Een afspraak maken
Vandaag geopend 09:30 - 17:30 | 9 juni Koopzondag
Greeploze keuken | Jan van Sundert

Greeploze keuken: inspiratie voor jouw moderne keuken

08-02-2023
Geschreven door: Renier van der Poel

Eén van de meest voorkomende elementen in de keukens in onze showroom zijn greeploze lades en keukenkasten. In een moderne keuken is alles gebaat bij een strak lijnenspel. Een greeploze keuken past dus perfect in dat verhaal. Staat er over een tijdje een verbouwing op de planning en wil je eigenlijk wel erg graag greeploze lades? Haal inspiratie uit dit artikel. We laten zien wat de mogelijkheden zijn en geven enkele inspirerende voorbeelden.

Wanneer kies je voor een greeploze keuken?

Zoals we al hebben gezegd wordt er in moderne keukens vaak gekozen voor greeploze lades. Ook in een luxe keuken met een eilandblok komt vaak greeploos voor. Als je in onze showroom kijkt, zie je dat een keukenblok zonder grepen er als geheel erg strak en minimalistisch uit ziet. Dat zorgt ook voor een extra rustige en dus optisch grotere uitstraling van de gehele keuken. Daarom zien we ook steeds vaker greeploos terug in kleine rechte of hoekkeukens. In greeploze keukenlades zit haast altijd een soft-close systeem, waardoor je keukenkasten nooit meer te hard dicht gooit. Dat voorkomt ook weer mogelijke schade.

Greeploze keuken München | Jan van Sundert

Vingerafdrukken op greeploze lades

Maar wat doen we dan met vingerafdrukken op de kastjes? Natuurlijk is dit één van de eerste dingen waar je aan denkt bij een greeploze keuken. Je hebt immers geen handgrepen meer waardoor je altijd de kasten aan moet raken om ze te openen. Een vingerafdruk blijft dus snel zitten. Zeker als je hebt gekozen voor een zwarte keuken. Gelukkig is daar een oplossing voor, genaamd anti fingerprint coating. Bijna alle keukens in onze showroom zijn voorzien van deze coating. Houd er dus rekening mee als je een greeploze keuken gaat kopen.

Semi greeploze keuken

Wil je toch graag handgrepen in de keuken, maar hoeft het niet zo opvallend? In onze showroom hebben we meerdere opstellingen met semi greeploze keukenkasten, variërend in kleur en materiaalsoort. In deze keuken is de greeplijst vaak in een soortgelijke kleur als de fronten en valt het niet heel erg op. Daarnaast wordt deze greep vaak doorgetrokken over de hele kast, waardoor het optisch lijkt dat het geen handvat is. Daardoor behoudt je toch een erg moderne uitstraling, maar behoudt je toch de voordelen van handgrepen.

Verlichting in de greeploze keuken

Extra sfeer creëren in jouw greeploze keuken? Met ledstrips in de greeplijsten maak je jouw keuken in één klap erg luxe en sfeervol. In onze showroom hebben we meerdere opstellingen waarin je kunt zien wat dit licht met jouw keuken doet. Let er echter wel op of het plaatsen van zo’n ledstrip in jouw keuken mag en kan. Als je kookt op inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging kan het voor problemen zorgen, maar dat verschilt ook weer per situatie. Onze adviseurs kijken graag met je mee om er achter te komen wat wel en wat niet mogelijk is. 

Greeploze keuken München | Jan van Sundert

Inspiratie voorbeeld 1: Zwarte eilandkeuken Kendal

Ongetwijfeld één van de meest populaire keukens in onze showroom is opstelling Kendal. Deze zwarte eilandkeuken is modern, luxe en.. greeploos. Het mooie zwarte keramisch werkblad lijkt zelfs te zweven boven het eilandblok. Dat komt voor een deel door de greeplijstverlichting, die de keuken een erg luxe en unieke uitstraling geeft. In deze keuken is alles gebaat bij strakke lijnen. Dat zie je ook aan de hoge kastenwand achter het keukeneiland. 

Greeploze keuken Kendal | Jan van Sundert

Inspiratievoorbeeld 2: Houten greeploze keuken Bayern

Is greeploos uitsluitend voor moderne of luxe keukens? Keuken Bayern bewijst dat het ook erg goed toe te passen is op houten fronten en in industriële keukens. Strakke lijnen en minimalisme passen namelijk ook erg goed bij ruwe materialen. Sterker nog: De greeplijsten versterken het industrieel effect zelfs omdat ze zwart zijn. Perfect in lijn met de kraan en de rest van de apparatuur.

Greeploze keuken Bayern | Jan van Sundert

Inspiratievoorbeeld 3: Keuken Hannover met semi greeploze kasten

Tot slot geven we keuken Hannover mee ter inspiratie. In keuken Hannover is gebruik gemaakt van semi greeploze lades en kasten. De grepen zijn wel degelijk aanwezig, maar vallen niet zo erg op. Dat heeft te maken met de kleur, de lengte en de positie. Door ze over bijna de gehele lengte van de kasten te plaatsen, ziet er als geheel erg minimalistisch uit. Op deze manier behoudt je dus het gemak van grepen, maar geef je jouw keuken wel een erg moderne en strakke uitstraling. 

Semi greeploze keukenkasten | Jan van Sundert

Greeploze keukens bij Jan van Sundert

Ben je van plan om jouw keuken te moderniseren en ben je geïnspireerd door onze greeploze keukens? Bij Jan van Sundert hebben we een ruim aantal showroomopstellingen, waaruit jij jouw droomkeuken kunt samenstellen. Onze adviseurs laten je graag zien wat er nog meer mogelijk is. Wil je graag meer informatie of een vrijblijvende 3D-tekening voor jouw gedroomde greeploze keuken? Maak direct een afspraak om de mogelijkheden te bespreken.