Een afspraak maken
Vandaag geopend 09:30 - 17:30 | 9 juni Koopzondag

Kleine badkamers

In jouw kleine badkamer is vaak meer mogelijk dan je denkt. Dat je hier hulp bij kan gebruiken is ook niet gek. Het vereist immers een flinke dosis creativiteit om al het sanitair binnen enkele vierkante meters te laten passen.

Onze adviseurs beschikken over jarenlange ervaring en hebben slimme oplossingen en mogelijkheden paraat. We begrijpen dat het optimaal benutten van beperkte ruimte essentieel is. Daarom presenteren we niet alleen een ruim assortiment aan inspirerende kleine badkamers, maar bieden we ook een kosteloos 3D-ontwerp aan om de mogelijkheden tot leven te brengen.

Gratis 3D-ontwerp Geen aanbetaling nodig Beoordeeld met een 9.3 Mogelijk inclusief montage

Sorteren op

Kleine badkamer inspiratie

Een kleine badkamer wordt vaak gezien als iets negatiefs. Met behulp van de juiste inspiratie is het echter goed mogelijk om jouw droombadkamer te realiseren. Op zoek naar inspiratie voor jouw kleine badkamer? Bij Jan van Sundert in Etten-Leur vind je een ruim aantal kleine badkamer opstellingen in de showroom terug. Uiteraard geheel voorzien van de laatste badkamertrends en tegen ieder budget.

Daarnaast hebben we een groot aanbod aan badkamer tegels zodat u de ruimte, naast de indeling, ook qua sfeer optimaal kunt laten invullen. Onze ruim 5500m2 grote showroom geeft je dus meer dan voldoende kleine badkamer ideeën. Daarnaast plaatsen we met enige regelmaat via ons Pinterest kanaal inspirerende foto’s en informatie over compacte badkamers.

Maak de juiste indeling

Door de juiste keuzes in de onderdelen te maken, kun je handig ruimte creëren. Kies bijvoorbeeld voor een ondiep meubel, dat niet erg veel ruimte in beslag neemt. Bedenk ook of een toilet wel praktisch is in de badkamer. Mogelijk kun je een andere ruimte inrichten als toiletruimte. Een bad in een kleine badkamer is ook niet altijd even praktisch. Kies in dit geval dan voor het comfort van een wat ruimere douche. Met licht creëer je ruimte. Ga daarom voor lichte of felle kleuren in plaats van donker. In het artikel comfortabel je kleine badkamer inrichten leggen we uit waar je rekening mee moet houden.

Stel het sanitair slim samen

Een zwevend badkamermeubel of een wandtoilet geven bijvoorbeeld een ruimtelijker gevoel omdat ze los staan van de grond. Is het meubel te klein om al je spullen in kwijt te kunnen. Ga dan de hoogte in. Kies bijvoorbeeld voor een smal, hoog meubel voor praktisch gemak. Kies bij voorkeur in een kleine badkamer ook een douche met glazen wand, niet te grote spiegels en wastafels met ingebouwde kranen.

Kies voor lichte kleuren in de kleine badkamer

Om een kleine badkamer groter te doen lijken, kies je voor rustige en lichte kleuren. Zorg er voor dat je geen drukke patronen kiest die je ruimte optisch doen slinken. In de meeste gevallen raden we grote tegels op de vloer en muren aan van 60 bij 60 centimeter. Daardoor heb je minder voegen en straalt alles in het geheel een ruimtelijker gevoel uit. Ook inbouw spotjes in het plafond doen de badkamer groter laten lijken.

Wat te doen met een kleine, smalle badkamer?

De vorm van een badkamer heb je niet altijd voor het zeggen. Een smalle badkamer, zoals badkamer Feel Good wordt daarom door veel mensen gezien als een uitdaging om in te richten. Door te kiezen voor een inloop douche aan het einde van de ruimte, een smal badmeubel met een losse spiegel en mogelijk een toilet behoud je voldoende ruimte om te kunnen bewegen. Om de badkamer optisch groter te doen lijken, kies je ook weer voor lichte tegels en een glazen douchewand.

Kleine badkamers inrichten met bad en douche

Je hebt een kleine badkamerruimte, maar wilt toch graag een bad én een douche. Dat kan best een uitdaging zijn, maar er zijn mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een gecombineerd bad en douche. Mocht je toch een los bad en douche willen, houd er dan rekening mee dat je voor één wand ongeveer 2 meter nodig hebt om het bad tegenaan te plaatsen. Denk ook goed na over welke onderdelen je echt belangrijk vind in de badkamer. Mogelijk heb je een ruimte over om in te richten als toilet. Kies in dat geval voor een douche, een bad en een badkamermeubel om voldoende loopruimte te behouden. Wil je wel echt al het sanitair in de badkamer? In het artikel comfortabel je kleine badkamer inrichten leggen we uit hoe.

Een kleine badkamer in iedere stijl

Een kleine badkamer kan eigenlijk in iedere stijl. Let er echter wel goed op dat je gebruik maakt van de juiste elementen en kleuren. Zo creëer je met donkere betonlook tegels makkelijk een drukkend effect. Kies in dit geval voor een lichtere tint met een voeg in dezelfde kleur. Zwevende meubels geven een kleine badkamer ook een ruimtelijker effect, omdat de tegels zichtbaar zijn.

Kleine, complete badkamers bij Jan van Sundert

We begrijpen dat het samenstellen van een badkamer spannend kan zijn. Dat geldt zeker voor een kleine badkamer. Wat ga je bijvoorbeeld doen met een aflopend schuin dak in de badkamerruimte? Onze adviseurs hebben door hun ervaring een goede kijk op de inrichting van een kleine badkamer.

Door middel van een 3D-ontwerp nemen we in onze showroom samen de mogelijkheden door. Vervolgens helpen we je graag met het slim samenstellen van de badkameronderdelen. Tijdens het bezoek aan onze showroom in Etten-Leur haal je namelijk inspiratie uit meer dan 100 verschillende opstellingen. Maak een afspraak met één van onze adviseurs. Ben je op zoek naar losse onderdelen? Ook dan helpen we je graag verder.

Veelgestelde vragen

AFSPRAAK MAKEN MET EEN ADVISEUR?

  • Kom langs voor inspiratie en maak een afspraak bij onze receptie.
  • Bel ons. Wij zijn telefonisch bereikbaar op dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden.
  • MAAK ONLINE EEN AFSPRAAK