Een afspraak maken
Vandaag geopend 09:30 - 17:30 | 9 juni Koopzondag
keukentrends 2024

Keukentrends 2024

02-02-2024
Geschreven door: Amber van Overveld

Trends 2024 keuken | De keuken wordt vaak gezien als hét visitekaartje van jouw woning. Waar de keuken vroeger in een aparte ruimte stond, is de keuken nu iets wat gezien mag worden. Niet voor niks zijn de open- en leefkeuken populaire keuzes in onze showroom. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw nieuwe keuken? Of ben je benieuwd wat je in 2024 terug gaat zien? We hebben de 6 belangrijkste keukentrends van 2024 voor je klaarstaan!

Keukentrend 2024 | 6x trends voor inspiratie:

  • Keukentrend 1: De keukennis
  • Keukentrend 2: Ton sur ton
  • Keukentrend 3: All naturel
  • Keukentrend 4: De terugkeer van grepen
  • Keukentrend 5: Wandtegels
  • Keukentrend 6: Innovatieve keuken

Keukentrends 2024Keukentrend 1: De keukennis

Een nis in de keuken is dé trend voor het jaar 2024. Waar we de afgelopen jaren vooral strakke, dichte kastenwanden zagen, wordt deze nu vaker onderbroken door een nis. We zien de nis in verschillende varianten en formaten. Zo zie je bij de afbeeldingen van keukentrend 4 en 5 een grote nis om in te koken en spoelen. Echter, dit zien we ook de kleinere variant van de nis op de afbeelding hierboven. Deze smalle nissen met planken worden vaak gebruikt als ‘koffie corner’ en om persoonlijke items in de plaatsen.

Verder is het in om de nis tot een opvallende plek in de keuken te maken. Met een kleurrijke wandtegel of bijzonder legpatroon maak je de nis al snel tot een echte blikvanger in jouw huis!

Showroom keukentrend 2024: De Keukennis

Een keuken in onze showroom die inspeelt op de keukentrend: De keukennis is keuken Sevilla. Deze keuken beschikt over een grotere nis waarin de afzuigkap en kookplaat verwerkt zijn. De volledige achterwand is voorzien van een wandtegel in visgraatpatroon. Andere keukens in onze showroom die beschikken over een keukennis zijn: keuken Varna, keuken Aix en Provence, keuken Barcelona en keuken Sofia.

Keukentrends 2024Keukentrend 2: Ton sur ton combinatie

Heel Pinterest staat er vol mee; beige keukens waarbij gebruik is gemaakt van ton sur ton. Ton sur ton klinkt wellicht ingewikkeld, maar eigenlijk is het simpelweg gebruik maken van dezelfde kleurtinten. Waar we vroeger meer donkere keukens met een licht aanrecht blad zagen, zien we nu dat het vaker in eenzelfde kleurtint blijft zoals de keuken hierboven.

De keuken bestaat vaak uit dezelfde kleur, maar er wordt gespeeld met verschillende structuren en tinten uit het kleurpalet. Denk hierbij aan een aanrechtblad met subtiele structuur, het toevoegen van licht houten planken, een unieke wandtegel of een koperen kraan. Een keuken met dezelfde kleuren hoeft op deze manier totaal niet saai te zijn, maar straalt juist veel rust en luxe uit.

Keukentrends 2024

Showroom keukentrend 2024: Ton sur ton

Ton sur ton is overigens mogelijk met iedere kleur. Qua keukentrends zien we dat het nu vooral beige keukens zijn, maar ton sur ton is puur een techniek waarbij je in eenzelfde kleurpalet blijft. Zo hebben we in onze showroom keuken Frankfurt die juist gebruik maakt van ton sur ton met grijstinten. De kasten, het aanrechtbladen, de kraan, apparatuur en grepen zijn alle een andere grijstint, maar matchen toch goed met elkaar in het palet.

Het perfecte voorbeeld van een ton sur ton keuken in de trendy beige tinten zie je terug in deze blog bij Luc en Esmée.

Keukentrends 2024Keukentrend 3: All naturel keuken

Ben jij fan van een warm en gezellig interieur? Dan heb jij geluk! In 2024 gaan we namelijk het gebruik van natuurlijke materialen steeds meer terugzien. Denk hierbij aan hout, natuursteen of marmer. Waar we vorig jaar vooral strakke, vaak witte, designs zagen wordt het nu weer meer gecombineerd met andere materialen uit de natuur.

Showroom keukentrend 2024: All naturel

In onze showroom hebben we meerdere keukens die deze trend volgen. Zo heeft keuken Düsseldorf de strakke design kasten van vorig jaar, maar zijn deze gecombineerd met een marmerlook aanrechtblad en de populaire houten wandpanelen. Keuken Aix en Provence is eveneens een goed voorbeeld van deze stijl. Ook hier worden strakke, donkere kasten gecombineerd met eiken lades en wandplanken voor een warm gevoel.

Keukentrends 2024Keukentrend 4: De terugkeer van grepen

De terugkeer van de grepen is daar! Zoals we net al zeiden mag het allemaal wat minder strak in 2024. Door een greep toe te voegen, kan je een keuken meer uitstraling geven. Een greep past goed bij de landelijke keukenstijl, maar we zien dit ook vaak terugkomen bij een strakke keuken om zo meer karakter en sfeer toe te voegen.

Showroom keukentrend 2024: De terugkeer van grepen

Zoals benoemd past een greep goed bij de landelijke keukenstijl. In onze showroom staan dan ook meerdere landelijke keukens met grepen. Kijk maar eens naar keuken Porto, keuken Harrogate en mintgroene keuken Galway.

Een greep past ook bij een strakke keuken. Dit zie je bijvoorbeeld bij de keuken op de afbeelding hierboven. Het leuke aan deze keuken is dat dit zelfs een keuken is waarbij greeploos gecombineerd wordt met grepen. Door de greep in dezelfde kleur als de kraan te kiezen geef je de keuken een prachtige look. De volledige keuken kan je bekijken via deze binnenkijker.

Keukentrends 2024Keukentrend 5: Wandtegels

De keuken wil je soms niet volledig veranderen, maar toch ben je toe aan iets nieuws. We zien hierbij dat steeds meer mensen kiezen voor het toepassen van een wandtegel. Een tegel en uniek ontwerp kunnen al veel voor de keuken doen, terwijl dit een relatief kleine verandering is. In 2024 zien we dat er veel verschillende tegeltjes en legpatronen aangeboden worden. Van een tegel in gouden kleur, bijzondere hexagoon tegel tot een gave marmerlook.

Cashmere kleur keuken

Showroom keukentrend 2024: Wandtegels

Wandtegels, zelf zijn we er gek op en daarom zie je ze ook in meerdere keukens terug. Zo hebben we in keuken Toulouse vierkante wandtegels toegepast. Elk hebben ze een eigen grijstint en zijn ze perfect uitgelijnd met de kastenwand en afzuigkap. Hou jij meer van kleur? Dan hebben we keuken Palermo in de showroom staan. Een simpele witte keuken die door het toepassen van blauwe hexagoon tegels een compleet andere look heeft gekregen.

Keukentrends 2024Keukentrend 6: Innovatieve keukens

Deze trend zien we al een paar jaar steeds groter worden. Ook in 2024 gaan we revolutionaire en slimmer keukenapparatuur zien die rekening houden met duurzaamheid. Van nieuwe modellen Quooker en Bora tot ingebouwde koffiemachines en ovens. We zien bij veel keukenapparatuur terug dat ze via Wifi met elkaar verbonden zijn. Denk bijvoorbeeld aan stoomovens, kookplaten en afzuigkappen. Tot slot gaan we in 2024 interactieve pannen zien die je kunt koppelen met de kookplaat. Alles om het jou zo gemakkelijk mogelijk te maken in een smartdesign keukenstudio!

Keukentrends 2024

Keukentrends omzetten naar reële plannen

Wil jij jouw keuken ideeën tot leven zien komen? In onze showroom bieden we geheel gratis en vrijblijvend een 3D-ontwerp aan. Onze adviseurs gaan dan samen met jou de ideale keuken creëren. Wie weet wel een keuken met de nieuwe trends die je hierboven gelezen hebt.

Handig om te weten! Het ontwerp is volledig gratis en zonder enige verplichtingen. Dus waarom niet? Maak een afspraak en laten we jouw ideeën eens omzetten naar concrete ontwerpen.

Keukentrends 2024