Een afspraak maken
Vandaag geopend 09:30 - 21:00 | Koopzondag 21 april
Tegeltrends 2023 | Jan van Sundert

Dit zijn de 7 tegeltrends van 2023

13-03-2023
Geschreven door: Sterre de Vries

Met tegels bepaal je de sfeer van de ruimte. Er zijn enorm veel mogelijkheden wat de keuze vaak erg lastig maakt. Wil je weten wat de tegeltrends in 2023 zijn? Wij zetten de 7 tegeltrends voor jou op een rijtje. Welke trend spreekt jou aan?

 

  1. Visschub tegels als eyecatcher in jouw badkamer, keuken of toilet
  2. Retro uitstraling dankzij de terrazzo tegel
  3. Een speels effect met visgraat tegels
  4. Metallic tegels voor een chique uitstraling
  5. Een luxe interieur creëren door hexagon tegels
  6. De perfecte basis voor je interieur: Grote tegels
  7. Meer contrast door reliëf tegels

 

Een terugblik op de tegeltrends van afgelopen jaar

In de tegeltrend van 2022 stond één ding centraal: luxe creëren in je interieur. Tijdloze tegels werden ingeruild voor tegels die juist een statement maken. Dit zien we ook weer terugkomen in de tegeltrends van 2023. In deze blog ontdek je hoe je de beste keuzes kunt maken voor een on-trend interieur.

 

1. Visschub tegels: dé nummer 1 in tegeltrends van 2023

Een visschub tegel wordt vaak geplaatst als eyecatcher in een toilet of badkamer. De mogelijkheden met visschub tegels zijn eindeloos. Elke kleur of structuur geeft weer een ander effect. De kleur die je kiest, legt gelijk de basis voor je interieur. Wil je graag een opvallende wand? Ga dan voor felle kleuren of gebruik verschillende kleuren door elkaar. Wil je het liever rustig houden zoals in onderstaande afbeelding? Ga dan voor een effen kleur. Daarnaast heb je ook nog de keuze in glanzende of matte visschub tegels. De keuze ligt bij jou.

Tegeltrend visschub tegels | Jan van Sundert

2. Retro uitstraling dankzij de terrazzo tegel

De terrazzo tegel is weer terug van weg geweest! Vroeger werd de terrazzo tegel al regelmatig toegepast in de hal. Dit waren voornamelijk crème kleurige tegels met zwarte spikkels. Ken je ze nog? Nu zien we de terrazzo tegel terugkomen in zowel de hal, woonkamer, keuken, badkamer of toilet. Terrazzo tegels zijn keramische tegels met een authentieke en retro uitstraling. Iedere tegel is anders en dat maakt de terrazzo tegel ook zo uniek en populair.

Terrazzo tegel trend 2023 | Jan van Sundert

3. Een speels effect met visgraat tegels

Tegels in visgraat patroon was afgelopen jaar al een populaire trend. In 2023 zal het gebruik van tegels in visgraat patroon nog veel te zien zijn. Het visgraatmotief zien we vooral veel terug als vloerkeuze in de woonkamer. Er worden dan gekozen voor houtlook tegels. Je kunt dan kiezen voor echt hout, pvc, laminaat of tegels. Van deze opties zijn tegels de beste keuze, vanwege duurzaamheid en onderhoudsgemak. Je geniet op deze manier van de uitstraling van hout, maar dan met de voordelen van steen. Ideaal voor in natte ruimtes zoals in de badkamer, toilet en keuken.

Visgraat tegels trend | Jan van Sundert

4. Metallic tegels voor een chique uitstraling

Metallic tegels worden vaak als blikvanger gebruikt in de badkamer of toiletruimte. Als je opzoek bent naar een manier om je interieur net even wat specialer te maken is deze tegel een must have. Metallic tegels geven je interieur namelijk een luxe uitstraling. Populaire kleuren die we vaak terug zien zijn brons, koper, goud en zilver.

Metallic tegels trend | Jan van Sundert

5. Een luxe interieur creëren met hexagon tegels

Een hexagon tegel heeft een unieke zeshoekige vorm die vaak wordt gebruikt in een moderne en trendy interieur. Door zijn vorm krijgt de hexagon tegel ook wel eens de naam honinggraat tegel. De tegel wordt vaak gebruikt als accent voor de achterwand van de douche, keuken of opbouw van de toilet. De hexagon tegels zijn gemakkelijk te combineren met andere tegels en zijn verkrijgbaar is verschillende kleuren, formaten en afwerkingen. Je kunt kiezen voor een rustige tegel in bijvoorbeeld aardetinten of effen kleuren. Het leukste effect krijg je door juist te kiezen voor felle kleuren zoals blauw, roze of groen ook een enorme trend. Lekker veelzijdig dus.

Hexagon tegels trends | Jan van Sundert

6. De perfecte basis voor je interieur: Grote tegels

Grote tegels zien we ook terug in de badkamertrends van 2023. Als je kiest voor grote tegels, dan lijkt jouw ruimte ook optisch groter. Je hebt op deze manier minder voegen waardoor de wand of vloer één geheel lijkt. Tegels vanaf een zijde langer dan 60 cm worden gedefinieerd als XXL tegels. Maar tegels van 80 x 80 cm en groter worden steeds populairder. Tip: let er op dat bij het plaatsen van tegels in dit formaat vakmanschap wordt vereist. Gebruik geschikt gereedschap en zorg dat je met voldoende man bent.

Grote tegels | Jan van Sundert

7. Meer contrast door het gebruik van reliëf tegels

Tegels met reliëf zijn de perfecte toevoeging in je interieur als het gaat om het creëren van een optisch contrast. Je hebt tegels met reliëf in verschillende soorten maten en afwerkingen. Glanzend, mat, groot, klein, klassiek, modern; met reliëf tegels bepaal je op welk onderdeel je de nadruk legt in je interieur. Een mooi voorbeeld is de ‘Venis’ tegel die is gebruikt in onderstaande afbeelding. De tegel heeft de look van houten latten wat in 2023 een absolute trend is.

Reliëftegels trends 2023 | Jan van Sundert

Heb jij een trend gezien die jij het liefst vandaag nog wil toepassen in je interieur? Kom dan snel inspiratie opdoen in onze showroom in Etten-Leur. Wij hebben namelijk alle bovengenoemde trends toegepast in één of meerdere badkamers en keukens in onze 5.500m² grote showroom. Daarnaast hebben we meer dan 1000 verschillende tegelvlakken, zodat jij gegarandeerd slaagt.