Een afspraak maken
Vandaag gesloten | Koopzondag 21 april
kkkk

Badkamer: Hoe begin je aan het kopen van een badkamer?

20-10-2023

Badkamer aanschaf: Waar begin je?

Een badkamer kopen is iets wat je niet op één dag doet. Er gaat een redelijk budget mee gemoeid en de opties lijken wel eindeloos. Het is daarom belangrijk wat onderzoek te doen voordat je showrooms gaat bekijken. Hier een aantal punten die het overdenken waard zijn voor aanschaf waarmee je de meest gemaakte fouten tackelt.

Stap 1: Inventariseer je wensen

Het werkt het beste om eerst voor jezelf te bepalen wat je zoekt in een nieuwe badkamer. In veel gevallen heb je al een badkamer (tenzij je hebt gekozen voor bijvoorbeeld nieuwbouw) en het is zeker de moeite hier een tijdje gebruik van te maken. Je merkt dan welke eigenschappen je wel en niet fijn vindt in je badkamer. Op welke punten moet je letten?

  • Hoeveelheid loopruimte
  • Hoogte van je badmeubel, douche en spiegel
  • Hoeveelheid kastruimte
  • Wil je rekening houden met gezinsuitbreiding?
  • Hoeveel onderhoud wil je hebben aan de badkamer?

Wanneer je dit gaat inventariseren, ga dan uit van de ideale situatie. Indien je beperkt de ruimte hebt kan het zo zijn dat niet al je wensen verwerkt kunnen worden in je badkamer. Toch zijn onze adviseurs zijn erg creatief geworden over de jaren en kunnen ze vaak met meer elementen rekening houden dan je wellicht verwacht.

Badkamer realiseren | Jan van Sundert

Stap 2: Inventariseer wat je mooi vindt

Over smaak valt niet te twisten. Alleen jij kan bepalen wat je mooi vindt. Er is vandaag de dag ontzettend veel mogelijk op gebied van badkamers. Gelukkig is er online heel veel te vinden over verschillende stijlen. Van landelijke badkamers tot moderne design badkamers, bij Jan van Sundert hebben we het allemaal. Je kunt ook gerust een rondje lopen in verschillende showrooms om wat inspiratie op te doen. Daarnaast kun je veel inspiratie opdoen via verschillende social media zoals bijvoorbeeld Pinterest. Je kunt items die je mooi vindt verzamelen op een (digitaal) moodboard. Je kunt aan de hand van het bord checken of wat je gaat uitzoeken overeenkomt met wat je online hebt gezien én het kan de adviseur helpen mee te denken aan opties en stijlen voor in je badkamer.

Stap 3: Bepaal wat je praktisch vindt

In de badkamer kun je ontzettend veel aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan de douche, het toilet, overig sanitair, vloer- en wandtegels, wel of geen bad én het badkamermeubel. Ieder materiaal heeft zo zijn voordelen. Ook kun je alvast nadenken over een ideale indeling van de badkamer en bijvoorbeeld de hoeveelheid loopruimte. Uiteraard kan een adviseur bij het tekenen van de badkamer meedenken en suggesties doen op basis van uw wensen.

Stap 4: Teken de huidige situatie

Het meten van de maten van de ruimte waarin de badkamer moet komen is erg belangrijk. Op basis van die maten wordt een badkamer ingetekend en kun je beslissen welke indeling passend is. We adviseren je daarom een plattegrondje te maken van de huidige badkamer. Tip: door de badkamerkastjes in te tekenen weet de adviseur welke (opberg)ruimtes al dan niet toereikend zijn. Daarnaast adviseren we je foto’s te maken van de huidige situaties. Zet vooral zoveel mogelijk op de foto, sommige details lijken in eerste instantie wellicht niet interessant, maar kunnen bij het intekenen van een nieuwe badkamer tóch belangrijk te zijn. 

Stap 5: Met een adviseur in gesprek

Je weet nu wat je wensen zijn en welke stijlen je aanspreken. Je hebt in deze fase waarschijnlijk al één of meerdere showrooms bezocht. Je komt nu op een punt dat je met een adviseur in gesprek gaat om een badkamer uit te zoeken. Bij welke adviseur je in gesprek gaat hangt af van wat je zelf prettig vindt. Op sommige plekken kun je een badkamer kopen met flinke korting, vaak is het dan handig dat je kunt onderhandelen. Bij Jan van Sundert hanteren we eerlijke prijzen. Dit houdt in dat we niet onderhandelen op de prijs. We staan voor transparantie. Je kunt het hele verkoopproces op een eigen scherm volgen wat de verkoper invoert en hoe een bepaalde prijs ontstaat. Past iets niet in het budget? Dan kunnen we uiteraard op zoek naar alternatieven om alsnog een mooi resultaat te behalen. We tekenen de toekomstige badkamer in 3D zodat je een goed ruimtelijk beeld kunt vormen.

Stap 6: Even pauze

De aanschaf van een badkamer is een behoorlijke stap. We snappen dat je een dergelijke beslissing in de meeste gevallen niet van de ene op de andere dag maakt. We adviseren je daarom na een adviesgesprek even de tijd te nemen om goed te overdenken of je de juiste keuzes maakt. Denk er op je gemak even over na. Wil je nog aanpassingen doen? Dat is bij Jan van Sundert geen probleem. Tot het moment van aankoop is het mogelijk alles nog aan te passen. Indien je hier gebruik van wil maken kun je het beste even contact opnemen met je adviseur.

Stap 7: De beslissing

Nadat je goed hebt nagedacht over de badkamer beslis je een eventuele aankoop te doen. Je neemt de definitieve beslissing in principe bij de showroom. De adviseur neemt dan nogmaals door wat de wensen zijn en wat er precies in bestelling gaat en er wordt een leverperiode afgesproken. Een aanbetaling is niet nodig, de badkamer moet uiterlijk één dag voor levering worden voldaan.

Stap 8: Voorbereiding van levering

De badkamer is besteld en je hebt een leverdatum. Na het koopgesprek ontvang je een leidingschema. Hierin is te zien waar welke leidingen moeten zitten zodat de badkamer in een dag of twee geïnstalleerd kan worden.

Stap 9: Levering

Een dag voor levering vragen we je het hele aankoopbedrag te voldoen. In de meeste gevallen leveren we al het materiaal een dag voor montage. De badkamer wordt in principe in een tweetal dagen gemonteerd. Tijdens montage hoef je niets te doen. Na afloop van levering adviseren we je altijd even na te lopen of er geen beschadigingen te zien zijn, of alle apparatuur werkt en of alle deuren en lades netjes zijn gesteld. Mocht dit onverhoopt niet zo zijn dan vragen we u contact met ons op te nemen zodat we u zo snel mogelijk kunnen helpen. Je kunt er ook voor kiezen een badkamer aan te schaffen zonder montage. In dat geval leveren we de bestelde elementen tot de deur.

Stap 10: Genieten en onderhouden

De badkamer is eindelijk geplaatst, nu kan het genieten beginnen! We gaan ervan uit dat je nog vele jaren van je badkamer kunt genieten. Mocht er zich in de tussentijds iets opdoen dan staan we al die tijd voor je klaar. Je kunt ons het beste bereiken via het serviceformulier of telefonisch.

Wil je meer informatie of advies ontvangen over de mogelijkheden op het gebied van badkamers? Laat het ons weten door contact op te nemen.