Een afspraak maken
Vandaag geopend 09:30 - 17:30 | 9 juni Koopzondag
Wave afzuigkap leer

Binnenkijker met Wave afzuigkap

14-11-2023
Geschreven door: Laura Nobel

Het vinden van de perfecte keuken is een zoektocht vol met keuzes en overwegingen. In het geval van deze binnenkijker was de zoektocht naar een nieuwe keuken ingegeven door de aanschaf van een nieuwe woning. De keuken in het nieuwe huis was functioneel, maar niet helemaal wat ze in gedachten hadden. Zo droomden ze al jaren van een keuken met (schier)eiland. Dankzij de aankoop van een nieuwe woning konden ze deze droom dan eindelijk gaan waarmaken, en natuurlijk hielpen wij mee!wave afzuigkappen Kleuren bepalen 
Voordat we beginnen met ontwerpen is het belangrijk om de kleuren te bepalen. Bij deze keuken hadden ze al in gedachten dat de basis zwart moest zijn. Het werkblad mocht daarentegen juist de uitstraling hebben van een lichte steensoort. Kortom, ze wisten qua kleuren al duidelijk welke kant ze op wilde. De grootste twijfel zat hem in de afwerking: mat zwart of een zwart houten look? Uiteindelijk kozen we voor de tijdloze uitstraling van mat zwart, die eveneens eenvoudiger te combineren is met andere accessoires.

De (schier)eiland kwestie
Zoals al eerder benoemd verlangde men al tijden naar een keuken met (schier)eiland. Een eiland kon daarom ook niet missen in het ontwerp en de keuze is uiteindelijk gevallen op een schiereiland. In de ontwerptekeningen zie je ook een houten deel bij het schiereiland. Deze plek was bedacht om te ontspannen en te kunnen genieten van de culinaire kunsten van de kok. Echter is er in de woning ook al een hoge bartafel. Deze loopt parallel aan het schiereiland en zorgde ervoor dat het uiteindelijk te krap oogde.wave afzuigkapWave afzuigkamp vs. ingebouwde afzuiging
Hoewel kookplaten met ingebouwde afzuiging op het moment populair zijn, is er nog steeds een mooi aanbod in afzuigkappen. In deze keuken is er juist heel bewust voor een afzuigkap van Wave gekozen. Wave afzuigkappen staan vooral bekend om hun mooie design. Hierdoor hoeft een afzuigkap nooit meer een storend element in een keuken te zijn. 

Voor deze keuken bood Wave afzuigkappen dan ook de mogelijkheid om functionaliteit te combineren met schoonheid. Het keukenontwerp is vooral gebaseerd op strakke lijnen en hoeken. Echter wilden we wel een element toevoegen dat brak met deze harde lijnen en voor een warmere sfeer zou zorgen. De Wave afzuigkap, model 2119, met zijn ronde vormen, warme koperen kleur en luxe bekleding van Alphenberg, bleek de beste keuze. Het bracht dat vleugje zachtheid in de ruimte en vormde een prachtig contrast met de hoekige elementen van de keuken.

Qua kleurstelling kozen we ervoor om de Wave afzuigkap af te stemmen met andere elementen uit de keuken. Zo matcht hij perfect bij de kokendwaterkraan van Selsiuz, de spoelbak van Lanesto en de verticale greep op de koelkast. Ze hebben allemaal eenzelfde koperen kleur en zorgen samen voor een warme uitstraling in de keuken. wave afzuigkappenBijzonderheden in het ontwerp
Sommige bijzonderheden zijn zo goed in de keuken verwerkt dat ze in eerste instantie niet eens opvallen. Zo heeft deze keuken enkele unieke elementen die we graag met je delen. 

Het werkblad is van het materiaal Topcore. Dit heeft de uitstraling van marmer of keramiek, maar de kwaliteiten en sterkte van een volkern materiaal. Daarbij komt ook nog dat Topcore vaak gunstiger geprijsd is dan een marmer of keramisch werkblad. Door de gunstigere prijs hebben we uiteindelijk niet enkel het werkblad in Topcore toegepast, maar ervoor gekozen om de complete nis te bekleden. Deze nis hebben we rondom 1 cm laten oversteken en lijkt daardoor net een box die zwevend uit de keuken komt. En laten we eerlijk zijn, dit geeft toch wel even een ander effect! Een effect dat we bijzonder mogen noemen.  wave afzuigkapPerfecte geïntrigeerde verlichting
Naast een mooie nis beschikt deze keuken over genoeg verlichting. Ook de verlichting heeft iets bijzonders dat niet direct opvalt. Wave afzuigkappen biedt namelijk een optie waarbij er middels een aparte driver extra spots toegevoegd kunnen worden. Waarom je hiervoor zou kiezen? Omdat er anders verschil zit in de lichtkleur en bediening van de lampen in de keuken. Niet heel handig, daarom kozen we voor spots met eenzelfde bediening en kleur als de lampen in de Wave afzuigkap. Dit creëert een harmonieus geheel in de keuken.

Bij de aankoop van een keuken is luisteren en meedenken van groot belang. Daarover hoeven we ons bij Jan van Sundert geen zorgen te maken. Tijdens het verkooptraject werden waardevolle suggesties gedaan en was er oprechte betrokkenheid. Ook de aftersales ervaren we als prettig. Kortom, onze keuken met de Wave afzuigkap is een weerspiegeling van onze persoonlijke stijl en behoeften. We zijn er ontzettend trots op!

Wellicht is je nog iets opgevallen is deze keuken. Je ziet op de kookplaat na namelijk geen keukenapparatuur in deze keuken, terwijl deze er toch echt zijn. De keuken beschikt namelijk over een grote stoomoven, maar deze is verwerkt in het schiereiland en zit onder de kookplaat. 

wave afzuigkappen

Verder helpen
Na een geslaagd traject zit er nog maar één ding op; genieten van deze prachtige keuken! Ben jij ook op zoek naar een nieuwe keuken, badkamer, sauna of vloer? Dan willen we je graag helpen om de mogelijkheden in kaart te brengen. Je kan vrijblijvend naar onze showroom in Etten-leur komen, of eenvoudig een afspraak inplannen via: https://janvansundert.nl/afspraak-maken.

In onze showroom hebben we ook meerdere keukens staan met afzuigkappen van het merk Wave. Hieronder zie je al twee fraaie varianten, maar we hebben er nog veel meer. Zeker weten dat het model in onze showroom hangt? Neem dan even vooraf contact met ons op. Wellicht zien we je snel!

wave afzuigkap