Een afspraak maken
Vandaag geopend 09:30 - 17:00 | Koopzondag 21 april

Keuken Opstellingen - Wat is jouw keukenindeling?

Bij de aanschaf van een nieuwe keuken zijn een aantal dingen belangrijk. De meeste mensen beginnen met de keuze voor een opstelling die binnen de mogelijkheden van een ruimte past. Een kookeiland kan erg mooi zijn, maar als de ruimte te klein is, wordt het veel te druk. Iedere opstelling heeft zijn voor- en nadelen. Bij Jan van Sundert hebben we vier hoofdopstellingen in de showroom. Daarnaast zijn er meer opstellingen mogelijk die we hieronder benoemen. Onze adviseurs stellen ook deze ook graag voor je samen.

OF BEKIJK ALLE KEUKENS >>

Hoekkeukens

Een hoekkeuken is een erg populaire opstelling. Een keuken hoekopstelling zorgt er namelijk voor dat je het maximale aan opbergruimte creëert. Daarnaast heb je doorgaans ook meer werkblad ruimte dan met bijvoorbeeld een rechte keuken. In onze ruim 5500m2 grote showroom staan tal van keuken hoekopstelling gepresenteerd. Van een kleine hoekkeuken tot aan een hoekkeuken met kookeiland en tegen ieder budget. Ook benieuwd wat in jouw situatie mogelijk is? Kom snel langs en laat je inspireren en adviseren in de grootste keuken- en badkamershowroom van de Benelux.

Kookeiland

Kookeilanden zien we steeds vaker voorbij komen. Op zich is dit niet vreemd, want door een kookeiland krijgen keukens een luxe uitstraling. Daarnaast biedt een kookeiland vele gemakken. Wil je weten of een kookeiland bij jouw woonwensen past? Doe online inspiratie bij ons op of bekijk onderstaande keukens met kookeiland in onze showroom. ✓ Geen aanbetaling nodig ✓ Gratis 3D-ontwerp ✓ Vele kleuropties ✓ Inclusief montage mogelijk

U-keukens

Een U-keuken neemt twee of drie wanden in beslag en is geschikt voor verschillende soorten keukens. Meestal valt de keuze op een u-vorm keuken als je een vierkante ruimte hebt. Daarnaast is de ruimte vaak wat groter. Omdat de keuken drie blokken heeft, raden we aan om een U-vorm te kiezen in een ruimte van minimaal 3 meter. Het is namelijk wel zo fijn om comfortabel in de keuken te kunnen werken. Bekijk hier al onze showroomopstellingen voor inspiratie.

Rechte keukens

Een rechte keuken is een veel voorkomende keukenopstelling. En dat is ook niet zo gek, een rechte keuken is namelijk erg praktisch en compact. Juist daarom past een rechte keuken in iedere situatie ongeacht wat voor een woning je hebt. Al nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden betreffende een rechte keuken in jouw situatie? Wellicht is jouw rechte keuken ook uit te voeren met een kookeiland.

Nog meer inspiratie?

Kom langs onze showroom om nog meer ideeën op te doen of maak een afspraak met een van onze adviseurs.

Overige keukenopstellingen

De meeste keukens in onze showroom zijn ingedeeld volgens bovenstaande opstellingen. In sommige gevallen vraagt een ruimte voor een andere oplossing. Het is natuurlijk ook mogelijk dat een ander soort opstelling de voorkeur krijgt. Als je een keuken wilt kopen bij Jan van Sundert, kunnen onze adviseurs ook de volgende opstellingen voor je ontwerpen.   

 

Parallelkeuken

Heb je een smalle, langwerpige keukenruimte ter beschikking? Naast een rechte keuken kun je kiezen voor een parallelkeuken. Zoals de naam al zegt staan twee blokken parallel op elkaar. De doorslag voor dit type keuken komt vaak voort uit opbergruimte. Dat is in een rechte keuken beperkt, terwijl je met een extra blok zeeën van ruimte hebt. 

 

T vorm keuken

Een keuken in een t-vorm is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt als je een indeling keuze gaat maken. Toch wordt met enige regelmaat een keuken in deze vorm verkocht. Een T keuken heeft ook letterlijk de vorm van een T. Het bovenste gedeelte is vaak aangesloten op de wand, het onderste gedeelte staat los. Dat geeft een beetje een schiereiland idee. Is zo’n opstelling iets voor jou? Doe inspiratie op bij keuken Boedapest.   

 

Woonkeuken

Een woonkeuken heeft veel raakvlakken met een eilandkeuken. Echter is niet iedere keuken met een eilandblok een woonkeuken. De belangrijkste functionaliteit van een woonkeuken is dat deze aansluit op de rest van de woonruimte. Een hoekkeuken, zoals keuken Varna is ook een woonkeuken. Dat maakt deze opstelling erg gezellig. Valt de keuze op een woonkeuken? Let er dan op dat deze qua stijl en kleur goed aansluit bij de rest van het interieur. 

 

Hoe kies je de juiste keukenopstelling?

Maak bij de keuze voor een keukenopstelling altijd de afweging tussen beweegruimte en opbergruimte. In een rechte keuken, zul je minder ruimte hebben om spullen op te bergen. Daarentegen kun je weer wel meer ruimte over houden voor een eettafel als je een kleine ruimte hebt. Weet je niet zeker of jouw gewenste opstelling mogelijk is? Neem de afmetingen van jouw keukenruimte mee en laat je adviseren over de mogelijkheden. 

 

Laat je inspireren voor de perfecte keukenopstelling voor jouw keuken

In onze 5500m² grootte showroom wandel je tussen meer dan 100 complete keukenopstellingen. We streven om een zo’n ruim mogelijk aan keukens te laten zien. Iedere denkbare opstelling komt daarom ook terug. Laat je inspireren door praktische tips op het gebied van beweeg- en opbergruimte. Daarnaast staan natuurlijk onze adviseurs voor je klaar met passend advies. Met behulp van een 3D tekenprogramma kunnen ze jouw droomopstelling uitwerken.