Een afspraak maken
Vandaag gesloten
JanVanSundert

Binnenkijken bij Janine en Ceriel

24-04-2024
Geschreven door: Jan van Sundert

Een badkamer met sauna: Heerlijk na een lange werkdag!

Bij Jan van Sundert verkopen we tegels, badkamers, sauna’s en keukens. In onze showroom kun je veel zien, maar bij iemand thuis binnenkijken geeft toch een heel ander zicht op de mogelijkheden. In dit blog spraken we met Ceriel. Hij kocht afgelopen jaar samen met Janine een badkamer. Het was een hele onderneming, er werden muren opengebroken, leidingen en afvoeren aangepast om een droombadkamer te realiseren mét sauna op maat.

De oude badkamer

De oude badkamer functioneerde prima, maar was verouderd en absoluut niet de smaak van Ceriel en Janine. Geen leuke retro tegels, maar ouderwets en te klein en vol. (De retro tegels kwamen ze overigens wel tegen bi het afbreken, maar dan van die bruine jaren zeventig tegels). Toen ze het huis kochten, hebben ze veel zelf verbouwd maar geen prioriteit aan de badkamer gegeven. Deze was immers functioneel en prima voor toen. Nu wonen ze er inmiddels elf jaar en vonden ze het tijd om de badkamer aan te pakken.

Dit heeft daarentegen best even geduurd. Ze wilden de badkamer uitbreiden en dit combineren met een sauna. Ze hebben uiteindelijk besloten de naast de badkamer gelegen logeerkamer op te offeren om de badkamer te vergroten. Op die manier konden we beide ruimtes samenvoegen en zo meer ruimte creëren. Over de indeling kwamen ze alleen zelf niet uit. Zo zijn ze bij Jan van Sundert uitgekomen, dit omdat we zowel badkamers als sauna’s op maat maken. 

De stijl van de nieuwe badkamer

Het is een moderne badkamer, van alle luxe voorzien. De badkamer bevat een inloopdouche, designradiator, hangend meubel met twee waskommen, toilet, ligbad, sauna én vloerverwarming. Het ligbad is in de ‘oude logeerkamer’ geplaats en de sauna in de ‘oude badkamer’. De totale ruimte oogt groot omdat de badkamer en de sauna door middel van een glazen wand met toegangsdeur met elkaar in verbinding staan. Door de plaatsing van een grote spiegel boven de waskommen en mooie verlichting krijg je nog een extra idee van ruimte.

De sauna in de badkamer

De sauna was voor Ceriel en Janine echt een must. Ze gaan graag naar de sauna toe en ze vinden het heerlijk om na een lange werkdag in hun eigen sauna te kunnen ontspannen. Ze hebben daarvoor een oven, zodat ze kunnen opgieten, en infraroodlampen in de sauna laten plaatsen. De bovenste ligbank in de sauna is zo breed gemaakt dat ze met twee personen onder de infraroodlampen kunnen liggen. 

Dat is het voordeel van een op maat gemaakte sauna boven een kant en klare sauna.

Het hele traject

Uiteindelijk heeft het gehele badkamertraject zo’n vijf tot zes maanden geduurd. Dat kwam omdat ze die extra kamer bij de ruimte wilden trekken. Naast het verwijderen van de draagmuur en plaatsen van een steunbalk moesten ook nieuwe leidingen, afvoeren en vloerverwarming worden aangelegd en moest er gestuct worden. Gelukkig was het mooi weer en hebben ze een buitendouche in de tuin. De sauna werd trouwens gezet in één dag, aangezien deze in de werkplaats al helemaal op maat was gemaakt.

De nieuwe badkamer bij Jan van Sundert

Het cijfer dat we Jan van Sundert geven, gaat wel richting een 8,5 of een 9. We zijn heel erg tevreden. Het hoge cijfer komt vooral voort uit het meedenken. Het is een gigantisch project en een foutje is zo gemaakt. We zijn natuurlijk allemaal mensen, het gaat er dan ook om hoe het wordt opgelost. Daar werd door jullie heel goed op ingespeeld. Zo werkte de designradiator niet goed. We hebben dit gemeld en dat werd snel opgepakt en opgelost.

 

Denk jij zelf ook na over het aanpassen van de badkamer? Neem dan eens contact met ons op of bezoek de showroom voor volop badkamerinspiratie.