Een afspraak maken
Vandaag geopend 09:30 - 17:30 | 9 juni Koopzondag
Sauna in slaapkamer

Binnenkijker sauna in slaapkamer

16-05-2024
Geschreven door: Laura Nobel

Ken je mensen met een sauna thuis? Dan zal deze sauna in de meeste gevallen in de tuin of badkamer te vinden zijn. Bij deze vrijstaande woning hebben we de sauna echter in de slaapkamer geplaatst. We hebben de wellnesservaring naar de intieme sferen van de slaapkamer gebracht. Dit biedt het comfort van een vertrouwde omgeving en geen wandeling door de tuin of nieuwsgierige blikken van buren. Na een ontspannende sauna sessie kun je direct je bed in duiken. Een sauna in de slaapkamer blijkt zo gek nog niet.

Sauna voor twee in de slaapkamer 

Deze sauna biedt ruimte aan twee personen om comfortabel te liggen. Door te kiezen voor een glazen wand wordt de sauna geïntegreerd in de slaapkamer, wat tevens een ruimtelijker effect creëert. Het gebruik van een licht kleurenpalet draagt bij aan een gevoel van rust, niet alleen in de sauna zelf, maar ook in de rest van de kamer, die zo een oase van ontspanning vormt.

Waarom een sauna in de slaapkamer?

We kennen allemaal de populaire barrelsauna's in de tuin, of de sauna onder de overkapping en in het tuinhuis. Heerlijk en geen verkeerde keuze. Er zijn echter genoeg redenen om een sauna in huis te overwegen. Graag delen we de 5 redenen die de bewoners van deze vrijstaande woning in Heerle benoemde. 

5 redenen voor een sauna in de slaapkamer

1. Privacy: De sauna in de slaapkamer biedt meer privacy dan de sauna die ze vroeger in de tuin hadden. Zelf houden ze niet zo van pottenkijkers waardoor een binnen sauna hun voorkeur had.  

2. Gehele jaar bruikbaar: Een binnen sauna kan het hele jaar gebruikt worden, wat voor weer het buiten ook is. Een sauna in de tuin heeft deze mogelijkheid ook, maar ze merkte in het verleden dat ze de sauna in de herfst/winter amper gebruikte in verband met het weer. Dit terwijl ze deze koudere maanden juist zo kunnen genieten van een sauna momentje. 

3. Persoonlijke voorkeur:  Het bleek ook een persoonlijke voorkeur te zijn. Vroeger hadden ze al een sauna in de tuin, maar hier maakte ze niet genoeg gebruik van. Nu hij in de slaapkamer zit gebruiken ze hem veel vaker dan voorheen. 

4. Design: De badkamer in deze woning bood geen ruimte voor een sauna. De bewoners wilde echter graag een sauna en kwamen uiteindelijk uit bij de slaapkamer. Achteraf zijn ze blij dat de badkamer geen optie bleek te zijn, hierdoor hebben ze nu een prachtige blikvanger in de slaapkamer. Door voor maatwerk te kiezen konden ze het design van de sauna naadloos laten integreren in het interieur. 

5. Prijs: Ze hebben ook bij een andere partij een offerte opgevraagd voor een buiten sauna. Hieruit bleek dat het prijsverschil tussen een sauna binnen of buiten niet groot was. Hierdoor ging de voorkeur al snel naar de binnen sauna vanwege de benoemde voorkeuren. 

Een sauna bij Jan van Sundert

Bij Jan van Sundert bieden we naast sauna's ook keukens, badkamers en tegels aan. De sauna's maken we echter enkel op maat. We leveren dus geen doe-het-zelfpakketten, standaard sauna's of kant-en-klare modellen die je zelf in elkaar moet zetten.

Onze sauna's worden in 3D ontworpen, in eigen productie gemaakt en ten slotte vakkundig geïnstalleerd door een van onze betrouwbare monteurs. Hiermee zorgen we voor een optimale benutting van de ruimte en maken we een sauna die volledig in je interieur geïntrigeerd wordt. Zo is het geen los onderdeel, maar een mooi geheel. Daarnaast bieden we plek voor jouw persoonlijke inbreng en zorgen we voor een vast contactpersoon, wel zo prettig.