Een afspraak maken
Vandaag geopend 09:30 - 17:30 | 9 juni Koopzondag
Badkamer met schuin dak | Jan van Sundert

Een badkamer met schuin dak inrichten

13-03-2023
Geschreven door: Renier van der Poel

Je leest dit artikel waarschijnlijk omdat jouw (toekomstige) badkamer een schuin dak heeft. Het inrichten van zo’n badkamer kan een uitdaging zijn, maar het biedt ook zeker kansen. Een schuin dak kan een ruimte namelijk erg knus en sfeervol maken. Denk je op voorhand dat een schuin dak in de badkamer een nadeel is? Na het lezen van dit artikel zie je het gegarandeerd als een voordeel. 

Waarom er steeds vaker schuine daken voor komen in badkamers

Een badkamer met een schuin dak is niets nieuws. Kleinere huizen met twee verdiepingen of huizen met een Franse kap krijgen er al snel mee te maken. Toch komt het steeds vaker voor. Dat heeft te maken met de moderne bouwstijl, waar de hellingsgraad van een dak steeds steiler wordt.

Denk in mogelijkheden

Dat klinkt natuurlijk als een open deur. Je hebt het alleen niet altijd in de hand in een huis. Daar lees je meer over in een artikel dat we plaatsten over het inrichten van een kleine badkamer. In sommige woningen krijg je te maken met een smalle of erg kleine badkamer. Soms kom je andere obstakels tegen. Het is belangrijk om vooraf te inventariseren wat je echt nodig hebt om vervolgens een goede indeling te maken. Een bad klinkt heel leuk, maar als het niet praktisch is, kun je dit beter snel uit je hoofd zetten.

Het bad onder een schuin dak

En als je dan toch de ruimte voor een bad hebt, is de leukste plek precies onder het schuin aflopend dak. Zeker als je een mooie raampartij hebt om naar de heldere sterrenhemel te kijken. Je kunt er in dit geval voor kiezen om een half vrijstaand bad te plaatsen, maar als je de ruimte hebt, dan raden we een volledig vrijstaand bad aan. Dit geeft de ruimte een bijzonder luxe uitstraling. Het is natuurlijk wel belangrijk dat het niet te krap wordt. Zorg er voor dat er voldoende ruimte is zodat je niet je hoofd stoot.

Bad onder raam schuin dak | Jan van Sundert

Ook ander sanitair plaats je gemakkelijk onder een schuin dak

Als je dan toch niet kiest voor een bad of een andere plaats er voor hebt ingericht, zijn er tal van andere opties mogelijk onder een schuin dak. Het toilet of een deel van de wastafel bieden dan de beste oplossing. Er zijn zelfs mogelijkheden met een douche. Het is in dit geval wel belangrijk om rekening te houden met de hoogte en de hellingsgraad. In een douche stoot je je namelijk gemakkelijker. Daarnaast bestaat de kans dat je te weinig beweegruimte hebt na plaatsing van de badkamer.

Badkamer met schuin dak | Jan van Sundert

Denk ook aan praktische mogelijkheden

In sommige gevallen is de helling te vlak of begint de schuine kant eigenlijk te laag. Op een zolderruimte kies je dan vaak voor schotjes om opbergruimte te creëren. Dat kan ook in een badkamer. In een badkamer heb je namelijk al snel te weinig opbergruimte. In dit geval zet je jouw nadeel dus ook weer in als een voordeel.

Met een hellend dak creëer je gemakkelijk sfeer

Zoals al gezegd kun je een schuin aflopend dak heel gemakkelijk in je voordeel gebruiken. Houd je van natuurlijke en landelijke elementen in de badkamer? Laat de kans dat zeker niet liggen om gebruik te maken van massief houten balken. Dat geeft de ruimte een hele knusse uitstraling. De aanwezigheid van een schuin dak maakt een badkamer sowieso een stuk knusser. Dat geeft dus ook kansen met verlichting. Denk bijvoorbeeld aan moderne wandverlichting of een mooie statige lamp in de nok. 

Badkamer met schuin dak | Jan van Sundert

Overweeg een dakkapel

Hebben de bovenstaande tips niet geholpen? Of wil je op een gemakkelijke manier toch gewoon graag wat extra ruimte creëren? Dan kun je een dakkapel overwegen. Houdt er in dit geval wel rekening mee dat de complete badkamer een stuk duurder uit komt. Gemiddeld betaal je voor een kunststof dakkapel al snel 7.000 euro. Daar staat dan wel erg veel beweegruimte tegenover.

Bij Jan van Sundert ontwerpen we dagelijks badkamers met een schuin aflopend dak. We begrijpen dus als geen ander dat er net iets meer bij komt kijken dan bij een vierkante of rechthoekige ruimte. Onze adviseurs weten echter als geen ander hoe hier mee om te gaan. Met behulp van ons 3D tekenprogramma inventariseren we de complete ruimte en jouw wensen. Samen kijken we dan hoe we jouw badkamer knus, efficiënt en zonder gebrek aan beweegruimte in kunnen richten. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.