Een afspraak maken
Vandaag geopend 09:30 - 17:30 | 9 juni Koopzondag
JanVanSundert

Bora kookplaat met afzuiging

18-01-2024

Sinds enkele jaren zijn kookplaten met afzuigsystemen enorm in opkomst. De aanschaf van een kookplaat met afzuiging heeft dan ook vele voordelen in de keuken. Het grootste voordeel is dat je met deze kookplaten geen afzuigkap meer hoeft te hangen. Ideaal als je bijvoorbeeld een kookplaat wil plaatsen op een kookeiland of geen bovenkasten wil hangen.

Bora is een leverancier van kookplaten en staan bekend als een van de beste producenten van deze kookplaten. Of je nu kookt met lage of hoge pannen, de afzuiging in de Bora kookplaat kan het aan. Ook maakt de kookplaat weinig geluid, ideaal dus in een woon-leefkeuken.

Bora schoonmaken

Het onderhouden van de Bora kookplaten is gemakkelijk. Door het egale oppervlak kun je het systeem met een vochtige doek afdoen. Daarnaast adviseren we je een speciale glaskeramische schraper te gebruiken. Daarnaast bieden we speciale reinigingsmiddelen aan voor de kookplaten. Hoe beter je de kookplaat schoon houdt, hoe langer de kookplaat zal meegaan.

 1. Onderdelen zoals het vetfilter, de vetfilterbak, de instroomsproeier en de afsluitklep kunnen eenvoudig los gemaakt worden. Deze kan je vervolgens in de vaatwasser plaatsen. 
 2. Een schoon kookveld hoort erbij. Gebruik een glaskeramische schraper om grote verontreinigingen en etensresten te verwijderen. Breng vervolgens een paar druppels reinigingsmiddel aan op de koude glaskeramische kookplaat en wrijf in met een schone, zachte doek.
 3. Laat het reinigingsmiddel even inwerken en verwijder het dan met de glaskeramische schraper. Veeg het kookveld af met een vochtige of natte doek om ervoor te zorgen dat alle resten van het reinigingsmiddel zijn verwijderd.
 4. Wrijf tot slot het kookveld droog met een schone doek voor een glanzend en vlekkeloos resultaat.
Bora kookplaat in keuken Dijon | Jan van Sundert

Voordelen Bora

Er zijn veel voordelen verbonden aan de Bora kookplaat. We hebben de belangrijkste voor je op een rijtje gezet:

 • Geen afzuigkap
  Dankzij de BORA kookplaat met afzuiging behoort de afzuigkap nu officieel tot het verleden. Geen randen of hoeken om je hoofd aan te stoten, geen storende dampen of een aangeslagen bril, meer ruimte voor eventuele hangkasten en niet geheel onbelangrijk; weinig tot geen beperkingen in het ontwerpen van een nieuwe keuken!
 • In de vaatwasser
  De drie bewegende onderdelen zijn eenvoudig met de hand te verwijderen en kunnen vervolgens in de vaatwasser. Zo wordt het onderhouden en schoonmaken van een BORA kookplaat met afzuiging ontzettend eenvoudig. Want laten we eerlijk zijn, een keuken schoonmaken is niemands favoriete bezigheid. 
 • Geen geuren
  Het voornaamste pluspunt van BORA kookplaten met afzuiging is de schone lucht. Geen nare geuren tijdens of na het koken in de keuken. Dit is mogelijk dankzij de techniek van BORA waarbij kookdampen- en geuren geen tijd krijgen om op te stijgen, maar direct weggezogen worden. Dit alles gaat ook nog met zeer weinig geluid. Waar een afzuigkap veel geluid produceert, is BORA ontzettend stil. 
 • Topkwaliteit
  Bij een BORA kookplaat kies je voor kwaliteit en dat merk je aan alles. Niet alleen aan de materialen, maar ook in het gebruik. De bediening is eenvoudig en als vanzelfsprekend, het afzuigen uiterst stil en schoonmaken uiterst simpel. BORA zelf is ook overtuigd van hun kunnen en bieden daarom 3 jaar garantie. 
 • Stille afzuiging
  De kookplaat is erg stil en daarom ideaal wanneer je een open keuken hebt. 
 • Eenvoudige reiniging
  De kookplaat is gemakkelijk te reinigen en losse onderdelen kunnen in de vaatwasser.
 • Extra groot kookoppervlak
  Dankzij de bediening in het midden van de plaat kunt u vier grote pannen kwijt. De plaat herkent plaatsing van een pan en verwarmt enkel de plekken waar pannen op geplaatst zijn.
 • Opbergruimte
  Het systeem van Bora heeft een toestelhoogte van minder dan 20 cm. Hierdoor blijft er lekker veel ruimte over.
 • Afmetingen
  De kookplaat van Bora past in vrijwel iedere keuken. Doordat de afzuigkap wegvalt heb je extra ruimte voor bovenkasten of kun je kiezen helemaal geen bovenkasten plaatsen.
 • Warmhoudfunctie
  Op de kookplaat zit tevens een warmhoudfunctie.

BORA kookplaat prijzen

De kookplaten van BORA zijn beschikbaar in verschillende prijzen. Dit is afhankelijk van het type BORA kookplaat en het type afzuigsysteem dat je kiest. Hieronder zie je welke prijzen je mag verwachten, voor een exacte prijs kan je terecht bij onze adviseurs.

 • De BORA Pure prijs ligt tussen de 1.945,- en 3.995,-  euro.
 • De BORA Classic prijs ligt tussen de 3.690,- en 6.750,-  euro. 
 • De BORA Professional prijs ligt tussen de 5.790,- en 8.750,- euro.
Bora kookplaat in keuken Boras | Jan van Sundert

BORA kookplaat garanties 

Bij BORA geloven ze stellig in de producten die ze maken en zijn ze overtuigd van de kwaliteit van hun kookplaten. 
Daarom ontvang je 3 jaar garantie op BORA kookplaten met afzuiging. Deze 3 jaar garantie is op de volgende wijze opgebouwd: 

 • Standaard 2 jaar fabrieksgarantie op een BORA kookplaat. 
 • Gratis 1 jaar extra garantie na het registeren van de BORA kookplaat. 
 • Dit kan eenvoudig via: https://www.mybora.com/registration. 

Meer weten over de Bora kookplaten? Neem contact met ons op!
BORA kookplaten met afzuiging in het echt ontdekken? Maak vrijblijvend een afspraak in onze showroom. 
Onze adviseurs demonstreren de werking van BORA en kunnen de verschillende modellen toelichten, zodat jij een goede keuze maakt. 
Let op! Vrijblijvend langskomen mag altijd, maar met een afspraak weet je zeker dat onze adviseurs tijd hebben.