Loading

Filter

Badkamer tegels

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe badkamer komt er ontzettend veel om de hoek kijken. Je wil dat de badkamer praktisch is en een goede indeling heeft, maar het oog wil uiteraard ook wat. En daarom is het belangrijk om te kiezen voor de juiste badkamermeubels én badkamertegels die zorgen voor juist die look and feel waar jij naar op zoek bent.

Dat laatste kan nog wel eens lastig zijn. De keuze wat betreft badkamertegels is tegenwoordig enórm. En dat is fijn, want zo zit er voor iedereen wat passends tussen. Maar aan de andere kant wordt het een stuk moeilijker overzicht te behouden. Per tegel zit er veel verschil in het totaalplaatje van. Gelukkig weten we hier bij Jan van Sundert raad mee. Onze specialisten helpen jou bij het kiezen van de juiste tegels!

Badkamertegels: Bekijk alle mogelijkheden

We gaven het al aan; qua badkamertegels is de keuze eindeloos. Denk bijvoorbeeld aan alle verschillende formaten en designs. Alleen al in onze showroom vind je meer dan 1000 varianten. Ga je voor kleine tegels van 30x30 cm, of kies je tegels voor de badkamer van 90x90 cm? En maak jij de keuze voor tegels die grijs of antraciet zijn, of ga je liever voor lichte zandkleurige tegels? Of misschien wel badkamertegels met houtlook, natuursteen of een marmerlook? De mogelijkheden zijn ontzettend breed, maar samen met jou weten onze adviseurs de juiste vloer- en wandtegels te vinden!

Het punt bij tegels voor in de badkamer is dat je niet alleen tegels voor alle muren moet uitkiezen. Ook voor de vloer moeten tegels worden uitgekozen en misschien zelfs wel bad tegels. En die verschillende soorten moeten ook weer goed met elkaar matchen uiteraard. In sommige badkamers is het namelijk juist mooi als de vloertegel dezelfde kleur heeft als de wandtegel, terwijl in een andere ruimte een donkere vloer en een lichte wand juist beter matchen.

Badkamer vloertegels, badkamer wandtegels… Jouw beste keuze!

In onze showroom hebben we vloertegels en wandtegels in alle denkbare stijlen. Welke tegel kies je voor de vloer en welke tegel past daar het beste bij voor alle wanden? Tegenwoordig bestaat 90% van het assortiment uit vloertegels. Deze worden zowel als vloer- en wandtegels toegepast. Dit maakt het mogelijk om slechts één type en tint tegel toe te passen, waardoor de badkamerruimte een rustige uitstraling krijgt. En omdat badkamer vloertegels vaak groter zijn dan traditionele badkamer wandtegels heeft dit als voordeel dat er minder voegen worden aangebracht in de badkamer. Dat neemt het grote voordeel met zich mee dat er minder aanslag ontstaat en het dus gemakkelijker te onderhouden is. Dat scheelt kostbare tijd in alle schoonmaakwerkzaamheden!

Het grootste gedeelte van onze vloer- en wandtegels is op verschillende manieren toepasbaar. Daardoor kun je uit vrijwel alles kiezen om jouw droombadkamer samen te stellen. Ideaal, toch!?

Tegels badkamer: het juiste formaat

De keuze voor het formaat van de tegels is per ruimte anders. In een ruime badkamer maakt het eigenlijk niet zo uit voor welk formaat je kiest, dit stem je af op jouw wensen. Het punt is wel dat grote tegels vaak zorgen voor een rustigere uitstraling dan een klein formaat.

In een kleine(re) ruimte is het daarentegen minder handig om te kiezen voor grote badkamertegels. De kans is dan namelijk aanwezig dat er te veel snijstukken ontstaan en het niet netjes uitkomt. Dit komt het eindresultaat vaak niet ten goede. Vooral bij vloertegels is dit aan de orde. Bij een inloopdouche is het met een grote tegel namelijk lastig om de vloer goed af te laten lopen naar de douchegoot, zodat het water niet door heel de badkamer loopt. De meest gebruikelijke formaten voor badkamertegels zijn 60x60 cm, 80x80 cm of 90x90 cm. 

Ook de keuze voor een bepaalde wandtegel hangt af van de indeling. Over het algemeen kan op de wand wel een grotere tegel worden toegepast. Middels ons 3D-ontwerpprogramma kunnen onze adviseurs samen met jou bekijken welk formaat tegels het meest geschikt is in de betreffende ruimte. Bekijk je een specifieke tegel? Dan zie je bijna bij alle tegels gerectificeerd staan. Op de doos wordt dit meestal aangegeven met ‘rett’. Dit houdt in dat de hoeken en kanten op maat gezaagd zijn, waardoor je alle tegels strak tegen elkaar aanlegt. Hierdoor ziet het er als geheel strakker uit.

De basis van jouw badkamer

Tegels zijn de basis van jouw badkamer. Ze voegen persoonlijkheid toe en het zorgt voor sfeer en uitstraling. Naast het formaat van de tegels, moet er ook een keuze worden gemaakt voor een bepaalde kleur én voor het soort tegels.

Het kiezen van de kleur voor alle tegels is ontzettend lastig. Mede doordat dit de uiteindelijke sfeer bepaalt in de ruimte. Donkere tegels geven natuurlijk een totaal andere sfeer dan frisse lichte tegels. Daarnaast moet je ook nadenken over de grootte van de ruimte; in een kleine badkamer kies je het beste niet voor te donkere tegels, omdat dit de ruimte nog kleiner doet lijken.

Heb je een grotere badkamerruimte, dan kan er gemakkelijker gekozen worden voor donkere tegels. Uiteraard ben je hierin ook afhankelijk van de lichtinval. Heeft een badkamer geen ramen? Dan oogt het al gauw kleiner, en is de keuze voor een donkere tegel snel misplaatst. Wanneer je geen ramen hebt, los je dit uiteraard op met licht. Denk ook hierbij wel goed na over de juiste keuze.

Alles valt en staat dus met de ruimte, het wel of niet aanwezig zijn van ramen en wat je eventueel met de verlichting gaat doen. Bij het maken van het ontwerp voor de badkamer bekijk je samen met onze adviseur wat kleuren met jouw ruimte doen. Zo schetsen we een zo realistisch mogelijk beeld!

Vloertegels en wandtegels per stijl

Wat de beste keuzes zijn voor het formaat en de kleur van vloer- en wandtegels in verschillende ruimtes hebben we toegelicht. Dan komen we nu bij het volgende en laatste punt: Soorten tegels! Want ook daarin zijn er verschillende keuzes mogelijk. Zo worden er tegenwoordig steeds vaker Portugese tegels, houtlook tegels of mozaïek wandtegels geplaatst in de badkamer.

Mozaiek tegels

Een mozaiek tegel is de kleinste variant die er bestaat. Deze tegel bestaat vaak uit een mat waarop verschillende kleine blokjes zijn verwerkt, wat zorgt voor een leuke en moderne uitstraling. Mozaïek tegels zijn er in tal van verschillende kleuren, vormen en typen. Meestal wordt mozaiek toegepast als wandtegels. Er zijn een hoop varianten uit de klassieke mozaïek tegel voortgekomen. Denk bijvoorbeeld aan tegelstroken, steenstrips of decortegels. De blokjes worden vervangen door grotere stukken tegels of natuursteen en hebben vaak een robuustere uitstraling. Wat het beste past, verscheelt natuurlijk per badkamerstijl.

Houtlook tegels

Houtlook tegels worden ook wel keramische parket tegels genoemd. In ons tegelhuis vind je tal van verschillende houttinten: van natuurlijke houttinten tot de meer moderne whitewash tinten. Keramische parket tegels hebben we beschikbaar in vele formaten. Het fijne daaraan is dat dit type tegel ook prima past in een kleine ruimte, waardoor dit voor alle badkamer indelingen een goede keuze is. Gebruik deze tegels in de badkamer als vloer- of wandtegels en geef je badkamer een unieke en natuurlijke uitstraling.

Ook qua onderhoud zijn alle keramisch parket tegel een goede keuze. Door de houtstructuur zie je er haast niets op én er kan geen vocht of vuil in alle tegels kruipen.

Portugese tegels

De retro en vintage Portugese tegels zijn helemaal van deze tijd. Je hebt hierbij alle keuze uit verschillende designs, tinten en vormen, die je allemaal terugvindt in ons tegelhuis. Portugese tegels zijn geschikt als vloer- en wandtegels.

Kies je voor Portugese tegels, dan creëer je een speels effect. Alle tegels zijn zowel op de vloer als op de wand toe te passen en doordat ze vaak wat kleiner van formaat zijn, zijn ze gemakkelijker te verwerken dan de grote vloertegels die tegenwoordig vaak gebruikt worden. Wil je graag een klassieke of traditionele badkamer? Dan zijn Portugese tegels een uitkomst!

Tegel kopen?

Bij ons ben je aan het juiste adres! In onze ruim 5500m² grote badkamer tegel showroom vind je altijd iets wat past bij jouw wens en smaak. Met ruim 100 complete badkameropstellingen en meer dan 1000 verschillende tegel combinaties maak jij op jouw gemak de juiste keuzes. Wij helpen graag met het vinden van de juiste badkamertegels! Zien we jou binnenkort in onze showroom in Etten-Leur?

Naast onze showroom doe je uiteraard ook online alvast ideeën op. Bekijk hiervoor onze Pinterest pagina of volg ons op Facebook en Instagram. Hier vind je alle tips, tricks en nieuwtjes over badkamers en tegels.