Een afspraak maken
Vandaag gesloten
Badkamer verbouwen | Jan van Sundert

Badkamer verbouwen: Alle tips en de kosten

09-02-2023
Geschreven door: Renier van der Poel

Staat er binnenkort een verbouwing of renovatie van jouw badkamer op de planning? Na twintig jaar ben je mogelijk uitgekeken op jouw badkamer en is het tijd voor iets nieuws. Of misschien heb je een nieuw huis gekocht en is de badkamer niet helemaal naar jouw wensen? Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom jouw badkamer toe is aan een renovatie of een verbouwing. Maar waar ga je eigenlijk aan beginnen en waar moet je dan rekening mee houden? Welke kosten zijn er mee gemoeid? Bij Jan van Sundert werken we dagelijks mee aan het realiseren van nieuwe badkamers. Met deze ervaring helpen we je in dit artikel graag een stukje op weg.

Waar begin je?

Allereerst is het goed om na te denken over wat je precies aan wilt pakken. Ben je van plan om een deel van de badkamer te renoveren of ga je de complete badkamer aanpassen? Maak vooraf een inschatting van wat je uit wilt geven. Kies je voor een renovatie? Meestal ben je dan een stukje goedkoper uit. Denk vooraf wel na of de onderdelen die je niet aanpakt over vijf jaar nog naar jouw smaak zijn. Is dat antwoord nee, bedenk dan dat je twee keer met een verbouwing zit.

Badkamer verbouwen | Jan van Sundert

Wat kost het verbouwen van een badkamer?

Zoals al gezegd is het mogelijk om jouw badkamer te renoveren. Kies dan bijvoorbeeld voor ander sanitair. Wil je echt een nieuwe badkamer met een andere uitstraling? Dan is het zeker aan te raden om te kiezen voor andere tegels. In dat geval is een complete verbouwing altijd de beste optie. De kosten om een complete badkamer te verbouwen zullen erg uiteenlopen. Dat is natuurlijk erg afhankelijk van de keuzes en de grootte van de badkamer. Gemiddeld kost een badkamer verbouwen tussen de €10.000 en €15.000. Wat de uiteindelijke prijs bepaalt, is dus afhankelijk van meerdere factoren. Het klinkt logisch, maar grotere badkamers zullen altijd een stukje duurder uit komen. Er moet natuurlijk rekening gehouden worden met meer vierkante meters om te betegelen. Vaak is er ook extra ruimte over voor bijvoorbeeld een luxe vrijstaand bad.

Onze badkameradviseurs geven je graag een indicatie van de kosten voor het verbouwen van jouw badkamer. Op onze website vind je alle badkameropstellingen met een indicatieprijs er bij. Echter dien je rekening te houden met de bijkomende kosten voor de tegels en de installatie.

Denk na over de indeling en stijl

Tijd om na te denken over de perfecte indeling en de stijl. Inmiddels heb je voor jezelf duidelijk wat jouw budget is en wat je precies wilt verbouwen of renoveren. Doe inspiratie op en lees je vooraf in over de mogelijkheden. Heb je een kleine badkamer? Bekijk hier onze tips om deze kleine badkamer comfortabel in te richten. Doe overige ideeën op via Pinterest of via onze badkamers op onze website. Door de prijsindicatie bij onze opstellingen, krijg je een goed beeld of jouw droombadkamer bij jouw budget past. Natuurlijk kun je jezelf ook laten inspireren door onze eerder uitgevoerde verbouwingen, waaronder de badkamer van Janine en Ceriel.

Badkamer indelen | Jan van Sundert

De juiste indeling is ook belangrijk. Ben je van plan om alles om te gooien? Houd er dan rekening mee dat tijdens de verbouwing leidingen verlegd moeten worden. Hierdoor zullen de montagekosten een stukje hoger uit komen. Denk dus goed na of die andere indeling wel echt noodzakelijk is. Onze adviseurs sparren hier graag over mee.

Tijd om een badkamer écht te gaan verbouwen

Na de aankoop is het bijna tijd om te genieten van jouw nieuwe badkamer. Eerst nog even de verbouwing. En daar komt nog aardig wat bij kijken. Wat moet er bijvoorbeeld nog worden voorbereid voor de monteur? En zijn er nog andere dingen om rekening mee te houden?

Wat te doen met oude badkamer?

Want voordat de monteur kan beginnen met de opbouw, moet de oude badkamer wel afgebroken zijn. Vertrouw je het niet helemaal om alles zelf te slopen? Bij Jan van Sundert ontzorgen we je hier graag in. Voorwaarde is natuurlijk wel dat de nieuwe badkamer inclusief montage bij ons ondergebracht zijn. De complete badkamer wordt dan afgebroken en afgevoerd. Onze adviseurs geven je hier graag meer informatie over voorafgaand aan de aankoop.

Hoe lang duurt het om een badkamer te verbouwen?

Het is wel zo handig om er rekening mee te houden dat jouw badkamer niet binnen één dag gesloopt en geplaatst wordt. Houd er tijdens de verbouwing van jouw badkamer rekening mee dat het één tot drie weken kan duren. Ook dit is natuurlijk erg afhankelijk van de grootte van de ruimte en welke overige werkzaamheden er uitgevoerd worden. Hoe groter de ruimte, hoe meer tegelwerk er moet worden verricht. Ook het verleggen van leidingen verlengt de montagetijd. Het is verstandig om afspraken te maken om tijdens de verbouwing ergens anders te douchen. Onze monteurs komen altijd vooraf langs voor een inschatting van de montagetijd.

Badkamer verbouwen | Jan van Sundert

Waar moet je nog meer aan denken voor de monteur langs komt?

Kom niet voor verrassingen te staan en bespreek alles met onze adviseur en de monteur. Liever één keer te veel gevraagd, dan tijdens de montage er achter komen dat iets niet goed is gegaan. Verander je namelijk de indeling van jouw badkamer? De kans is groot dat er dan elektriciteit verlegd moet worden. Laat je tijdens de verbouwing of renovatie ook nieuwe vloertegels leggen? Nu de vloer er toch uit is, is dit misschien wel het perfecte moment voor vloerverwarming.