Een afspraak maken
Vandaag geopend 09:30 - 21:00 | Let op! Donderdag 20 juni koopavond ipv. vrijdag 21 juni!

Industriële badkamers

Een industriële badkamer is razend populair. De stijl is de laatste jaren erg in opkomst in het gehele interieur en we zien het ook steeds vaker terug in de keuzes voor sanitair. De stijl is gebaseerd op fabrieksruimtes uit de 20e eeuw. Kenmerkend voor deze fabrieksruimtes waren de ruwe materialen en donkere kleuren. Door dit na te bootsen en te combineren in de badkamer, krijgt deze ruimte een stoer karakter. Dat je veel kanten op kunt met een industriële badkamer zie je aan onze verschillende opstellingen. Wil je graag meer informatie over het samenstellen van het sanitair? Hieronder geven we tips en delen we ideeën om jouw badkamer een industrieel karakter te geven.

Sorteren op

Industriële badkamers bij Jan van Sundert

Dat je veel kanten op kunt met een industriële badkamer zie je aan onze verschillende opstellingen. Bekijk alle industriële badkamers ter inspiratie. Wil je graag meer informatie over het samenstellen van het sanitair? Hieronder geven we tips en delen we ideeën om jouw badkamer een industrieel effect te geven.

Hoe creëer je een stoere industriële badkamer?

Bij het ontwerpen van stoere industriële badkamers is het gebruik van de juiste kleuren en materialen doorslaggevend. Kies voor stoere accessoires en toebehoren om de details te bepalen. Het mag namelijk allemaal iets ruwer en donkerder. Met behulp van onderstaande inspiratie creëer je moeiteloos een stoer effect in je badkamerruimte.

Industriële badkamer accessoires

Een industriële badkamer wordt gekenmerkt door het gebruik van stoere elementen. Denk bijvoorbeeld aan stoere badkamer accessoires zoals een mooie industriële lamp. Een industrieel badkamermeubel is ook één van de blikvangers van jouw badkamer.

Daarnaast zijn wastafels erg bepalend voor het karakter van jouw industriële badkamer. Er wordt vaak gebruik gemaakt van (on)bewerkt hout en staal, met daar bovenop een betonnen wastafel of losse waskom. Een mooie RVS kraan versterkt het robuuste effect van jouw wastafel.

Robuuste materialen en tegels bepalen de sfeer

De fabrieksuitstraling wordt bepaald door beton, hout en staal. De combinatie van deze drie ruwe materiaalsoorten zien we daarom ook (bijna) altijd terug in het samenstellen van dit type badkamer. Staal zien we vaak terug in de douchecabine of spiegels, maar bijvoorbeeld ook in de lampen. Betonnen wastafels geven een badkamer ook een erg industrieel effect. De keuze bij tegels valt vaak op betonlook, natuursteen en steenstrips. Haal inspiratie uit badkamer brick waar er is gekozen voor een baksteenlook wand.

Donkere kleuren in de badkamer

Industriële badkamers kenmerken zich door het gebruik van donkere kleuren. Dat maakt de totale sfeer van de badkamer wat stoerder. Bruin, zwart en antraciet zijn de meest voorkomende kleuren in de badkamer. Zo zien we bruin en antraciet vaak terug op de vloer, de wanden en in de meubels. Typerend voor de industriële badkamer zijn ook de mat zwarte accenten. Denk hierbij aan het douche frame, de kranen en de radiator. Om het ruwe effect te creëren kies je bij industrieel eigenlijk altijd voor mat in plaats van glans. Naast de genoemde kleuren krijg je ook met donkere kleurrijke tegels een erg stoer effect in jouw badkamer, zoals in onze badkamer Verde.

Combineer industrieel met andere stijlen

Een industriële sfeer in de badkamer combineer je gemakkelijk met andere stijlen, zoals een landelijke badkamer. De combinatie tussen het stoere karakter van een industriële badkamer en het warme van landelijk geeft vaak een bijzonder prettig resultaat. Daarnaast past de stijl erg goed in kleine badkamers. Het gebruik van grote betonlook tegels en mat zwart staal geven een ruimtelijk en robuuste sfeer.

Inspiratie voor jouw droombadkamer

Met meer dan 100 complete badkamers doe je bij ons voldoende inspiratie op voor jouw droombadkamer. Daarnaast combineren we vaak diverse stijlen met elkaar om je een zo’n goed mogelijk beeld te geven van de mogelijkheden. Zo stel je altijd jouw ideale industriële badkamer samen. Op zoek naar losse accessoires? Ook hier kunnen we je in voorzien. Kom langs om kennis te maken met ons ruim assortiment aan industriële badkamer onderdelen, waaronder spiegels, baden, wastafels en nog veel meer.

Daarnaast helpen onze adviseurs je graag verder met het samenstellen van jouw badkamer. Al onze badkamers zijn maatwerk. Aan de hand van een 3D-ontwerp van jouw badkamer stellen ze alle onderdelen en accessoires samen. Kom langs voor inspiratie of maak direct een afspraak met één van onze adviseurs.

 

Veelgestelde vragen

AFSPRAAK MAKEN MET EEN ADVISEUR?

  • Kom langs voor inspiratie en maak een afspraak bij onze receptie.
  • Bel ons. Wij zijn telefonisch bereikbaar op dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden.
  • MAAK ONLINE EEN AFSPRAAK