Een afspraak maken
Vandaag geopend 09:30 - 21:00 | Let op! Donderdag 20 juni koopavond ipv. vrijdag 21 juni!
Keuken kopen tips | Jan van Sundert

De keukentrends van 2021

09-02-2023
Geschreven door: Alexa van Gellecum

Ben je op zoek naar de allerlaatste trends? Bekijk dan onze keukentrends van 2023.

De trends in de keukenwereld veranderen geleidelijk. De keukenbranche heeft afgelopen jaar op volle toeren gedraaid, maar er is ook een hoop verandert. Afgelopen jaar hebben we ons als branche nog meer beseft dat we in onze handjes mogen knijpen dat de branche doordraait en dat onze klanten ons weten te vinden. We gaan er vanuit dat 2021 een mooi jaar wordt met meer positiviteit. Deze trends kun je in 2021 op keukengebied verwachten.

Hout is dé keukenlook voor 2021

De trend van 2020 zet zich in het nieuwe jaar voort. Zowel houten als zwarte keukens zijn niet weg te denken uit de markt. Houten keukens geven een natuurlijke look in de keuken. Ze zijn te combineren met natuursteen of bijvoorbeeld betonnen aanrechtbladen om de keuken een industrieel tintje te geven. Het is natuurlijk zo dat hout een natuurproduct is. Hout gaat werken en kan bijvoorbeeld niet goed tegen water. Wil je wel het mooie van hout maar niet de nadelen? Kies dan voor de houtlook. Deze keukens zijn niet van hout, maar zien er wel zo uit. Ze zijn amper van echt houten keukens te onderscheiden!

Zwarte keukens

Zwarte keukens zijn ook hot and happening! In eerste instantie zagen we vooral strakke designkeukens in deze kleur. De kleur bereidde zich al snel uit naar andere keukenstijlen. Zo hebben we nu ook een aantal landelijke keukens in het zwart. Kom dus vooral eens naar de showroom om deze stijlen te bekijken.

Keukentrends: Zwarte keukens | Jan van Sundert

Zwart sanitair

Naast de zwarte keukens is ook zwart sanitair niet weg te denken uit de moderne keuken. We zien vaak dat er bij donkere keukens met een lichter blad wordt gekozen voor zwarte kranen, een zwarte spoelbak en bijvoorbeeld ook zwarte greepjes. Zwart sanitair is prachtig maar vereist wel wat meer onderhoud. Op het zwarte sanitair zie je makkelijker kalkaanslag bijvoorbeeld.

Zwart sanitair | Jan van Sundert

Multiwater kranen krijgen steeds meer voet aan de grond

Multi-water kranen zijn niet nieuw. Al jaren zijn er meerdere soorten multi-water kranen op de markt. Het grote voordeel van deze kranen is dat er koud, heet en gefilterd water uit de kraan komt. Ideaal als je graag thee drinkt bijvoorbeeld. De kwaliteit van deze multi-water kranen wordt steeds beter. Bij Jan van Sundert hebben we o.a. multi-water kranen van Franke en Quooker.

Keukentrends: Multiwater kraan

Kleur, kleur en nog meer kleur

We hebben het al even over zwarte keukens gehad, maar er gebeurt nog veel meer op gebied van kleur! Keukens worden steeds vaker uitgezocht in gedurfde kleuren. Denk bijvoorbeeld aan mint groen of een roestkleur. Daarnaast zien we de gedurfde kleuren ook terug in de achterwanden. Er wordt vaker gekozen voor gedurfde tegels.

Kleurrijke keukens | Jan van Sundert

Betonlook

De betonlook gaan we vooral terugzien in aanrechtbladen en vloertegels. Tegels plaatsen in de keuken heeft vele voordelen. Een daarvan is dat je je veel minder zorgen hoeft te maken bij lekkages of het knoeien van water. Daarnaast zijn tegels erg onderhoudsvriendelijk. Je kunt betonlook vloertegels ook op de wand plaatsen. Een betonlook achterwand is dus ook een optie!

Betonlook keukentrends 2021 | Jan van Sundert

Meer weten over deze keukentrends?

Benieuwd naar al deze trends? Kom dan gerust eens langs in onze showroom. Daar vind je meer dan 100 keukenopstellingen verspreid over 5500m2. We zijn de grootste showroom van de Benelux en al onze keukens zijn qua opstelling en budget aan te passen naar uw smaak en budget. Weet je al wat je wil? Plan dan een afspraak met een van onze keukenspecialisten.