Een afspraak maken
Vandaag geopend 09:30 - 17:30
JanVanSundert

Binnenkijken bij Mirjam en Marco

24-04-2024
Geschreven door: Jan van Sundert

Bij Jan van Sundert verkopen we tegels, badkamers, sauna’s en keukens. In onze showroom kun je veel zien, maar bij iemand thuis binnenkijken geeft toch een heel ander zicht op de mogelijkheden. In dit blog spreken we Mirjam. Zij kocht afgelopen jaar samen met haar man Marco een keuken voor in hun woonboerderij. Ze delen de keuken met 3 kinderen en wisten heel goed hoe de nieuwe keuken eruit moest komen te zien!

De keuze voor een nieuwe keuken

Het gezin is in januari verhuisd naar een woonboerderij. Het pand was door de vorige bewoners deels opgeknapt, maar wel met een beperkt budget. In de boerderij was een showroomkeuken geplaatst. Op het eerste zicht een mooie keuken, maar echt praktisch was hij niet. Er zat bijvoorbeeld een hele kleine koelkast in, de afzuigkap hing niet boven de kookplaat en het blad was verlengd met een andere kleur. Ze besloten daarom een nieuwe keuken aan te schaffen.

De wensen van het gezin

Het is een gezin van 5; Marco en Mirjam, twee dochters en een zoon. Toen ze de woonboerderij ingingen hadden ze ieder hun eigen wensen. Onder andere een inloopkast, paarden in de wei, een game kamer en een grote schuur stonden op het verlanglijstje. Zelf wilde Mirjam graag een woonkeuken. Een keuken waar niet alleen wordt gekookt, maar ook een plek waar je samen een bakje koffie drinkt en de dag doorspreekt. Ze vindt het fijn dat er aangeschoven kan worden, terwijl ze staat te koken bijvoorbeeld.

Ze hadden al op verschillende plekken inspiratie opgedaan en hadden dus al een behoorlijk plan klaarliggen van hoe de keuken eruit moest komen te zien.

De keuze voor Jan van Sundert

Dit is niet de eerste aankoop bij Jan van Sundert van dit gezin. Ze hebben in het verleden al eens een vloer en badkamer gekocht. In de showroom zagen Marco en Mirjam een hele mooie keuken die goed past in het beeld dat ze voor ogen hadden. Ze zijn vervolgens met een adviseur in gesprek gegaan.

Het gesprek was erg prettig. De adviseur was onder de indruk van de voorbereiding die we hadden gedaan. Het was nu een kwestie van intekenen in onze ruimte. We kwamen qua prijs uit op een bedrag wat overeen kwam met onze verwachtingen. We hebben ons op gebied van apparatuur vooral laten adviseren, daar hadden we vooraf nog geen harde keuze in gemaakt.

Uniek aanrechtblad

Wanneer we aan ze vragen wat er zo uniek is aan hun keuken, is het antwoord heel duidelijk; het aanrechtblad! Toen Mirjam het blad in de showroom zag was ze meteen verkocht. De keuze is gevallen op een natuursteen blad met allerlei schelpjes, steentjes en vlekjes erin. Toen de keuken werd besteld bleek het blad bij de vaste leverancier niet leverbaar. Dat was voor haar een groot probleem. Uiteindelijk is hemel en aarde bewogen om alsnog aan zo’n blad te komen en dat is gelukkig gelukt! 

Verder hebben ze al eerder een keuken met echt hout gehad. Men ziet het soms als nadeel, omdat het hout blijft leven, maar Mirjam vind dat juist een mooie eigenschap. Ze hebben er nooit een seconde spijt van gehad.

De montage

Wat betreft montage van de keuken: Marco is timmerman en nogal precies. Het liefst had hij de keuken zelf gezet omdat hij graag zeker wil weten dat alles goed zit. Vanwege het natuurstenen blad durfde hij het zetten niet aan. Stel je stoot het blad ergens tegen aan, dan heb je meer dan €1000,- schade. Gelukkig vonden ze de monteurs uiterst professioneel en hebben twee dagen nodig gehad om de keuken te zetten. Er was tussentijds ook overleg mogelijk, dat vonden ze erg fijn. Ze zijn later nog een halve dag terug gekomen om de achterwand te zetten en de laatste puntjes op de i te zetten.

Tips van Mirjam

Denk goed na over wat je praktisch vindt. Ik vind het zelf belangrijk dat de wasbak dicht bij het fornuis zit. Zo hoef ik niet moeilijk te doen met hete pannen. Een verkoper kan je wel wat handvaten geven, maar je kunt alleen zelf bepalen wat je handig vindt.

We hebben een mooie keuken die professioneel gezet is, daar zijn we heel tevreden over.

 

Denk je zelf ook na over het aanschaffen van een nieuwe keuken? Neem dan eens contact met ons op, of bezoek de showroom voor volop keukeninspiratie.