Een afspraak maken
Vandaag geopend 09:30 - 21:00 | Let op! Donderdag 20 juni koopavond ipv. vrijdag 21 juni!
Groene wandtegels keuken

7x groene wandtegels in de keuken

05-04-2024
Geschreven door: Laura Nobel

Groene wandtegels in de keuken, zelf krijgen we er geen genoeg van! Waarom niet? Omdat groen ontzettend veelzijdig is en goed samen gaat met verschillende kleuren en stijlen keukens. Of je nu een houten, donkere, landelijke, moderne of witte keuken hebt; groene wandtegels passen bij allemaal. Om dit te bewijzen laten we je 7 groene wandtegels in de keuken zien. Elk met een eigen vorm, legpatroon en andere tint groen. 

Iets gezien dat je bevalt? Alle wandtegels zijn te bekijken in onze showroom. En vergeet niet, iedere tegel hebben we ook in andere kleuren beschikbaar. 

7x inspiratie voor groene wandtegels in de keuken:

Groene wandtegels keuken

Groene keuken wandtegel 1: Vierkantjes

We beginnen met een echte klassieker en veel gekozen optie; vierkante wandtegels. We zien ze al vele jaren terug op de achterwanden van keukens en wij begrijpen wel waarom. Bekende vierkante wandtegels zijn Friese witjes en de vaak kleurrijke Marokkaanse zelliges. Zijn groene vierkante wandtegels iets voor jou? Dan raden we ook zeker aan om eens voor Marokkaanse zelliges te kijken.

Groene wandtegels keuken

Groene keuken wandtegel 2: Afgerond

Veel keukens bestaan voornamelijk uit rechte lijnen. Daarom kan het juist mooi zijn om deze harde lijnen te doorbreken met een afgeronde wandtegel. De rondingen zorgen voor een zachter geheel en dankzij zijn vorm zijn er ook vele opties qua legpatronen. Kijk maar eens naar de afbeelding hieronder. Hier zien we hoe dezelfde afgeronde tegel al op 3 verschillende manieren toegepast is. Horizontaal, verticaal of speels gecombineerd met een rechte tegel.

Groene wandtegels keuken

Groene keuken wandtegel 3: Kitkat

Een statement in de keuken maken? Dat gaat met een groene kitkat tegel gegarandeerd lukken. Doordat kitkat tegels kleiner en smaller van vorm zijn zorgen ze voor een opvallend lijnenspel. Mocht je dit vrij druk vinden, dan is het verstandig om te kiezen voor een kitkat tegel met één kleur groen (zie rechter afbeelding hieronder). Naast kitkat tegels in één volledige kleur zijn ze ook beschikbaar met verschillende groene kleurnuances erin (zie linker afbeelding hieronder).

Groene wandtegels keuken

Groene keuken wandtegel 4: Schelpjes

Bijzonder, uniek en wellicht zelfs een beetje dromerig. Groene schelpjes zorgen direct voor een bijzonder effect in de keuken. Ook hier geldt weer dat de wandtegel op verschillende wijzen toe te passen is. De bekendste variant is alle schelpjes met de ronde vorm naar boven of naar beneden plaatsen. Hierdoor lijken het bijna schubben van een vis of zeemeermin. Een minder bekende, maar speelse variant zie je op de afbeelding links onder. Dit legpatroon geeft een vloeiend lijnenspel waar we uren naar kunnen kijken!

Groene wandtegels keuken

Groene keuken wandtegel 5: Visgraat

Een visgraatpatroon is al langere tijd ontzettend populair. Het wordt veelal toegepast bij vloeren, maar als je het ons vraagt staat hij ook prachtig als wandtegel in de keuken. Hierbij kan het effect van een visgraat patroon nog beïnvloed worden door de keuze in afwerking. Een groene wandtegel met een matte afwerking komt anders over dan een groene wandtegel met glanzende afwerking.

Groene keuken wandtegel 6: Hexagon

Een tegelvorm die steeds meer terrein begint te winnen is hexagon. We plaatsen hem al vaak als wandtegel in badkamers, maar zien hem nu ook steeds vaker terug in de keuken. Op de afbeelding hieronder zie je eveneens dat een tegel niet enkel toe te passen is op de achterwand, maar bijvoorbeeld ook op de zijkant van een eiland of bar.

Groene wandtegels keuken

Groene keuken wandtegel 7: Marmer

Wil je elke keer dat je de keuken binnen stapt een gevoel van luxe ervaren? Dan is een groene marmer wandtegel een perfecte keuze. Marmer straalt luxe uit en is beschikbaar in verschillende formaten en patronen. Zo is het groene marmerpatroon op de afbeelding rechts vrij aanwezig, maar zie je op de andere twee afbeeldingen dat dit ook rustiger kan. Waar je ook van houdt, er is altijd een passende marmer optie voor jou.

Groene wandtegels keuken

Inspiratie omzetten naar reële plannen

Wil jij jouw ideeën tot leven zien komen? In onze showroom bieden we geheel gratis en vrijblijvend een 3D-ontwerp aan. Onze adviseurs gaan dan samen met jou de ideale ruimte creëren. Wellicht een ruimte met groene wandtegels in de keuken? 

En handig om te weten! Het ontwerp is volledig gratis en zonder enige verplichtingen. Dus waarom niet? Maak een afspraak en laten we jouw ideeën eens omzetten naar concrete ontwerpen.