Loading

Filter

Badkamertegels

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe badkamer komt er ontzettend veel om de hoek kijken. Je wil dat de badkamer praktisch is en een goede indeling heeft, maar het oog wil uiteraard ook wat. En daarom is het belangrijk om te kiezen voor de juiste badkamermeubels én badkamertegels die zorgen voor juist die look and feel waar jij naar op zoek bent.

Dat laatste kan nog wel eens lastig zijn. De keuze wat betreft badkamertegels is tegenwoordig enórm. En dat is fijn, want zo zit er voor iedereen wat passends tussen. Maar aan de andere kant maakt het het maken van een keuze ook wel een stuk lastiger. Gelukkig weten we hier bij Jan van Sundert raad mee. Onze badkamerspecialisten helpen jou bij het maken van de juiste keuze!

Badkamertegels: wat is er mogelijk?

We gaven het al aan; qua badkamertegels is de keuze eindeloos. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende formaten en designs. Ga je voor kleine tegels van 30x30 cm, of kies je tegels voor de badkamer van 90x90 cm? En maak jij de keuze voor badkamertegels die grijs of antraciet zijn, of ga je liever voor lichte zandkleurige tegels voor in de badkamer? Of misschien wel badkamertegels met houtlook, natuursteen of een marmerlook? De mogelijkheden zijn ontzettend breed, maar samen met jou weten wij de juiste te vinden!

Het punt bij tegels voor in de badkamer is dat je niet alleen tegels voor de muur moet uitkiezen. Ook voor de vloer moeten tegels worden uitgekozen en misschien zelfs wel bad tegels. En die verschillende soorten moeten ook weer goed met elkaar matchen uiteraard. In sommige badkamers is het immers juist mooi als de vloertegel dezelfde kleur heeft als de wandtegel, terwijl in een andere ruimte een donkere vloer en een lichte wand juist beter matchen.

Badkamer vloertegels, badkamer wandtegels… Jouw beste keuze!

Welke tegel kies je voor de vloer en welke badkamer tegel past daar het beste bij voor op de wand? Tegenwoordig bestaat 90% van het assortiment uit vloertegels. Deze worden zowel op de vloer als op de wand toegepast. Dit maakt het mogelijk om slechts één type en tint tegel toe te passen, waardoor de badkamer een rustige uitstraling krijgt. En omdat vloertegels vaak groter zijn dan traditionele wandtegels heeft dit als voordeel dat er minder voegen worden aangebracht in de badkamer. Dat neemt het grote voordeel met zich mee dat er minder aanslag ontstaat en het dus gemakkelijker te onderhouden is. Dat scheelt kostbare tijd in de schoonmaak!

Het grootste gedeelte van onze badkamertegels is op verschillende manieren toepasbaar. Daardoor kun je uit vrijwel alles kiezen om jouw ideale badkamer samen te stellen. Ideaal, toch!?

Tegels badkamer: het juiste formaat

De keuze voor het formaat van de tegels is afhankelijk van de ruimte. In een ruime badkamer maakt het eigenlijk niet zo uit voor welk formaat je kiest, dit kun je afstemmen op jouw wensen. Het punt is wel dat grote tegels vaak zorgen voor een rustigere uitstraling dan een klein formaat badkamer tegel.

In een kleine(re) badkamer is het daarentegen minder handig om te kiezen voor grote badkamertegels. De kans is dan namelijk aanwezig dat er te veel snijstukken ontstaan en het niet netjes uitkomt. Dit komt het eindresultaat vaak niet ten goede. Vooral bij vloertegels is dit aan de orde. Bij een inloopdouche is het met een grote tegel namelijk lastig om de vloer goed af te laten lopen naar de douchegoot, zodat het water niet door heel de badkamer loopt.

Ook de keuze voor een bepaalde wandtegel hangt af van de indeling. Over het algemeen kan op de wand wel een grotere tegel worden toegepast. Middels ons 3D-ontwerpprogramma kunnen onze adviseurs samen met jou bekijken welk formaat tegels het meest geschikt is in de betreffende ruimte.

De basis van jouw badkamer

Badkamertegels zijn de basis van jouw badkamer. Ze voegen persoonlijkheid toe en het zorgt voor sfeer en uitstraling. Naast het formaat van de tegels, moet er ook een keuze worden gemaakt voor een bepaalde kleur én voor het soort tegels.

Het kiezen van de kleur van de tegels is ontzettend lastig. Mede doordat dit de uiteindelijke sfeer bepaalt in de badkamer. Een donkere tegel geeft natuurlijk een totaal andere sfeer dan een frisse lichte badkamer tegel. Daarnaast moet je ook nadenken over de grootte van de ruimte; in een kleine badkamer kun je het beste niet al te donkere tegels plaatsen, omdat dit de ruimte nog kleiner doet ogen.

Is de badkamer wat groter, dan kan er gemakkelijker gekozen worden voor een donkere badkamer tegel. Uiteraard ben je hierin ook afhankelijk van de lichtinval. Heeft een badkamer geen ramen? Dan oogt het al gauw kleiner, en is de keuze voor een donkere tegel snel misplaatst. Wanneer je geen ramen hebt kun je dit uiteraard goed oplossen met licht. Denk ook hierbij wel goed na over de juiste keuze.

Alles valt en staat dus met de ruimte, het wel of niet aanwezig zijn van ramen en wat je eventueel met de verlichting gaat doen. Bij het opstellen van het ontwerp voor de badkamer kunnen onze adviseur je goed laten zien wat de keuze voor bepaalde kleuren en tinten doet met de ruimte. Zo schetsen we een zo realistisch mogelijk beeld!

Verschillende typen tegels

Wat de beste keuzes zijn voor het formaat en de kleur van tegels in verschillende ruimtes hebben we toegelicht. Dan komen we nu bij het volgende en laatste punt: het type tegel! Want ook daarin zijn er verschillende keuzes mogelijk. Zo worden er tegenwoordig steeds vaker Portugese tegels, houtlook tegels of mozaïek tegels geplaatst in de badkamer.

Mozaïek tegels

Een mozaïek tegel is de kleinste variant die er bestaat. Deze tegel bestaat veelal uit een mat waarop verschillende kleine blokjes zijn verwerkt, wat zorgt voor een leuke en moderne uitstraling. Mozaïek tegels zijn er in tal van verschillende kleuren, vormen en typen. Tegenwoordig zijn er een hoop varianten uit de klassieke mozaïek tegel voortgekomen. Denk bijvoorbeeld aan tegelstroken, steenstrips of decortegels. De blokjes worden vervangen door grotere stukken tegels of natuursteen en hebben vaak een robuustere uitstraling, wat goed combineert in de wat natuurlijkere badkamers.

Houtlook tegels

Houtlook tegels worden ook wel keramische parket tegels genoemd. In ons tegelhuis vind je tal van verschillende houttinten: van natuurlijke houttinten tot de meer moderne whitewash tinten. Keramische parket tegels hebben we beschikbaar in vele formaten. Het fijne daaraan is dat dit type tegel ook prima past in een kleine badkamer, waardoor dit voor iedere badkamer indeling een goede keuze is. Gebruik deze tegels in de badkamer op de vloer of op de wand en geef je badkamer een unieke en natuurlijke uitstraling.

Ook qua onderhoud is een keramisch parket tegel een goede keuze. Door de houtstructuur zie je er haast niets op én er kan geen vocht of vuil in de tegel kruipen.

Portugese tegels

De retro en vintage Portugese tegels zijn helemaal van deze tijd. Je hebt hierbij de keuze uit veel verschillende designs, tinten en vormen, die je allemaal terugvindt in ons tegelhuis.

Kies je voor Portugese tegels, dan creëer je een speels effect. De tegels zijn zowel op de vloer als op de wand toe te passen en doordat ze vaak wat kleiner van formaat zijn, zijn ze gemakkelijker te verwerken dan de grote vloertegels die tegenwoordig vaak gebruikt worden. Wil je graag een klassieke of traditionele badkamer? Dan zijn Portugese tegels een uitkomst!

Badkamertegels kopen?

Bij ons ben je aan het juiste adres! In onze ruim 5500 m2 grote badkamer tegel showroom vind je altijd iets wat past bij jouw wens en smaak. Met ruim 100 complete badkameropstellingen en meer dan 10.000 tegel combinaties kun jij op je gemak de juiste keuze maken.

Wij helpen graag met het vinden van de juiste badkamertegels! Zien we jou binnenkort in onze showroom in Etten-Leur?

Naast onze showroom kun je uiteraard ook online alvast ideeën opdoen. Kijk hiervoor op onze Pinterest pagina of volg ons op Facebook en Instagram. Hier vind je tips, tricks en nieuwtjes over badkamers.