Een afspraak maken
Vandaag geopend 09:30 - 21:00 | Let op! Donderdag 20 juni koopavond ipv. vrijdag 21 juni!

Terrazzo tegels

Op steeds meer plekken zie je terrazzo tegels liggen. En dat is natuurlijk niet zonder reden. In een terrazzo tegel, ook wel granito tegel, zit altijd iets speels en unieks. Dat kan op een hele rustige manier, maar ook enorm opvallend. Laat jezelf hier inspireren door ons assortiment terrazzo tegels. Wil je graag meer informatie? Lees dan onderaan verder.

Sorteren op
JanVanSundert
vtwonen Composite Light Grey
Prijs vanaf
59,50 per m²
BEKIJK PRODUCT
JanVanSundert
vtwonen Composite Sand
Prijs vanaf
59,50 per m²
BEKIJK PRODUCT
JanVanSundert
vtwonen Composite Dark Grey
Prijs vanaf
59,50 per m²
BEKIJK PRODUCT
JanVanSundert
vtwonen Composite Grey Brown
Prijs vanaf
59,50 per m²
BEKIJK PRODUCT
JanVanSundert
vtwonen Composite Brown
Prijs vanaf
59,50 per m²
BEKIJK PRODUCT
Terrazzo tegels | Jan van Sundert
Tegel B251 60x60
43,95 per m²
BEKIJK PRODUCT
Terrazzo tegels | Jan van Sundert
Tegel B241 66x66
53,95 per m²
BEKIJK PRODUCT
Terrazzo tegels hexagon | Jan van Sundert
Tegel CV2266
76,20 per m²
BEKIJK PRODUCT

Wat is terrazzo precies?

Terrazzo komt van het Italiaanse woord terras. Het zal je dan ook niet verbazen dat deze stijl tegels oorspronkelijk gebruikt werd als ondervloer voor buitenruimtes. De legstijl is al heel oud en dateert mogelijk al van de vijftiende eeuw. Een terrazzo tegel wordt gemaakt van stukjes marmer, kwarts of graniet dat gemengd wordt met cement. De tegels in ons assortiment zijn echter gemaakt van keramiek. Dat levert veel extra voordelen op, zonder verlies aan de natuurlijke en authentieke uitstraling van de tegels.

In verschillende stijlen en kleuren verkrijgbaar

Met terrazzo tegels kun je letterlijk alle kanten op. De basiskleur van terrazzo tegels is meestal neutraal. Denk aan wit, crème, grijs of zwart. De extra motieven bepalen echter het karakter van de tegel. Kies je voor een andere neutrale kleur? Dan is een terrazzo tegel in haast iedere ruimte toe te passen. Kies je voor een opvallende, afwijkende of kleurrijk motief? Dan zullen de tegels erg aanwezig zijn in jouw binnenruimte. Kleurrijke terrazzotegels zien we daarom vaak terug in een Japandi of Scandinavische stijl badkamer.

De voordelen van keramische tegels in de terrazzo stijl

Alle tegels bij Jan van Sundert zijn keramisch. Zo ook ons assortiment tegels in terrazzo of granito stijl. De tegels zijn gemaakt van zand en klei en worden onder hoge temperatuur gebakken. Aan de keuze voor een keramische terrazzo tegel zitten meerdere voordelen. 

  1. Duurzaamheid: Dankzij hun samengestelde karakter zijn Terrazzo tegels zeer duurzaam en bestand tegen zwaar beloop, waardoor ze ideaal zijn voor zowel privé als commerciële ruimtes. Keramische tegels gaan vaak wel 30 jaar mee.
  2. Onderhoudsgemak: Keramische tegels hebben als kenmerk dat ze erg gemakkelijk schoon te maken zijn. En dat heeft vooral erg veel voordeel bij witte terrazzo tegels, waar je gemakkelijk vlekken of haren op ziet.
  3. Kras en vlekbestendig: Tegels kunnen goed tegen een stootje en zijn perfect te gebruiken in een badkamer. Vooral daar is terrazzo een erg populaire keuze.
  4. Geschikt voor vloerverwarming: Keramiek heeft als kenmerk dat het warmte goed geleidt. Heb jij vloerverwarming in de badkamer? Kies dan voor een mooie en trendbewuste terrazzo vloer.

In welke binnenruimte past terrazzo?

Daar kunnen we kort in zijn, want deze tegels zijn vooral geschikt voor de badkamer en toiletruimte. In allebei de ruimtes zijn ze te gebruiken voor zowel de wanden als de vloer. Over het algemeen zijn terrazzo tegels vierkant en hebben een afmeting van 60 bij 60 centimeter. Echter hebben wij ook terrazzo tegels in hexagon formaat. Perfect om een achterwand mee te betegelen. Sommige stijlen zijn echter ook goed toe te passen in een keuken. Vooral in een klassiek landelijke keuken past het authentieke karakter van terrazzo tegels erg goed.

Terrazzo tegels kopen bij Jan van Sundert

Of je nu op zoek bent naar een authentieke, een rustgevende of een mediterrane uitstraling, met terrazzo tegels kun je letterlijk alle kanten op. We hebben daarom ook een erg afwisselend assortiment aan terrazzo tegels. Benieuwd geworden naar één van onze tegels? Kom langs in onze showroom en bekijk de tegel bij diverse soorten licht. Je kunt ook direct contact opnemen met één van onze adviseurs die je graag verder helpen met het maken van de juiste keuzes.

 

Veelgestelde vragen

AFSPRAAK MAKEN MET EEN ADVISEUR?

  • Kom langs voor inspiratie en maak een afspraak bij onze receptie.
  • Bel ons. Wij zijn telefonisch bereikbaar op dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden.
  • MAAK ONLINE EEN AFSPRAAK