Een afspraak maken
Vandaag geopend 09:30 - 17:00 | Koopzondag 21 april
Binnenkijken Mirjam en Marco | Jan van Sundert

Binnenkijken bij Mirjam en Marco

19-12-2022

Bij Jan van Sundert verkopen we tegels, badkamers, sauna’s en keukens. In onze showroom kun je veel zien, maar bij iemand thuis binnenkijken geeft toch een heel ander zicht op de mogelijkheden. Vandaag spraken we Mirjam. Zij kocht afgelopen jaar samen met haar man Marco een keuken voor in hun woonboerderij. Ze delen de keuken met 3 kinderen en wisten heel goed hoe de nieuwe keuken eruit moest komen te zien!

Dag Mirjam, kun je ons vertellen waarom jullie op zoek zijn gegaan naar een nieuwe keuken?

Ja. We zijn in januari verhuisd naar een woonboerderij. Het pand was door de vorige bewoners deels opgeknapt, maar wel met een beperkt budget. In de boerderij was een showroomkeuken geplaatst. Op het eerste zicht een mooie keuken, maar echt praktisch was hij niet. Er zat bijvoorbeeld een hele kleine koelkast in, de afzuigkap hing niet boven de kookplaat en het blad was verlengd met een andere kleur. We besloten daarom een nieuwe keuken aan te schaffen.

Landelijke keuken oud

Dat klinkt logisch. Hadden jullie vooraf al hele duidelijke wensen?

We zijn met een gezin van 5. Mijn man en ik, twee dochters en een zoon. Toen we het pand in gingen hadden we ieder onze eigen wensen. Onder andere een inloopkast, paarden in de wei, een game kamer en een grote schuur stonden op het verlanglijstje. Zelf wilde ik graag een woonkeuken. Een keuken is voor mij niet alleen de plek waar wordt gekookt, maar ook een plek waar je samen een bakje koffie drinkt en de dag doorspreekt. Ik vind het fijn dat er aangeschoven kan worden terwijl ik sta te koken bijvoorbeeld.
We hebben overal en nergens inspiratie op gedaan en hadden dus voor aankoop al een behoorlijk plan klaarliggen van hoe de keuken eruit moest komen te zien.

En hoe ben je toen bij Jan van Sundert uitgekomen?

Het was niet onze eerste aankoop bij jullie. We hebben in het verleden bijvoorbeeld al eens een vloer en badkamer gekocht. In de showroom ben ik een hele mooie keuken tegen gekomen die goed past in het beeld dat wij voor ogen hadden. We zijn vervolgens met een adviseur in gesprek gegaan.

Luxe landelijke keuken | Jan van Sundert

Hoe heb je het verkoopgesprek ervaren?

Het gesprek was erg prettig. De adviseur was onder de indruk van de voorbereiding die we hadden gedaan. Het was nu een kwestie van intekenen in onze ruimte. We kwamen qua prijs uit op een bedrag wat overeen kwam met onze verwachtingen. We hebben ons op gebied van apparatuur vooral laten adviseren, daar hadden we vooraf nog geen harde keuze in gemaakt.

Toen hebben jullie de keuken gekocht, wat is er zo uniek aan jullie keuken?

Het aanrechtblad! We hebben gekozen voor een blad van natuursteen. Ik was meteen verkocht toen ik het blad in de showroom zag. Er zitten allerlei schelpjes, steentjes en vlekjes in het natuursteen. Dit vind ik erg mooi. Toen de keuken werd besteld bleek het blad bij de vaste leverancier niet leverbaar. Dat was voor mij een groot probleem. Uiteindelijk is hemel en aarde bewogen om alsnog aan zo’n blad te komen en dat is gelukkig gelukt! Verder heb ik al eerder een keuken met echt hout gehad. Men ziet het soms als nadeel, omdat het hout blijft leven, maar ik vind dat juist een mooie eigenschap. Ik heb er nooit een seconde spijt van gehad.

Graniet aanrechtblad | Jan van Sundert

Fijn! Ik neem aan dat jullie de keuken hebben laten zetten?

Ja, dat klopt. Helaas kwam de keuken uiteindelijk 3,5e week later dan gepland. Dit had te maken met vertraagde levertijden in verband met Corona. Jan van Sundert heeft zijn best gedaan de vertraging te beperken want we baalden daar natuurlijk van.


Wat betreft montage van de keuken: mijn man is timmerman, hij is nogal precies. Het liefst had hij de keuken zelf gezet omdat hij graag zeker wil weten dat alles goed zit. Vanwege het natuurstenen blad durfde hij het zetten niet aan. Stel je stoot het blad ergens tegen aan, dan heb je meer dan €1000,- schade. De monteurs waren uiterst professioneel en hebben twee dagen nodig gehad om de keuken te zetten. Er was tussentijds ook overleg mogelijk, dat vonden we erg fijn. Ze zijn later nog een halve dag terug gekomen om de achterwand te zetten en de laatste puntjes op de i te zetten.

Wat zou je toekomstige keukenkopers als tip kunnen meegeven over de hele aankoop?

Denk goed na over wat je praktisch vindt. Ik vind het zelf belangrijk dat de wasbak dicht bij het fornuis zit. Zo hoef ik niet moeilijk te doen met hete pannen. Een verkoper kan je wel wat handvaten geven, maar je kunt alleen zelf bepalen wat je handig vindt.

Luxe landelijke keuken | Jan van Sundert

 

En dan zijn we bij mijn laatste vraag: wat voor cijfer zou je Jan van Sundert geven?
Ik denk een 7,5. We hebben een mooie keuken die professioneel gezet is, daar zijn we heel tevreden over.

Bedankt voor je tijd Mirjam, we wensen jullie allen veel plezier van de mooie keuken!

Denk je zelf ook na over het aanschaffen van een nieuwe keuken? Neem dan eens contact met ons op, of bezoek de showroom voor volop keukeninspiratie.

Graniet aanrechtblad | Jan van Sundert