Een afspraak maken
Vandaag geopend 09:30 - 21:00 | Let op! Donderdag 20 juni koopavond ipv. vrijdag 21 juni!
JanVanSundert

Binnenkijker met modern landelijke leefkeuken

02-02-2024
Geschreven door: Amber van Overveld

We nodigen je uit om een kijkje te nemen in de modern landelijke keuken van deze familie. Na een grote verbouwing was het tijd om de keuken te vernieuwen. Het werd een grote leefkeuken met een combinatie van materialen in matzwart, hout en marmer. Dat er een grote zwarte kastenwand zou komen, was al vanaf het begin duidelijk. Heel het Pinterest bord van de familie stond hier vol mee. Door de zwarte kastenwand te combineren met natuurlijke elementen, past de keuken perfect binnen de modern landelijke stijl van het huis. 

Koffiecorner als eyecather

De koffiecorner is de echte eyecatcher in de grote kastenwand. Door het koffiehoekje hebben ze de kans om een stukje persoonlijkheid toe te voegen en de perfecte plek voor hun koffiezetapparaat gecreëerd. De familie heeft namelijk bewust gekozen voor een los apparaat en geen vaste of ingebouwde. Een leuk detail in de koffiecorner; het hout van de plankjes en het blad zijn hetzelfde als op het kookeiland!

Er is geadviseerd om een ‘nep’ kast toe te voegen in deze kastenwand. De smalle kast naast de oven is namelijk geen echte kast, maar enkel een paneel dat een stalen constructie ‘verstopt’. Ook is de toevoeging van een naadje in de deuren geadviseerd voor een mooier geheel. Beide zijn goedkopere opties dan we anders gekozen zouden hebben. Dit geeft een enorm eerlijk gevoel, er wordt namelijk geadviseerd voor de beste optie en niet de duurste.

Het stoere en landelijke kookeiland

Bij een grote leefkeuken hoort natuurlijk een kookeiland. Dit kookeiland heeft twee verschillende zones; een kook- en spoelgedeelte. Er is bewust gekozen om geen bar aan dit eiland toe te voegen. Met de grote eettafel naast de keuken is er al genoeg zitruimte. De ingebouwde gootsteen en Bora kookplaat zijn mooi weggewerkt in het aanrechtblad. De familie wilde eerst voor rvs kiezen, maar dit werd afgeraden. Een zwarte gootsteen staat veel beter bij het geheel!

Bij het eiland is er gekozen voor essenhouten fronten om een warmer en gezelliger gevoel te creëren. Het aanrechtblad is daarin tegen weer een moderne en strakke toevoeging. Als je goed kijkt, zie je in het blad een bruine ader lopen, deze combineert perfect met de houten fronten en bruine eetkamerstoelen. Daarbij is het aanrechtblad is niet enkel mooi om naar te kijken, maar met topcore als materiaal kwalitatief ook erg goed. Hoe goed deze kwaliteit echt is? Dat hebben ze al kunnen ontdekken met kinderen die per ongeluk een gloeiend hete ovenschaal op het aanrechtblad neerzetten ;). 

Apparatuur keuzes

De keuze voor een Bora was al snel gemaakt. In deze keuken was een afzuigkap via het plafond überhaupt niet mogelijk vanwege de bouwconstructie. Bovendien past een Bora goed in deze strakke, landelijke keuken. Een Quooker kon eveneens niet ontbreken op het eiland en in de kastenwand is bewust gekozen voor een ingebouwde oven. In de keuken was ook plek geweest voor een stoomoven, maar ze gaven aan deze weinig te gebruiken. Zonde om de keuken dan vol te stoppen met onnodige dure apparatuur die je waarschijnlijk niet gaat gebruiken. 

Het ontwerp van de keuken

Voor deze familie was de keuze voor Jan van Sundert snel gemaakt; dit is namelijk al de derde keuken die ze hier kopen. Ook de nieuwe badkamer hebben ze uitgezocht bij Jan van Sundert. Ondanks dat ze in grote lijnen al wisten wat ze wilden, zijn ze blij met het advies van Jan van Sundert. In het vorige huis misten ze een leefkeuken, deze moest er nu sowieso komen. Tijdens de verbouwing is hier veel aandacht aan besteed, maar ze schrokken in eerste instantie van de ruimte die vrijkwam voor de keuken. De familie was bang dat de ruimte té groot zou zijn, maar door goed advies en ontwerp is het een prachtige passende leefkeuken geworden. 

Een rustige vloer

Ook de vloer in de keuken en woonkamer is bij Jan van Sundert uitgekozen. Een rustige, grote grijze tegel die perfect past bij het modern landelijke stijl van dit huis. De keuken heeft verschillende kleuren en materialen en door de tegel groot en rustig te houden komt dit beter uit.

Nog benieuwd naar de badkamer van deze familie? Lees de binnenkijker met grijs met witte badkamer hier