Koopzondag 17 december | Vandaag geopend 09:30 - 21:00
Bora kookplaat | Jan van Sundert

Bora kookplaat met afzuiging

08-02-2023

Sinds enkele jaren zijn kookplaten met afzuigsystemen enorm in opkomst. De aanschaf van een kookplaat met afzuiging heeft dan ook vele voordelen in de keuken. Het grootste voordeel is dat je met deze kookplaten geen afzuigkap meer hoeft te hangen. Ideaal als je bijvoorbeeld een kookplaat wil plaatsen op een kookeiland of geen bovenkasten wil hangen.

Kookveldafzuiging

Dit systeem zorgt ervoor dat geuren die vrijkomen bij het koken direct worden opgezogen door een systeem in de kookplaat. Bora is een leverancier van kookplaten en staan bekend als een van de beste producenten van deze kookplaten. Of je nu kookt met lage of hoge pannen, de afzuiging in de Bora kookplaat kan het aan. Ook maakt de kookplaat weinig geluid, ideaal dus in een woon-leef keuken.

Bora kookplaat in keuken Dijon | Jan van Sundert

Voordelen

Er zijn veel voordelen verbonden aan de Bora kookplaat. We hebben de belangrijkste voor je op een rijtje gezet:

 • Stille afzuiging
  De kookplaat is erg stil en daarom ideaal wanneer je een open keuken hebt.
 • Eenvoudige reiniging
  De kookplaat is gemakkelijk te reinigen en losse onderdelen kunnen in de vaatwasser.
 • Extra groot kookoppervlak
  Dankzij de bediening in het midden van de plaat kunt u vier grote pannen kwijt. De plaat herkent plaatsing van een pan en verwarmt enkel de plekken waar pannen op geplaatst zijn.
 • Opbergruimte
  Het systeem van Bora heeft een toestelhoogte van minder dan 20 cm. Hierdoor blijft er lekker veel ruimte over.
 • Afmetingen
  De kookplaat van Bora past in vrijwel iedere keuken. Doordat de afzuigkap wegvalt heb je extra ruimte voor bovenkasten of kun je kiezen helemaal geen bovenkasten plaatsen.
 • Warmhoudfunctie
  Op de kookplaat zit tevens een warmhoudfunctie.

Prijzen

De Bora systemen zitten in een hoger prijssegment. Het instapmodel is verkrijgbaar vanaf €2700,-. Echter, als je je bedenkt dat een kookplaat en afzuigkap al snel €2000 kosten samen, valt het verschil relatief mee. Er zijn natuurlijk ook andere aanbieders van soortgelijke kookplaten, echter is het afzuigsysteem van Bora wel van erg hoge kwaliteit en bijna niet te vergelijken met de concurrentie.

Bora kookplaat in keuken Boras | Jan van Sundert

Schoonmaken

Het onderhouden van de Bora kookplaten is gemakkelijk. Door het egale oppervlak kun je het systeem met een vochtige doek afdoen. Daarnaast adviseren we je een speciale glaskeramische schraper te gebruiken. Daarnaast bieden we speciale reinigingsmiddelen aan voor de kookplaten. Hoe beter je de kookplaat schoon houdt, hoe langer de kookplaat zal meegaan.

Garantie

Standaard zit er op de Bora kookplaat 2 jaar fabrieksgarantie. Indien je de Bora kookplaat online registreert kun je de garantie gratis met een jaar verlengen.

Meer weten over de Bora elektrische kookplaten? Neem contact met ons op!

Onze adviseurs staan voor je klaar en geven je graag meer informatie. Tevens kun je in onze showroom terecht voor meer informatie én een demonstratie.