Een afspraak maken
Vandaag gesloten | Koopzondag 21 april
Toiletruimte | Jan van Sundert

Maak indruk met je toiletruimte

19-12-2022

Ah het kleinste kamertje… deze ruimte verdient het ook om er mooi uit te zien. Je bent hier namelijk gemiddeld 5-8 keer per dag te vinden.
Dat geldt ook voor de rest van je huishouden. Drukke boel dus… gelukkig niet allemaal tegelijk ;-).

Zit je eraan te denken om je toiletruimte te vernieuwen? Waar begin je? Wij helpen je het op een rijtje te zetten om je toiletruimte helemaal van deze tijd te maken.

Afmetingen en indeling

Bekijk de ruimte goed en schrijf de huidige afmetingen op. Naast de afmetingen van de ruimte is het ook handig om de hoogte van de toiletpot te meten. Vind je dit een fijne hoogte of moet het juist iets lager of hoger? Dit is iets waar je rekening mee moet houden met het uitkiezen van een nieuwe wc-pot. Bij een staand toilet is de hoogte vast. Bij een hang toilet zou je de hoogte kunnen aanpassen.

Denk je dat de ruimte beter ingedeeld kan worden, teken dit even uit hoe de nieuwe indeling eruit moet zien. Neem dit mee naar een gesprek met een specialist. Hij of zij kan voor je beoordelen of dit mogelijk is te realiseren.

Toiletruimte | Jan van Sundert

Een toilet kiezen

Als het gaat om wc-potten zijn er enorm veel opties. Je hebt te maken met bijvoorbeeld verschillende kleuren, waterbesparend wc’s, met of zonder spoelrand, hang of staande potten… de keuze is reuze.

Ga je voor een meer moderne look dan is een hangtoilet al gelijk een opknapper. Doordat deze “zweeft” oogt je toiletruimte een stuk groter. Daarnaast is een hangtoilet veel makkelijker en sneller schoon te maken.

Let op! Heb je nu een staande toilet en wil je graag deze vervangen door een hangtoilet dan moet je er rekening mee houden dat de afvoer verplaatst moet worden naar achteren.

Fonteintje

Vanzelfsprekend is het fonteintje in je toiletruimte iets wat niet mag ontbreken. Tegenwoordig in allerlei mooie vormen, maten en kleuren te verkrijgen. Het perfecte kraantje bij een fontein zorgt voor een stijlvolle uitstraling. Kranen zijn ook in talloze uitvoeringen en stijlen te verkrijgen. In de badkamertrends van 2023 valt te lezen dat gekleurd sanitair erg populair is. 

Afhankelijk van de ruimte kun je er ook kiezen om een fonteinmeubel met onderkast te plaatsen voor extra opbergruimte voor je schoonmaakartikelen en wc-rollen. Bij Jan van Sundert verkopen wij een zeer uitgebreide assortiment aan fonteintjes, kraantjes en meubels. Voor iedere smaak en budget is er iets te vinden!

Fonteintje toiletruimte | Jan van Sundert

Vloer- en wandtegels

Toilettegels zijn de echte sfeerbepalers. Ga je voor rustig en groot? Gezellig en kleurrijk? Licht of donker? Tegels zijn er in alle vormen, maten en kleuren. De kleur van je voegen bepalen ook  hoe je ruimte er uiteindelijk uitkomt te zien.

Ben je er niet aan uit welke tegels voor jou zijn? Neem een bezoekje aan onze showroom.

Tegels toiletruimte | Jan van Sundert

Accessoires & decoratie

Belangrijke accessoires zijn een toiletrolhouder, toiletborstel(houder) en zeeppompje. Een leuke set die helemaal past bij de rest van je sanitair keuzes? Dat kun je vinden bij Jan van Sundert! Heb je bijvoorbeeld gekozen voor een mat zwarte kraan, kies dan ook voor mat zwarte accessoires om de look compleet te maken.

Ideetje! Een nisje in je muur is ook leuke blikvanger voor decoratie-items, een plantje of meer opbergruimte.

Meer inspiratie voor je toiletruimte?

Bij Jan van Sundert kun je eindeloos inspiratie op doen voor je toiletruimte, badkamer, sauna en keuken. Wij hebben ook een zeer uitgebreide tegel assortiment. 

Wij hebben een showroom van maar liefst 5500m2 waar onze adviseurs voor u klaar staan. Kom langs of maak een afspraak! Wij helpen je graag.