Een afspraak maken
Vandaag geopend 09:30 - 17:30 | 9 juni Koopzondag
Cashmere kleur keuken

Binnenkijker met Cashmere kleur keuken

27-11-2023
Geschreven door: Laura Nobel

Een Cashmere kleur keuken. We nodigen je in deze blog om een kijkje te nemen in het leven van Luc en Esmée. Ze wonen al vijf jaar in een karakteristieke woning uit de jaren '40. Onlangs hebben ze besloten dat het tijd is om de keuken naar eigen smaak aan te passen. Hierbij ligt de nadruk op het vergroten van de lichtinval en het creëren van extra ruimte. Om dit te bereiken, hebben ze gekozen voor een ruime schuifpui die veel zonlicht binnenlaat. Ga mee op hun zoektocht naar een nieuwe keuken en ontdek hoe we hierbij hebben geholpen.

Cashmere kleur vs. zwarte kleur

Voor het bezoek aan Jan van Sundert waren er nog veel zaken onbeslist. Zelfs de kleur van de keuken was nog onbekend. Wel had Esmée al twee moodboards samengesteld, één met Cashmere tinten en een andere met zwarte tinten. Zo werd het dus Cashmere vs. zwart. 

Na het gesprek met de adviseur hebben Luc en Esmée besloten om voor de Cashmere variant te gaan. Door de keuken licht van kleur te houden, ontstaat er een ruimtelijker gevoel. Dit past precies bij hun wens voor een keuken met meer licht en extra ruimte. Daarnaast heeft het Cashmere staaltje erg geholpen. Toen ze deze zagen waren ze meteen overtuigd! 

Een moderne keuken in een 'oude' woning
Omdat het een 'ouder' huis is vonden Esmée en Luc het lastig om zich voor te stellen hoe een moderne keuken zou staan. Ze wilden voorkomen dat de keuken als een afzonderlijke ruimte aanvoelde of dat deze misplaatst zou lijken in hun karakteristieke jaren '40 woning. 

De adviseur heeft hen geholpen door warme details toe te voegen. Door de warme tinten oogt de keuken minder kil en past deze beter bij de andere ruimtes in het huis. Als finishing touch kozen we voor stoere tegels, die een authentieke sfeer met zich meebrengen. Dit vormt een prachtig contrast in deze moderne keuken. 
Cashmere kleur keukenStaaltjes mee naar huis nemen is belangrijk
Bij de eerste afspraak ging het vooral om kleuren en materialen kiezen. Alle staaltjes mochten met Esmée en Luc mee naar huis, iets dat ze als enorm positief hebben ervaren. Niet elke partij doet dit, maar in onze ogen is het echt belangrijk de stalen in het licht van je eigen woning te zien. Ook bij dit project is weer bewezen waarom. De keuze viel eigenlijk op een donker aanrechtblad, maar door de staal mee naar huis te nemen ontdekte ze dat er nu zoveel licht binnenkwam dat je alles een beetje te goed zag op zo'n donkere kleur. Daarom is er uiteindelijk toch voor een licht aanrechtblad gekozen. 
Cashmere kleur keukenVan Cashmere kleuren en materialen, naar de perfecte indeling
Na alle kleuren en materialen was het tijd voor stap 2; een perfecte indeling maken. Esmée en Luc wisten al dat ze graag een kookeiland en kastenwand wilden. Echter hadden ze geen idee hoe dit goed zou passen. Met behulp van de adviseur hebben ze de indeling ten opzichte van hun vorige keuken enorm veranderd. Zo hadden ze voorheen op de plek waar de kastenwand zit, een apart berghok en was er een sterke wens voor een koffiehoekje. Door de adviseur hebben ze gekozen om op de plek van het berghok een kastenwand te plaatsen, met daarin een nisje voor het koffiehoekje. 

Wat ontzettend heeft geholpen is de nauwkeurige 3D-tekening. Deze kan je geheel vrijblijvend en kosteloos bij ons laten maken. Zo kan je goed zien hoe de keuken eruit komt te zien. Want je iets voorstellen dat er niet is, is nog niet zo makkelijk. 
Cashmere kleur keukenQuooker, Bora & AEG-apparatuur
Voor de keuze in apparatuur hebben we gekeken naar de levering en natuurlijk naar wat Luc en Esmée minimalistisch en hadden al een voorkeur voor Quooker en Bora. Het zal je dan ook niet verbazen dat er een Quooker en Bora in deze keuken terug te vinden zijn. De Quooker is een prachtige Fusion Square in de stoere kleur Messing Patina. Bij Bora is er gekozen voor het model Puru, een kookplaat met ingebouwde afzuiging. De overige apparatuur is van AEG en is gekozen vanwege de goede levering, prijs en design. 
Cashmere kleur keukenTerug voor meer
Vanuit Luc en Esmée hebben we begrepen dat ze al veel hadden rondgekeken voor een keukenaanbieder. De voorkeur viel op Jan van Sundert vanwege het persoonlijke contact, de laagdrempeligheid en het meedenken van de adviseurs. 

Jan van Sundert hebben we als erg positief ervaren! We konden altijd bellen en kregen fijne reacties. Het contact was heel laagdrempelig er er was ook altijd iemand snel te bereiken. De plaatsing was eveneens fijn en kundig. Na ongeveer een maand kwamen we er wel achter dat twee kastjes niet helemaal recht hingen. Hiervoor zijn ze zonder enige twijfel terug gekomen. Dit gebeurt zeker niet overal!

Het leuke is dat we Luc en Esmée nog een keer hebben mogen ontvangen. Na de keuken zijn ze teruggekomen voor een keukenvloer. Naast keukens en badkamers bieden we namelijk ook meer dan 1000 vloeren aan. Ze zijn geholpen door een andere adviseur die gespecialiseerd is in tegelvloeren en hebben uiteindelijk voor een iets donkere vloer gekozen. En laten we eerlijk zijn, dit is toch een heerlijke plek in huis geworden! 
Cashmere kleur keukenVerder helpen
Ondertussen zijn Luc en Esmée helemaal voorzien en genieten ze van hun nieuwe vloer en Cashmere keuken. Zit er voor jou ook een keuken, badkamer, sauna of vloer in? Dan zouden we je graag helpen om de mogelijkheden in kaart te brengen. Je kan vrijblijvend naar onze showroom in Etten-leur komen, of eenvoudig een afspraak inplannen via: afspraak maken als je zeker wil zijn dat onze adviseurs tijd hebben. Hopelijk tot snel!