Een afspraak maken
Vandaag geopend 09:30 - 21:00 | Let op! Donderdag 20 juni koopavond ipv. vrijdag 21 juni!
Marmerlook badkamer | Jan van Sundert

Inspiratie voor jouw marmerlook badkamer

08-02-2023
Geschreven door: Renier van der Poel

De vraag naar een marmerlook badkamer wordt steeds groter. Het mag namelijk allemaal wat luxer de laatste jaren. Een simpele manier om dit voor elkaar te krijgen is door te kiezen voor marmerlook tegels. Natuurlijk is echt marmer ook een optie. Mogelijk heb je hier een tijdje geleden al over gelezen toen we de badkamertrends voor 2022 op hebben gesteld. Maar wat is er allemaal mogelijk? En is een marmerlook badkamer niet ontzettend duur? Om je te voorzien van inspiratie voor een nieuwe badkamer, zetten we de belangrijkste vragen, varianten en feiten op een rijtje.

Het verschil tussen echte marmeren en marmerlook tegels

Marmer is een natuursteen met als belangrijkste eigenschap dat het een erg exclusieve uitstraling heeft. Deze exclusiviteit merk je ook aan de prijs, want marmer is erg duur. Een ander nadeel van echte marmeren tegels is dat de materiaalsoort erg poreus is. Dat houdt in dat er in een vochtige ruimte kleurverschillen kunnen ontstaan. Daarnaast is de kans op breuken of scheurtjes in echt marmer groter dan wanneer je kiest voor keramische tegels.

Als alternatief voor marmer heb je de mogelijkheid om te kiezen voor keramische marmerlook tegel. Keramische tegels hebben als voordeel dat ze kras en vlekbestendig zijn en erg goed tegen een stootje kunnen. Perfect dus voor de badkamer. Overweeg je marmerlook? Je zult haast geen verschil zien met echt marmer. Niet voor niets valt de keuze dus steeds vaker op marmerlook tegels.

Marmerlook vloertegels | Jan van Sundert

Wat kost een marmerlook badkamer?

Het leuke van marmerlook is dat het direct een erg luxe uitstraling aan jouw badkamer geeft, zonder dat het direct een erg dure badkamer wordt. Over het algemeen zijn marmerlook tegels wel een stukje duurder dan andere keramische tegels. Dat kan in het aantal vierkante meters dus wel oplopen. Haal in dat geval inspiratie uit badkamer Benesse in onze showroom. Hier zijn marmerlook wandpanelen afgewisseld met betonlook tegels op de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden met ene badkamer in marmerlook?

Ga je in jouw badkamer marmerlook tegels plaatsen? Als je een kijkje neemt in onze showroom kom je er al snel achter dat er veel mogelijkheden zijn. Dat begint bijvoorbeeld al bij het kiezen van de kleur. De populairste kleuren zijn wit, zwart en beige. Met ieder van deze kleuren creëer je een totaal ander effect in de ruimte. Eén ding blijft echter het zelfde: Gebrek aan luxe is er niet! Met deze ‘standaard’ kleuren, kun je met marmerlook veel meer kanten op. Zo is één van onze keukens in de showroom voorzien van groene marmerlook tegels.

Bruine marmerlook badkamer | Jan van Sundert


Welke keuzes maak je met het sanitair

Ook dit is erg afhankelijk van de kleur marmerlook tegels die je kiest. Marmerlook tegels hebben als kenmerk dat ze rust en minimalisme uitstraling. De meeste tegels hebben dan ook een formaat van minimaal 80x80 of 60x120 cm. De tegels zijn dus vaak een stuk groter dan wanneer je bijvoorbeeld kiest voor betonlook tegels. Bij witte tegels wordt er vaak gekozen voor een witte voeg. Daardoor lijkt het of de muren en vloer in de badkamer uit één geheel bestaat. Let bij het kiezen van sanitair dus goed op dat je deze rust respecteert. Kies je voor witte tegels, dan zullen grijstinten goed passen. Heb je beige tegels, dan is koper misschien wel de perfecte aanvulling voor een badkamer. Uitzondering op deze regel is zwart sanitair op witte tegels. Qua kleur ligt dat natuurlijk erg ver uit elkaar, maar het geeft toch erg veel rust in badkamers.

Marmerlook badkamer met zwart sanitair | Jan van Sundert

Haal inspiratie voor wit marmer uit onze showroomopstelling Benesse

Dat luxe niet altijd erg duur hoeft te zijn, bewijst badkamer Benesse. Wissel de marmerlook tegels af met grote betonlook tegels en je behoudt zonder twijfel het luxe en rustgevend effect in de badkamer. Haal inspiratie uit de nissen waar marmerlook wandpanelen in zijn geplaatst. Daardoor heeft deze badkamer iets oud-Grieks. De keuze voor de kranen is gevallen op gunmetal. Een donkergrijze kleursoort die erg goed combineert met deze marmerlook tegels.

Marmerlook badkamer Benesse | Jan van Sundert

Beige marmerlook tegels: Een mix tussen stoer en luxe

Een compleet ander effect krijgt een badkamer als je kiest voor beige marmerlook. Bekijk badkamer Stone voor inspiratie. De beige, bruine tegels geven de badkamer een stoere twist. Logisch dus dat er is gekozen voor koperkleurig elementen, zoals bijvoorbeeld de kranen. Door deze combinatie is badkamer Stone luxe, met een duidelijke knipoog naar industrieel. In deze badkamer is er ook weer afgewisseld met grote betonlook tegels die ook weer voor erg veel rust zorgen. Ook komt hier de combinatie van beige met koper terug.

Beige marmerlook badkamer Stone | Jan van Sundert

Laat marmerlook terugkomen in de tegels van het toilet

Een compleet ander effect krijgt een badkamer als je kiest voor beige marmerlook. Bekijk badkamer Stone voor inspiratie. De beige, bruine tegels geven de badkamer een stoere twist. Logisch dus dat er is gekozen voor koperkleurig elementen, zoals bijvoorbeeld de kranen. Door deze combinatie is badkamer Stone luxe, met een duidelijke knipoog naar industrieel. In deze badkamer is er ook weer afgewisseld met grote betonlook tegels die ook weer voor erg veel rust zorgen. Ook komt hier de combinatie van beige met koper terug.

Complete marmerlook badkamers bij Jan van Sundert

Ga jij een complete badkamer renoveren en wil je graag een marmerlook effect creëren? Doe inspiratie op bij Jan van Sundert. In onze showroom hebben we zo’n 50 verschillende soorten marmerlook tegels, variërend in kleur en structuur. Daarnaast staan in onze badkamer showroom 6 complete marmerlook badkamers ter inspiratie. Benieuwd? Kom langs en bekijk alle mogelijkheden of maak direct een afspraak met één van onze adviseurs.