Een afspraak maken
Vandaag gesloten | Koopzondag 21 april
Luxe badkamer met sauna | Jan van Sundert

Binnenkijken bij Janine en Ceriel

19-07-2023

Een badkamer met sauna: Heerlijk na een lange werkdag!
Bij Jan van Sundert verkopen we tegels, badkamers, sauna’s en keukens. In onze showroom kun je veel zien, maar bij iemand thuis binnenkijken geeft toch een heel ander zicht op de mogelijkheden. Vandaag spraken we Ceriel. Hij kocht afgelopen jaar samen met Janine een badkamer. Het was een hele onderneming, er werden muren opengebroken, leidingen en afvoeren aangepast om een droombadkamer te realiseren mét sauna op maat.

Ceriel, kun je me wat vertellen over de oude badkamer?

Onze badkamer functioneerde prima, maar was verouderd en absoluut niet onze smaak. Geen retro tegels (die we overigens wel tegen kwamen bij het afbreken, van die bruine jaren zeventig tegels) of iets dergelijks maar wel ouderwets en klein. De badkamer was door de vorige bewoner wel opnieuw getegeld maar het was een erg volle, kleine ruimte. Als één van ons bij de wastafel stond, kon de ander amper de douche nog uit of de deur openen. Toen we het huis kochten, hebben we veel zelf verbouwd maar op dat moment besloten we geen prioriteit aan de badkamer te geven. Deze was immers functioneel. Inmiddels wonen we er elf jaar en vonden we het toch tijd wat aan de badkamer te gaan doen.

Oké, en hoe ben je toen op zoek gegaan naar iets nieuws?

Dat heeft best even geduurd. We wilden namelijk de badkamer uitbreiden en dit combineren met een sauna. We hebben uiteindelijk besloten de naast de badkamer gelegen logeerkamer op te offeren om de badkamer te vergroten. Op die manier konden we beide ruimtes samenvoegen en zo meer ruimte creëren. De indeling kwamen we alleen zelf niet goed uit. Zo zijn we bij Jan van Sundert uitgekomen, omdat jullie zowel badkamers als sauna’s op maat maken. We vonden dit belangrijk omdat we de ruimte optimaal wilden gebruiken, zeker aangezien we nu een kleine, volle en onpraktische badkamer hadden. We hebben geen andere zaak bezocht en direct een afspraak gemaakt bij Jan van Sundert.

Badkamer met sauna Etten-Leur

Je hebt een afspraak gemaakt.. En toen?

We hebben tijdens de eerste afspraak meteen diverse foto’s en tekeningen meegenomen van de huidige situatie en beschikbare ruimte. Bij die eerste afspraak hebben we het eigenlijk vooral gehad over de indeling van de ruimte. Daarna hadden we een redelijk beeld van de indeling. Tijdens de tweede afspraak hebben we het vooral gehad over de keuze van de materialen en het sanitair.

Kun je omschrijven wat voor stijl de nieuwe badkamer heeft?

Het is een moderne badkamer, van alle luxe voorzien. Er is een inloopdouche, vloerverwarming een designradiator, een hangend meubel met twee waskommen, een toilet en ligbad gerealiseerd in de ‘oude logeerkamer’ en de sauna is in de ‘oude badkamer’ geplaatst. De totale ruimte oogt groot omdat de badkamer en de sauna door middel van een glazen wand met toegangsdeur met elkaar in verbinding staan. Door de plaatsing van een grote spiegel boven de waskommen en mooie verlichting krijg je nog een extra idee van ruimte. Die sauna was voor ons wel een voorwaarde. We gaan graag naar de sauna toe en het is heerlijk om na een lange werkdag in je eigen sauna te kunnen ontspannen. We hebben daarvoor een oven zodat we kunnen opgieten en infraroodlampen in de sauna laten plaatsen. De bovenste ligbank in de sauna is zo breed gemaakt dat we met twee personen onder de infraroodlampen kunnen liggen. Dat is het voordeel van een op maat gemaakte sauna boven een kant en klare sauna.

Badkamer met sauna Etten-Leur

Jullie hadden duidelijk je wensen op een rijtje. Heeft de adviseur nog ergens bij kunnen helpen?

Vooral met de indeling. We kwamen daar niet echt goed zelf uit. Zeker omdat je ook te maken hebt met dragende muren en met ramen in de gevel bijvoorbeeld. Daarnaast kun je in de showroom natuurlijk mooie ideeën opdoen en materialen vergelijken.

Jullie hebben best een flinke aankoop gedaan. Heeft dat hele traject lang geduurd?

Ja, toch wel zeker een maand of vijf tot zes. Dat kwam omdat we die extra kamer bij de ruimte wilden trekken. Uiteindelijk heeft het verbouwen en plaatsen van de badkamer drie weken geduurd. Naast het verwijderen van de draagmuur en plaatsen van een steunbalk moesten ook nieuwe leidingen, afvoeren en vloerverwarming worden aangelegd en moest er gestuct worden. Gelukkig was het mooi weer en hebben we een buitendouche in de tuin. Vooraf hadden we bedacht dat we eventueel ook op de sportschool konden douchen maar opeens was Corona daar en gingen de deuren dicht. De sauna werd trouwens gezet in één dag, aangezien deze in de werkplaats al helemaal op maat was gemaakt.

Dat is een behoorlijke klus geweest dan. Wat voor cijfer zou je Jan van Sundert geven?

Dat gaat wel richting een 8,5 of een 9. We zijn heel erg tevreden. Het hoge cijfer komt vooral voort uit het meedenken. Het is een gigantisch project en een foutje is zo gemaakt. We zijn natuurlijk allemaal mensen, het gaat er dan ook om hoe het wordt opgelost. Daar werd door jullie heel goed op ingespeeld. Zo werkte de designradiator niet goed. We hebben dit gemeld en dat werd snel opgepakt en opgelost.

Denk jij zelf ook na over het aanpassen van de badkamer? Neem dan eens contact met ons op of bezoek de showroom voor volop badkamerinspiratie. 

Badkamer met sauna Etten-Leur