Een afspraak maken
Vandaag geopend 09:30 - 21:00 | Let op! Donderdag 20 juni koopavond ipv. vrijdag 21 juni!
Badkamer inspiratie | Jan van Sundert

Badkamerinspiratie: Opvallende combinaties

02-02-2023
Geschreven door: Renier van der Poel

Op zoek naar inspiratie voor jouw opvallende toekomstige badkamer? Eerder dit jaar benoemden we het al als één van de badkamertrends van 2022: Gewaagde combinaties in de badkamer. Bij Jan van Sundert merken we dat opvallende kleuren steeds populairder worden. Daarom laten we dat ook steeds vaker in onze badkamer showroom terugkomen. In dit artikel helpen we je in een paar stappen op weg en laten we je inspirerende voorbeelden zien.

Laat de tegels opvallen

Badkamertegels zijn erg bepalend voor de sfeer in jouw badkamer. Zeker als je kiest voor opvallend gekleurde tegels. Neem eens een kijkje bij onze badkamers en bekijk de eerste twintig opstellingen. Je zult merken dat de tegelkeuze het karakter van de badkamer voor een groot deel beïnvloedt. Wil je dus dat jouw badkamer er echt uit springt? Dat doe je met de volgende drie tips.

Visgraat wandtegel | Jan van Sundert
  • Kies voor opvallende kleuren, zoals blauw, groen of misschien zelfs wel rood;
  • Maak jouw badkamer uniek door te kiezen voor een afwijkend legpatroon;
  • Kies voor een afwijkende kleur voeg.

We gaven al aan dat je kunt kiezen voor blauw of groen als kleur voor de tegels. We zien dat dit de meest gebruikelijke kleuren zijn om een badkamer op te laten vallen. Met beiden kleuren is er veel mogelijk. Van erg licht tot donker: iedere tint geeft z’n eigen karakter aan een badkamer.

Daarin is ook de kleur voeg bepalend. Sterker nog: Kies je voor een neutrale voeg, dan zal de gekleurde tegelwand nog meer opvallen. Bekijk bijvoorbeeld de met zwarte visgraat betegelde wand in badkamer Arezzo. Door de lichtgrijze voeg valt het zwart nog beter op. Ook het legpatroon wordt hierdoor perfect uitgelicht.

Kies voor gekleurde details

De afgelopen jaren zien we de opkomst van mat zwart in de badkamer. Daar komen ook steeds vaker koperen en gouden effecten bij. Ook in onze showroom zullen deze kleuren steeds vaker terug komen. Door goud of koper toe te voegen aan de badkamer, creëer je op een hele simpele manier een erg unieke twist. Vaak valt de keuze op een wastafel- of douchekraan. Wil je echt tot in detail gaan? Haal inspiratie uit badkamer Leeds, waar koper tot in de toiletrolhouder is doorgetrokken.

Zwart sanitair met lichte tegels | Jan van Sundert

Zorg ook voor rustige elementen

Het lijkt een beetje tegendraads met al het opvallends uit stap 1 en 2, maar juist door rust te creëren valt de rest meer op. In een blauwe badkamer kies je bijvoorbeeld voor rustige, lichtgrijze betonlook tegels op de vloer. Het contrast met de blauw betegelde wand(en) zal daarna extra groot zijn. Rust kan ook gecreëerd worden door andere onderdelen. Een rustig houten badmeubel in combinatie met gouden of koperen kranen versterken elkaar. Ga je voor zwarte kranen? Mogelijk zorgt een neutraal meubel er voor dat de kranen extra opvallen.

Inspiratie voorbeeld 1: Badkamer Moda

Opvallend, modern en luxe horen we vaak terug van bezoekers van onze showroom als ze langs badkameropstelling Moda lopen. Mogelijk is dit zelfs de meest populaire badkamer van het moment. In badkamer Moda komt eigenlijk alles terug wat we reeds hier boven hebben benoemd. De grote lichte betonlook tegels zorgen voor extra rust en versterken dus het effect van de blauwe tegel. Er is gekozen voor de populaire hexagon tegel, waarmee een extra uniek effect wordt gecreëerd. Ook de gouden details komen terug in de kranen. Let ook eens op de voeg, die zelfs een beetje goud lijkt.

Opvallende badkamer Moda | Jan van Sundert

Inspiratie voorbeeld 2: Badkamer Flora

Wie dacht dat een roze badkamer niet stoer kon zijn had het mis. Badkamer Flora staat nog niet zo lang in onze showroom, maar laat zien dat een overwegend roze badkamer echt wel erg mooi is. Ook hier zien we de combinatie met koperkleurig sanitair en een rustige tegelvloer terug. Met één betonlook wand valt de knalroze wand extra op. De tegelwand is in elleboogverband gezet, wat dus ook weer voor een mooi afwijkend effect zorgt.

Opvallende badkamer Flora | Jan van Sundert

Inspiratie voorbeeld 3: Badkamer Army

Op zoek naar een stoer effect in een opvallend gekleurde badkamer? Haal je inspiratie uit badkamer Army. De naam van de badkamer doet het al vermoeden: de badkamer heeft groene tegels. Om de ruimte een industriële look te geven wordt de groene kleur gecombineerd met zwarte elementen, waaronder een ‘staal-look’ douchecabine. Voor het meubel is ook een wat robuustere houtlook effect gebruikt. Erg stoer, maar nog steeds lekker kleurrijk en opvallend! De robuuste materialen zijn echter best neutraal waardoor de kleur groen in de badkamer toch erg blijft overheersen. En laat dat nu precies de bedoeling zijn!

Opvallende badkamer Army | Jan van Sundert

Opvallende badkamers bij Jan van Sundert

Natuurlijk is er nog veel meer inspiratie om jouw badkamer er uit te laten springen. Alleen al in onze showroom vind je meer dan 500 wandtegels in verschillende kleuren, vormen en afmetingen. Daardoor creëer je gemakkelijk een erg uniek effect in jouw badkamer. Doe inspiratie op in onze 5500m² grote showroom met meer dan 100 complete badkamers. Heb je een idee over een mooie, maar gedurfde combinatie? Onze badkameradviseurs helpen je graag met het maken van de juiste keuzes.