Een afspraak maken
Vandaag gesloten
Kleine badkamer inrichten | Jan van Sundert

Comfortabel je kleine badkamer inrichten

05-02-2024
Geschreven door: Renier van der Poel

We ontvangen met enige regelmaat mensen in onze showroom die inspiratie op komen doen voor hun kleine badkamer. Vaak krijgen we de vraag hoe deze zo efficiënt mogelijk in te delen is.  De gemiddelde, door ons ontworpen badkamer vorig jaar, was zo’n 8m². Indien een badkamer bijna vierkant is, houdt dat in dat alle wanden minder dan 3 meter lang zijn. Het vraagt daarom om creativiteit om het gewenste sanitair kwijt te kunnen, zonder beweegruimte te verliezen. We geven je 5 tips om rekening mee moet houden tijdens het indelen van een kleine badkamer.

Hoe deel je het sanitair in?

Welk sanitair mag niet ontbreken in jouw badkamerruimte? Meestal hebben de douchecabine en een badkamermeubel de hoogste prioriteit. In sommige gevallen is er bijvoorbeeld een ruimte over om te gebruiken als toilet. Misschien heb je echter andere ideeën. Heb je toch liever een bad? Mogelijk biedt een ruime inloopdouche toch meer voordelen. Als je deze overwegingen hebt gemaakt, kunnen we voor je aan de slag met een vrijblijvend 3D-ontwerp. De truc in een kleine badkamer is om het sanitair zo efficiënt mogelijk in te richten en toch voldoende beweegruimte te houden. Dat vraagt vaak om een beetje creativiteit. We helpen je graag met het maken van de juiste indeling.

Kies voor hangende onderdelen

Hangend sanitair heeft als voordeel dat het ruimtelijker oogt. Dat komt omdat de vloer zichtbaar blijft. Ga in een kleine badkamer dus altijd voor een hangend toilet en een hangend badmeubel. We begrijpen dat een statig landelijk meubel erg mooi kan zijn. De ruimte zal echter een stuk kleiner lijken. Denk je te weinig plek te hebben om spullen op te bergen? Kies dan voor extra hangende kasten achter de spiegels.

zwevende badkamermeubel voor kleine badkamer

Denk aan de toekomst

Het lijkt misschien een inkoppertje, maar bedenk jezelf vooraf goed wat je nodig hebt om comfortabel gebruik te maken van de ruimte. Maak ook direct een inschatting van wat je nodig denkt te hebben over 5 jaar. Mogelijk maken er dan meer of juist minder personen gebruik van de badkamer. Maak bijvoorbeeld de overweging om voor 1 of juist 2 waskommen te kiezen. Ook zal dit effect hebben op de breedte van jouw badkamermeubel.

Hoe groot moet een badkamer zijn voor een bad?

Graag een bad in jouw kleine badkamer? Houd er rekening mee dat tenminste één wand 2 meter lang moet zijn. Deze lengte heb je nodig om het bad tegen de wand te plaatsen. Houd ook rekening met ongeveer 1 meter voor de breedte van het bad. Afhankelijk van wat je nog meer kwijt wilt in de badkamer is het dus wenselijk dat deze zijde minimaal 2,5 tot 3 meter is. 

kleine badkamer met douche en bad

Welke tegels kies je in een kleine badkamer?

Wil je een kleine badkamer optisch groter laten lijken? Dan ben je er bij gebaat om grote, lichte tegels te kiezen. Door de weerkaatsing van licht, lijkt een kleine badkamer groter wanneer je kiest voor lichtgrijze tegels. Kies daarom voor tegels met een afmeting van minimaal 80x80cm. Eenzelfde kleur voeg zorgt er voor dat alles één geheel lijkt. Dat werkt ook weer in het voordeel om de ruimte groter te doen lijken. Moeite om een keuze te maken? In onze showroom hebben we ter inspiratie meer dan 500 verschillende tegels.

Ideeën voor een kleine badkamer

Naar aanleiding van deze tips een beter beeld van het indelen van de badkamer? Onze adviseurs hebben een paar ideeën uitgetekend. Is er een indeling die past bij jouw wensen? Neem contact op en plan een afspraak in voor een vrijblijvend 3D-ontwerp.

indeling van een kleine badkamer