Een afspraak maken
Vandaag geopend 09:30 - 17:30 | 9 juni Koopzondag
Badkamer onderhouden | Jan van Sundert

5 tips om je badkamer te onderhouden

08-02-2023

Ah daar is ie dan. Jouw gloednieuwe badkamer. Perfect en brandschoon. Bijna te mooi om te gebruiken. Een badkamer is echter een van de meest intensief gebruikte ruimtes in je huis, wat betekent dat er onderhoud nodig is. Dus hoe zorg je ervoor dat je badkamer je hetzelfde frisse nieuwe gevoel blijft geven? Hopelijk wordt het een stuk makkelijker met deze tips.

Badkamer onderhouden | Jan van Sundert

1.Maak je badkamer onderhouden een dagelijkse taak

Nee. We hebben het niet over elke dag een grondige reiniging van je badkamer. Na gebruik, oppervlakken zoals de wastafel, het bad en de douche afnemen met een droge doek. Houd alle oppervlakken droog om kalkaanslag te voorkomen. Dit duurt slechts een paar minuten, maar bespaart u op de lange termijn zoveel tijd en frustratie. Vergeet niet je badkamer goed te ventileren. Frisse lucht is belangrijk om te voorkomen dat vieze schimmels en bacteriën het overnemen. Een grondige reiniging van je badkamer is slechts één keer per week nodig.

2. Glazen wanden en deuren in de douche

Tegenwoordig zijn veel douches omringt door glazen wand(en) waardoor je badkamer een ruimere uitstraling krijgt. Glazen wanden kunnen echter soms lastig zijn als ze niet goed worden onderhouden. Veeg na elke douche de wanden af ​​met een trekkertje en een handdoek. Als u toch kalk ziet, kun je altijd een speciale ontkalker gebruiken of azijn met water aanbrengen en dit 15 minuten laten staan. Spoel vervolgens grondig af en maak het droog.

3. Tegels onderhouden

Bij het reinigen van tegels (en voegen) is het belangrijk om te weten welke producten je voor specifieke tegels moet gebruiken. Veel mensen grijpen gewoon naar hun allesreiniger. Allesreiniger zorgt ervoor dat uw tegels na gebruik wel schoon zijn maar in de meeste gevallen zullen uw tegels er vlekkerig uitzien. Voor veel matte tegels (niet glanzend) is het beter om schoonmaakazijn te gebruiken om je tegels er nieuw en natuurlijk uit te laten zien.

4. De wastafel, waskommen en kranen schoonmaken

De truc om die vervelende watervlekken te verwijderen is citroen. Het citroenzuur werkt als een goede antibacteriële reiniger en verwijdert die vlekjes gemakkelijk en zorgt ervoor dat ongewenste geurtjes verdwijnen. Veeg het oppervlak af met citroen(sap) en laat een paar minuten intrekken. Daarna een reiniger en water aanbrengen en drogen.

LET OP​!
Natuursteen schoonmaken: Bij het schoonmaken van natuursteen is het belangrijk om een zuurvrije ​​reiniger te gebruiken zonder ontkalker!

5. Toilet reinigen

Houd je toilet schoon door hem elke dag goed te schrobben met de toiletborstel en een wc-reiniger. U kunt de buitenkant van het toilet schoonmaken met een vochtige doek en een sanitair reinigingsproduct.

Wist je dat….
We ook wc’s verkopen zonder spoelrand? Met deze wc's heb je geen last van kalk- en vuilophopingen en is het schoonmaken van je toilet nog gemakkelijker dan ooit.

Kom langs bij Jan van Sundert

Van badkamermeubels en accessoires tot schoonmaakproducten, Jan van Sundert biedt alles wat je nodig hebt om je badkamer goed te onderhouden. Kom langs onze 5500m2 showroom voor veel inspiratie en advies van onze specialisten. Of maak direct een afspraak.