Een afspraak maken
Vandaag gesloten | Koopzondag 21 april

Tegelsoorten - De populairste tegelstijlen op een rijtje

Op zoek naar tegels voor jouw binnenruimte? De mogelijkheden zijn haast oneindig als je gaat zoeken naar tegels. Mogelijk weet je al waar je naar op zoek bent. Weet je dat nog niet? Bekijk dan de meest populaire soorten tegels.

Marmerlook tegels

Marmerlook tegels zijn tijdloos en zeer geschikt om badkamerruimtes mee te betegelen. Vaak kiezen mensen voor keramische marmerlook tegels, omdat ze een stuk betaalbaarder zijn dan echte marmeren tegels. Bij Jan van Sundert hebben zijn de tegels geschikt voor de vloer en wanden. Daarnaast hebben we tegels in verschillende kleuren en formaten. Marmerlook tegels zijn natuurlijk ook geschikt voor andere plekken in huis.

Betonlook tegels

Betonlook tegels zijn veelzijdig en blijven daarom onverminderd populair. De mogelijkheden met zijn haast oneindig. Van industrieel tot erg modern, van vloer- tot wandtegel, bij Jan van Sundert hebben we een breed assortiment betonlook tegels. Meer weten over betonlook tegels? Bekijk alle tegels of kom langs in onze showroom.

Vtwonen tegels

Ontzettend bekend en populair: vtwonen tegels. We beschikken als een van de weinige in de regio over een grote collectie vtwonen by Douglas & Jones tegels. We hebben alle series in onze showroom liggen. Zo kan je eenvoudig vergelijken, combinaties uitproberen en hoef je niet meerdere keren op pad. Wel zo makkelijk. Let op! Niet al onze vtwonen tegels staan online. In de showroom hebben we er nog veel meer. ✓ Geen aanbetaling nodig ✓ 1000+ unieke tegels in de showroom ✓ Beoordeeld met een 9.3

Hexagon tegels

Hexagon tegels zijn zeshoekige tegels die geschikt zijn voor zowel vloer als wand. De tegel heeft de vorm van een honingraat. Het zal je dan ook niet verbazen dat deze tegels ook bekend staan als honingraattegels. Door de vorm krijgt een ruimte een speels en uniek karakter. Niet voor niets dat we deze vorm steeds vaker terug zien in de badkamer of in het toilet. 

Houtlook tegels

Houtlook tegels zijn momenteel erg populair. Ze zijn haast niet te onderscheiden van echt hout, maar hebben de voordelen van tegels. Over het algemeen zien we houtlook tegels terug als vloertegel, maar het is ook zeker toe te passen als wandtegel. Bij Jan van Sundert hebben we een breed assortiment houtlook tegels, variërend in kleur, structuur en grootte. 

Terrazzo tegels

Op steeds meer plekken zie je terrazzo tegels liggen. En dat is natuurlijk niet zonder reden. In een terrazzo tegel, ook wel granito tegel, zit altijd iets speels en unieks. Dat kan op een hele rustige manier, maar ook enorm opvallend. Laat jezelf hier inspireren door ons assortiment terrazzo tegels. Wil je graag meer informatie? Lees dan onderaan verder.

Nog meer inspiratie?

Kom langs onze showroom om nog meer ideeën op te doen of maak een afspraak met een van onze adviseurs.

Ontelbaar veel andere soorten

Tegels zijn er in ontelbaar veel verschillende formaten, vormen en kleuren. Hierboven benoemen we de meest populaire soorten. Daarnaast zijn er nog veel meer mogelijkheden. Kies je liever echt voor afwijkend? Bekijk dan eens hieronder andere soorten tegels die bij ons verkrijgbaar zijn. 

 

Visschubtegels

Je hebt ze misschien voorbij zien komen op onze website. Als je een betegelde wand ziet, vraagt de naam van deze tegel niet om een verdere uitleg. De vorm is erg afwijkend, waardoor je echt een unieke wand creëert. Lekker speels, maar ook weer heel modern. Niet voor niets benoemen we visschub tegels in onze tegeltrends voor 2023. 

 

Reliëftegels

Een stereotype reliëftegel bestaat niet. De afwijkende structuur en het hoogteverschil zorgt voor een speels effect. Er zijn ontelbaar mogelijkheden in. Van driehoekige vormen tot aan een tegel met een golvend effect, alles is mogelijk. In ons assortiment hebben we veel verschillende reliëftegels die vooral toepasbaar zijn op wanden.

 

Handvorm tegels

Handvorm tegels is in ons assortiment een verzamelnaam voor speelse tegels die een handgemaakt effect hebben. Door de niet al te strakke vorm creëer je een speels effect op een wand. Er zijn verschillende mogelijkheden in formaat, vorm en optiek. Zo zijn er zowel glanzende als matte tegels. In ons assortiment hebben we Oud Hollandse witjes en Marokkaanse Zelliges die we onder de verzamelnaam handvorm tegels plaatsen.

 

Portugese tegels

Portugese tegels zijn bekend om de opvallende patronen op de tegel. Door deze te mixen, creëer je een heel speels effect, zonder dat het te druk wordt. De tegelsoort is nog altijd erg populair in toiletruimtes en badkamers. Het geeft misschien wel het mooiste effect in een statige entree van een oudere woning. 

 

Steenstrips en baksteenlook tegels

Steenstrips en baksteenlook tegels zien we vooral terug als de keuze op een industriële keuken valt. In sommige gevallen worden steenstrips ook gebruikt in een landelijke badkamer of keuken. De tegels zijn speels, maar geven een ruw karakter aan een muur. Vooral baksteenlook tegels zijn erg in opkomst. Ook in de woonkamer. 

 

Mozaïek

Mozaïekstrips zijn erg bekend als het gaat om tegelwerk. Ze worden vaak gebruikt om een deel van een wand of een nis mee te betegelen. Echter merken we dat door de komst van vormen als hexagon, de vraag naar mozaïek afvlakt. 

 

Romaans verband
Romaans verband is een legpatroon. Door tegels met dezelfde optiek in 3 verschillende formaten en vormen door elkaar heen te leggen, creëer je een afwisselend en prachtig effect. Deze vorm van leggen dateert al van de Romeinse tijd en is nog altijd erg populair in zowel badkamers, woonkamers al keukens. 

 

Een tegel voor iedere interieurstijl

Bij de aankoop van een nieuwe badkamer, een toiletruimte of een renovatie van de complete beneden verdieping ontkom je er niet aan om een bepaalde stijl te kiezen. De keuze voor de juiste tegels zijn daarin essentieel. Ga je voor industrieel? Dan kom je gemakkelijk uit bij betonlook tegels. Kies je voor landelijk en warm, dan bieden houtlook tegels de beste oplossing. Houtlook tegels zijn ook goed toepasbaar in een modern interieur, maar vaak wordt hier gekozen voor een ander legpatroon. 

 

Laat je inspireren en adviseren bij Jan van Sundert

Bij Jan van Sundert in Etten-Leur hebben we 5.500m² inspiratie voor jouw gewenste vloer-of wandtegels. Met meer dan 1.000 verschillende vloervlakken vind je gegarandeerd de perfecte vloertegel voor jouw woning. Vind je het lastig om naar aanleiding van een tegelvlak een keuze te maken? In onze showroom hebben we ruim 100 badkamers en keukens waar overal gebruik wordt gemaakt van vloer- en/of wandtegels. Daarnaast helpen onze adviseurs je graag met het maken van de keuze die bij jou past. Kom langs en laat je inspireren en adviseren.