Een afspraak maken
Vandaag gesloten
JanVanSundert

Binnenkijker met eiken moderne keuken

02-07-2024
Geschreven door: Amber van Overveld

Sinds een aantal jaar wonen Matthijs en Julia samen met hun drie kinderen in hun huidige woning. Na een paar jaar vonden ze het tijd om hun huis aan te pakken en het helemaal naar hun eigen smaak te verbouwen. De keuken en badkamer stonden daarbij bovenaan de lijst. Hoewel Matthijs door zijn werk in keukens en badkamers precies wist wat hij wilde (en vooral niet wilde), lees je in deze blog hoe Jan van Sundert hen heeft geholpen bij het realiseren van hun droomkeuken, zoals ze zelf zeggen!Eiken keuken modern

Een knus koffiehoekje tussen de massief eiken keukendeuren

Zoals eerder vermeld, heeft Matthijs zelf ervaring in de keukenbranche. Hij had hierdoor al een duidelijk beeld van de gewenste opstelling. Toch kwam de adviseur van Jan van Sundert met het verrassende idee om een koffiehoekje toe te voegen. Hier hadden Matthijs en Julia zelf nog niet aan gedacht. Het resultaat is fantastisch: het hoekje is volledig ingebouwd en vormt door de plaatsing net naast het kookeiland een zelfstandig gedeelte. Matthijs en Julia zijn ontzettend blij met deze toevoeging aan hun eiken moderne droomkeuken.

eiken keuken modern

De keuze voor het massief eiken in combinatie met zwarte latjes

Op het gebied van kleuren en materialen stonden er nog veel opties open. Één ding wisten ze zeker: mat zwart kastjes vielen al af, omdat de kinderen die (met hun vette vingers) snel vies zouden maken. Nu hebben we gelukkig tegenwoordig een goede anti-fingerprint coating zodat de vette vingers wegblijven. Maar in de showroom werd Julia meteen verliefd op een massief eiken houten staaltje. De adviseur liet daarbij een front met zwarte houten latjes zien, en dat was precies wat ze zochten: een unieke, maar tijdloze uitstraling. Hoewel ze even hebben getwijfeld vanwege de hogere kosten, bleek de massief eiken keuken met houten latjes uiteindelijk de juiste beslissing. De combinatie is niet alleen prachtig, maar ook nog eens lekker onderhoudsvriendelijk. Ze hadden zich geen betere keuze kunnen wensen!

Ook bij de keuze voor het aanrechtblad zijn Matthijs en Julia goed geadviseerd. Ze kozen samen voor een schitterend keramiek blad dat perfect aansluit bij zowel de eikenhouten frontjes als de zwarte latjes. 

eiken keuken modern

Luxe apparatuur in de keuken

Qua apparatuur is de keuken van alle gemakken voorzien: een Bora kookplaat, Quooker kraan en dubbele oven. Ze kozen voor twee ovens van Bosch. Ze hebben verschillende merken overwogen, maar de adviseur liet zien dat deze het beste bij de uitstraling van de eiken moderne keuken pasten. In hun vorige keuken hadden ze een stoomoven die ze zelden gebruikten. Nu hebben ze gekozen voor een reguliere oven en een combimagnetron. Eerder hadden Matthijs en Julia al ervaring met een inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging, maar het vervangen van het filter was hierbij bijna onmogelijk. De nieuwe Bora kookplaat is de perfecte oplossing: iets duurder, maar gemakkelijk in onderhoud en gebruik.

eiken keuken modern

Een top idee van de adviseur!

De adviseur kwam met de optie voor een inbouw prullenbak kast. Deze kast kan worden uitgetrokken en bevat meerdere prullenbakken. Dit heeft veel voordelen: ten eerste is een losse prullenbak vaak geen mooi element in de keuken. Bovendien zijn er vier verschillende bakken, waardoor je eenvoudig afval kunt scheiden en de keuken netjes blijft. Doordat de bakken niet heel groot zijn, vervang je ze vaker en voorkom je nare geurtjes. Vooral Julia is hier ontzettend blij mee; het maakt hun leven echt een stuk makkelijker!

De keuze voor Jan van Sundert

We zijn voor de tweede keer bij Jan van Sundert geweest voor onze keuken en badkamer. We hebben geen andere showrooms bezocht, omdat onze eerdere ervaring zo positief was. Veel keuken- en badkamerleveranciers sturen je vaak richting producten die passen binnen je budget. Bij Jan van Sundert luisteren ze echt naar je wensen en wat je mooi vindt, voordat er over het budget gesproken wordt. Ook krijg je eerlijk en deskundig advies. Ze laten verschillende opties zien, zowel goedkopere als duurdere. Wij zijn ervan overtuigd dat dit de juiste manier is om tot jouw droomkeuken en droombadkamer te komen!