Een afspraak maken
Vandaag gesloten
Antraciet keuken met marmeren blad en AEG inbouw apparatuur

Binnenkijker met antraciet keuken

19-03-2024
Geschreven door: Amber van Overveld

Onlangs hebben we je een kijkje gegeven in de hotel chique badkamer van Jasmijn en Martin. Zoals we vandaag laten zien is ook hun nieuwe antraciet keuken in dezelfde stijl doorgevoerd. Hoewel de stijl al vastlag, waren er bij aankomst bij Jan van Sundert nog veel keuzes te maken. Kleuren, apparatuur, het werkblad en de opstelling moesten allemaal worden bepaald. In dit blog nemen we je mee op de reis naar hun droomkeuken. Je leest hoe we deze samen stap voor stap tot leven brachten. Van de eerste inspiratie tot de uiteindelijk keuze!

Antraciet keuken met aeg inbouw apparatuur

De prachtige antraciet kleur van de keuken

De kleur van de keuken was het eerste wat bepaald moest worden. Jasmijn haar eerste idee was (hoogglans) bruin. Ze bekeken talloze bruine staaltjes, maar vonden steeds niets dat ze echt mooi vonden. Totdat ze in de showroom tegen keuken Benesse aanliepen. De antraciet kleur en de glasoptiek van de greeploze fronten trok hun aandacht meteen. In de showroom stond de antraciet keuken opgesteld met weinig daglicht, terwijl hun eigen keuken juist heel licht was. Ze namen een kleurstaaltje mee naar huis en zagen dat het antraciet in daglicht een prachtige bronskleur kreeg die perfect bij de rest van het interieur paste.

Antraciet keuken met marmeren blad

Antraciet keuken met marmeren blad

Zoals je kunt zien heeft de antraciet keuken een prachtig marmerlook blad. Jasmijn en Martin kozen in eerste instantie voor hetzelfde bad als in de showroomkeuken. Hoewel ze hiermee tevreden waren, bleef het ‘wauw’ effect uit. Totdat ze in de Jetstone fabriek dit huidige blad in productie zagen. Beide waren ze meteen verkocht! Gelukkig konden ze hun order nog aanpassen en zijn ze nu dolblij met hun keuze.

Antraciet kleur keuken met aeg wijnkoeler inbouw zwart

De apparatuur; luxe, strak en voorzien van alle gemakken!

De antraciet keuken van Jasmijn en Martin is uitgerust met luxe apparatuur. In de grote kastenwand zijn mat zwarte AEG inbouw apparatuur verwerkt. Een combi-ovenmagnetron (met warmhoud lade die al enorm vaak gebruikt is!), stoomoven en inbouw koffieautomaat. De kraan is een kokendwaterkraan van Franke geworden in een mat zwarte uitvoering wat mooi past bij het overige apparatuur. Ook een Bora mag niet ontbreken in de keuken van Jasmijn en Martin. Hier kozen ze bewust voor omdat ze geen afzuigkap in het zicht wilden; dat zou de strakke uitstraling van de keuken verstoren. Bovendien is recirculatie in nieuwbouw verplicht, en Bora biedt hier de oplossing voor. Natuurlijk is de echte eyecatcher van deze keuken de mooie wijnkoelkast aan de voorkant. Jasmijn en Martin hebben expres wat langer gewacht tot de mat zwarte versie van AEG uitkwam.

We zijn blij met de keuze voor AEG, het apparatuur is mooi en strak en ook de service is ontzettend goed. Nadat de wijnkoelkast een temperatuurstoring gaf, kwam iemand van AEG langs en hebben we binnen een week een nieuwe gekregen.

Antraciet kleur keuken met zwarte keukenkraan Franke

Een AEG-stoomoven workshop

Om zeker te worden van de keuze voor AEG en het nemen van een stoomoven, stelde de adviseur voor om een kookworkshop te volgen bij AEG. Hier kregen we stap voor stap uitgelegd hoe te koken met een stoomoven. Dit was zo fijn en hierdoor hebben we de keuze vol overtuiging kunnen maken. Met deze kennis kunnen we de stoomoven optimaal benutten!

Antraciet keuken greeploos met aeg inbouw apparatuur

De perfecte indeling voor Jasmijn en Martin

Ook de keukenopstelling moest nog bepaald worden. Een kookeiland was de eerste wens van Jasmijn en Martin, maar dit zou te weinig werkruimte geven. De adviseur bood de oplossing met een schiereiland: meer ruimte én behoud van een centrale kookplek. De grote kastenwand zorgt voor een strak geheel en een mooie plek om het apparatuur te plaatsen. Met de keuze van de bar zijn ze enorm blij want hier eten ze dagelijks aan. De keuken is verder compleet met een royale koelkast en vriezer, en een apothekerskast aan de zijkant; perfect voor de opslag van alle kruiden.

We zijn tevreden over het advies dat we hebben gekregen over alle mogelijkheden. De adviseur en Michel zelf waren zo betrokken bij ons proces en er werd meegedacht over de verschillende opties die er waren. Ook de installatie is perfect verlopen! En doordat er een 3D-ontwerp werd gemaakt konden we goed visualiseren hoe de keuken eruit ging zien, dit vonden we heel prettig.