teruggekomen door de mooie showroom, het grote assortiment en de goede service!

Benieuwd naar het eindresultaat van de hotel chique keuken van Jasmijn en Martin? Houd onze socials in de gaten!