Loading
keyboard_backspaceTerug naar het blog

Dé 5 badkamer trends van 2021

Het jaar 2020 zit er bijna op. Tijd om vooruit te kijken. Wat worden de trends op badkamergebied van 2021? Alles over de nieuwste trends bekijk je hieronder.

Go green. 

Een vleugje groen in een badkamer kan de ruimte tot leven brengen. Of het nu gaat om een paar kleine plantjes op je wastafelmeubel, of om een indrukwekkende boomachtige plant die in de hoek van uw badkamer; groen is een onmiskenbare manier om uw badkamer een warme en holistische sfeer te geven. 

Badkamers zijn ook perfecte ruimtes voor veel planten vanwege de luchtvochtigheid. Douchen zorgt voor de verneveling en vochtigheid die veel onderhoudsvrije planten nodig hebben. Deze planten zijn ook gewend aan weinig of indirect zonlicht en daarom geschikt voor een ruimte zonder (grote) ramen. 

Hier zijn een aantal voorbeelden van planten die geschikt zijn voor in uw badkamer: Varens, Aloë Vera, Sanseveria & de Lepelplant 

Groen in uw badkamer

 

Vrijstaande badkuipen en wasbakken. 

Vrijstaande badkuipen en wasbakken zullen ook in 2021 de showstoppers zijn. Ontwerpers laten zich inspireren door natuurlijke asymmetrische vormen en artisanale vibes. Deze back-to-basics-stijl plaatst onze oorsprong en cultuur op de voorgrond door zijn onvolmaakte, maar toch subtiele en verfijnde vormen.  

 vrijstaande badkuip / wasbak

 

Mat. Mat. Mat.

Deze trend pakt zich in 2021 verder uit. Steeds meer mensen gaan voor mat zwarte kranen en bijpassende accessoires in hun badkamer. Ook mat wit zien wij steeds vaker. Gezien het minimalistische karakter van deze kleuren, past deze look goed in moderne en eenvoudige badkamers. 

Tip: Kies voor een eenvoudig uitziend badkamermeubel als u kiest voor deze trend. Unieke badkamerarmaturen moeten worden gecombineerd met eenvoudige tegels, zodat ze een prominente plaats kunnen innemen in het ontwerp van uw badkamer. Het is het beste om ook een open douche of een douche met glazen wanden te nemen.   

Mat zwarte kranen en meubels

 

Open douche/douche met glazen wand

Qua douches zijn er veel verschillende soorten op de markt. Open douches blijven de komende tijd de trend. Het gaat dan vooral om douches die multifunctioneel en volledig uitgerust zijn: geïntegreerd bankje, vernevelingssysteem, sfeerverlichting, anticondensspiegel, lineaire afvoer, noem het maar op! Een doucheruimte kan worden gescheiden van de rest van de badkamer door middel van bijvoorbeeld een glazen wand. Het voordeel van deze look? De badkamer oogt een stuk ruimer. We zien vaak scheidingswanden met zwarte kozijnen - waardoor de ruimte een loftachtige of industriële uitstraling krijgt. 

 Open Douches \ Glazenwanden

 

Tegels – het draait allemaal om details 

Als het om tegels gaat, draait het in 2021 allemaal om details. Neutrale kleurenpaletten staan op de voorgrond, meestal in grijstinten en matzwart. Voor een iets meer dynamische look-en-feel kun je kiezen voor tegels met textuur of een andere vorm zoals onze 15x15 verde tegels of vtwonen Brick tegels ‘industrial terra grey’. Bekijk al onze tegels hier op de website.

Tegels met detail

Benieuwd geworden naar deze badkamertrends?

Kom langs bij onze showroom voor eindeloze inspiratie of maak een afspraak met een van onze specialisten.