Een afspraak maken
Vandaag gesloten | Koopzondag 21 april
Herfst badkamer | Jan van Sundert

Herfst: 4 tips voor een warme sfeer in de badkamer

08-02-2023

Met de koudere dagen in aantocht zoeken we steeds meer de warmte van binnenruimtes, zoals de badkamer op. Naast het verhogen van de temperatuur kun je natuurlijk ook binnen het gevoel van warmte en sfeer nabootsen. De herfst staat namelijk bekend als een kleurrijk seizoen met veel natuurrijke kleuren. Met een aantal simpele tips haal je dit gevoel heel gemakkelijk naar je badkamer.

  1. Speel met de kleuren
  2. Hout(look) in de badkamer
  3. Kies voor warme geuren
  4. Creëer warmte in de badkamer, letterlijk

Bonustip onderaan dit artikel

1.Speel met kleuren

De herfst staat door het vallen van het blad bekend als het seizoen van de aardetinten. Hierbij denk je aan kleuren als cacao- of kastanjebruin, zacht beige of donkergroen. Speel met deze kleuren en richt je vooral op de accessoires in jouw badkamer. De kleur van de handdoeken aan radiator doet al wonderen. Daarnaast kun je ook denken aan kaarsen die jouw badkamer ook direct een knussere sfeer geven.

Warme accessoires badkamer

2. Hout(look) in de badkamer

Hout is helemaal in. Het bezorgt jouw badkamer een warm en gezellig karakter. Als je het gevoel van de herfst heel het jaar in jouw badkamer wil, kun je overwegen om meer hout(look) accenten in jouw badkamer te nemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan tegels of een stoer badkamermeubel.

We begrijpen echter dat een complete badkamer niet seizoensgebonden  is. We snappen ook dat je niet ieder seizoen jouw badkamermeubel aan gaat passen. Toch kun je met kleine houten accenten de toon bepalen.

badkamer houten accessoires

3. Kies voor warme geuren

Je maakt het herfstgevoel helemaal af met de juiste geur. We noemden bij de accessoires al kort de toevoeging van kaarsen. Door bijvoorbeeld sinaasappel of kaneel geurkaarsen te gebruiken, creëer je makkelijk een nog herfstachtiger gevoel. Daarnaast kun je natuurlijk ook gebruik maken van bijvoorbeeld wierrook of een geurolie in bad.

4. Creëer warmte in de badkamer, letterlijk!

De temperaturen gaan omlaag en daarom heb je behoefte aan extra warmte binnen. De badkamer is bij uitstek de ruimte die jij op een aangename temperatuur wilt hebben. Heb je bijvoorbeeld al eens overwogen om vloerverwarming aan te leggen in jouw badkamer? Een tegelvloer leent zich perfect voor vloerverwarming.

Daarnaast kun je handig gebruik maken van de elementen die al in je badkamer aanwezig zijn. Hang bijvoorbeeld handdoeken aan de radiator voor extra warmte. Of neem gewoon een lekker warm bad.

Bonus

Creëer een nog warmer gevoel in de badkamer met de Sunshower. Deze aanvulling in jouw douchecabine zorgt naast een heerlijk warm gevoel ook voor een positief effect op jouw lichaam en geest. Door het verwarmde infraroodlicht zorgt de Sunshower voor een ontspannend effect en zie jij toch voldoende daglicht tijdens de kortere dagen.  

badkamer sunshower