Een afspraak maken
Vandaag gesloten | Koopzondag 21 april
Badkamertrends 2022 | Jan van Sundert

De leukste 6 badkamertrends van 2022

13-02-2023
Geschreven door: Renier van der Poel

Ben je op zoek naar de allerlaatste trends? Bekijk dan onze badkamertrends van 2023.

Jouw badkamer is de plek bij uitstek om helemaal tot rust te komen na een drukke dag. Zoals ook in de rest van het interieur veranderen trends in de badkamer geleidelijk. Zo was bijvoorbeeld in 2021 vaak de inloopdouche niet weg te denken. Daarnaast was misschien mat zwart in de badkamer wel dé belangrijkste ontwikkeling. Maar wat zijn de ontwikkelingen voor 2022 en welke daar van gaan we terug zien in onze showroom? We zetten de 6 belangrijkste badkamertrends van 2022 op een rijtje. 

  1. Creëer een wellness sfeer in de badkamer
  2. Maak gedurfde combinaties
  3. Goud en koper als nieuwe trendsetters
  4. Hotel Chique: De slaapkamer en badkamer in één
  5. Onze favoriet: Aardse tinten
  6. De nieuwste technologieën

 

We blikken terug op onze badkamertrends van vorig jaar

Badkamertrends komen en gaan dus geleidelijk. Daarom is het niet verkeerd om nog eens te kijken naar de badkamertrends van 2021. Trends van vorig jaar komen namelijk ook nu nog erg vaak terug in de samenstelling van een badkamer. Toen schreven we dat vrijstaande baden, planten in de badkamer en mat zwarte materialen erg in opkomst zijn. Ook in 2022 zijn al deze trends nog een bron van inspiratie in de badkamer.

1. Creëer een wellness sfeer in de badkamer

Zoals al gezegd is jouw badkamer de beste plek om even helemaal tot rust te komen. Dat op zichzelf is niets nieuws, maar we zien de laatste jaren dat de badkamer hier gretig op aangepast wordt. De nadruk kan in dat geval op meerdere dingen liggen. Zo plaatsten we de afgelopen tijd meerdere sauna’s in een badkamer waar genoeg plek over was. Deze ruimte kan ook opgevuld worden door een mooi vrijstaand bad te plaatsen. Ook dat geeft een erg luxe uitstraling.

Marmerlook-tegels-badkamer

Helaas heeft niet iedereen plek in de badkamer om een luxe sauna of een mooi vrijstaand bad te plaatsen. Toch is het erg goed mogelijk om een wellness sfeer te creëren in een kleine badkamer. Dat wordt vaak gedaan door minimalistische en luxe elementen te gebruiken. Dat geeft een badkamer in z'n totaliteit een exclusieve uitstraling. Bijvoorbeeld door populaire materialen als marmer. In dat geval wordt er vaker gekozen voor marmerlook. Het voordeel van marmerlook is dat het veel onderhoudsvriendelijker is dan echt marmer, zonder dat het aan elegantie inlevert. Daarnaast komen in een marmerlook badkamer vaak een mooie inloopdouche en groene (sier)plantjes terug. Weer een badkamertrend die terug keert dus.

2. Maak gedurfde combinaties met tegels

Staat er in 2022 een renovatie van de badkamer op de planning? Dan ontkom jij er waarschijnlijk niet aan: gedurfde combinaties. Dit komt steeds vaker terug in de showroom. De combinatie van gekleurde kranen en opvallende tegels geeft namelijk een erg stoer effect. Eén van de meest populaire badkameropstellingen van dit moment is Badkamer Moda. Deze badkamer bewijst dat donkerblauwe tegels en gouden accenten erg goed samen gaan.

Denk bijvoorbeeld ook aan een groene badkamer met mat zwarte onderdelen of zelfs een badkamer waar de meest opvallende kleur roze is, waar weer gecombineerd wordt met koperen materialen. Meer badkamers met deze opvallende combinaties worden in 2022 ter inspiratie in de showroom geplaatst.

Gekleurde badkamer koperen kraan

3. Goud en koper als dé badkamertrend van 2022

Koperen en gouden kranen zijn echter niet alleen een ontwikkeling in badkamers waar gekleurde tegels worden gebruikt. Het levert namelijk ook de mooiste effecten op in neutralere badkamers. Vorig jaar was mat zwart helemaal hip. In 2022 worden koper en goud daar aan toegevoegd.

Misschien zegt je gevoel van niet, maar beiden kleuren zijn toepasbaar in erg veel interieurstijlen. Zo past een gouden inbouwkraan goed op een betonlook wand en geeft het een luxe effect in combinatie met een houten badmeubel. Koper is erg goed toepasbaar in een industriële of landelijke badkamer. De meest gekozen materialen hiervoor zijn dus kranen voor de douche en wastafel, maar je kunt nog een stapje verder gaan. Bijvoorbeeld door te kiezen voor de bedieningsplaat van het urinoir of de toiletrolhouder in het goud of koper. In sommige badkamers is zelfs de rand van de spiegels goud. 

Gouden kraan badkamer

4. Hotel chique: Slaapkamer en badkamer in één

Eén van de meest opvallende badkamertrends voor 2022 is het samenbrengen van de slaapkamer en badkamer. Dat klinkt misschien een beetje onwennig, maar eigenlijk is het helemaal niet raar. Zowel de bad- als slaapkamer zijn dé plek in huis bij uitstek om tot rust te komen. Waarom zou een combinatie dan niet mogelijk zijn?

Door allebei de ruimtes bij elkaar te betrekken creëer je het ultieme gevoel van hotel chique. In de showroom hebben we hier alvast op ingespeeld met opstelling Badkamer en Suite. Neem ook eens een kijkje in deze hotelchique badkamer die we in 2022 hebben geplaatst. Om het gevoel van eenheid over te brengen is het verstandig om de tegelvloer door te trekken naar de slaapkamer. Leg direct overal vloerverwarming weg en deze plek wordt de absolute favoriet van het huis.  

Hotel Chique badkamer en slaapkamer

5. Onze favoriet: Aardse kleuren en materialen

Natuurlijke kleuren en organische elementen zijn helemaal terug. Deze neutrale kleuren en materialen zijn moeiteloos te combineren met moderne of industriële onderdelen. Bekijk bijvoorbeeld de spiegel en wastafel uit badkamer Stone. Deze hele badkamer wordt gekenmerkt door aardse tinten en natuurlijke materialen. Het robuuste houten meubel versterkt het natuurlijke karakter van deze badkamer. Let ook eens op de koperen moderne inbouw kranen. Dit zagen we natuurlijk al terug in de derde van onze badkamertrends. Onder aardse tinten verstaan we voornamelijk grijs en bruin. Dit zien we vaak terug in de keuze voor tegels. Zo zijn de mooie bruine marmerlook tegels in badkamer Stone zeer geschikt om deze sfeer te creëren. Je kunt natuurlijk ook denken aan terrazzo of natuursteenlook. 

Badkamer met aardse tinten | Jan van Sundert
6. De nieuwste technologieën

En tot slot ontkomen we er in 2022 ook niet aan: De nieuwste snufjes en technologieën in de badkamer. Dat de technologieën in de badkamer niet stil staan, zien we al een tijdje terug bij radiatoren en toiletten. De laatste jaren wint ook de Sunshower langzaam aan populariteit. De verwachting is dat deze ontwikkeling in 2022 door zet en straks niet meer weg te denken is uit de moderne badkamer.

Daarnaast is duurzaamheid misschien wel het belangrijkste thema van 2022, zeker in de badkamer. In onze showroom zul je dit ook steeds vaker terug zien. Zo vind jij bij ons bijvoorbeeld duurzame douche kranen in de vorm van de Upfall Shower. Daar waar je met een normale douche zo’n 20 tot 30 liter water per minuut verbruikt, is dat bij de Upfall Shower slechts 2 liter. En dat zonder verlies aan comfort. In deze slimme douche wordt water namelijk gerecirculeerd.

Sunshower | Jan van Sundert

Op zoek naar nog meer inspiratie?

Nog meer badkamer inspiratie opdoen? Kom langs in de showroom van Jan van Sundert jouw nieuwe badkamer. Met meer dan 100 badkamers in de showroom vind jij gegarandeerd jouw droombadkamer. Ben jij na dit artikel niet van plan jouw badkamer te renoveren, maar lijkt het je wel leuk om één van de trends toe te passen? Bij ons kun je ook terecht voor losse onderdelen en materialen. Op zoek naar inspiratie voor een nieuw toilet. Ook hiervoor kun je terecht bij onze adviseurs.